بررسی همبستگی نتایج دو روش ارزیابی REBA و RULA در خصوص ریسک فاکتورهای اختلالات اسکلتی – عضلانی مرتبط با کار
توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد
بررسی همبستگی نتایج دو روش ارزیابی REBA و RULA در خصوص ریسک فاکتورهای اختلالات اسکلتی – عضلانی مرتبط با کار دارای ۱۰ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد بررسی همبستگی نتایج دو روش ارزیابی REBA و RULA در خصوص ریسک فاکتورهای اختلالات اسکلتی – عضلانی مرتبط با کار کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی بررسی همبستگی نتایج دو روش ارزیابی REBA و RULA در خصوص ریسک فاکتورهای اختلالات اسکلتی – عضلانی مرتبط با کار،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن بررسی همبستگی نتایج دو روش ارزیابی REBA و RULA در خصوص ریسک فاکتورهای اختلالات اسکلتی – عضلانی مرتبط با کار :
نام کنفرانس، همایش یا نشریه : سلامت کار ایران
تعداد صفحات :۱۰
زمینه و هدف: اختلالات اسکلتی – عضلانی مرتبط با کار (Work-Related Musculoskeletal Disorders: WMSDs) یکی از مشکلات عمده بهداشتی محیطهای کاری است. مطابق آمار ارایه شده از طرف اداره کل آمریکا %۴۴ از کل بیماریهای شغلی در محیطهای کاری را بیماریها و اختلالات اسکلتی – عضلانی تشکیل می دهد. بر اساس گزارش انستیتو ملی بهداشت و ایمنی شغلی آمریکا WMSDs دومین رتبه را از نظر اهمیت، فراوانی، شدت و احتمال پیشروی در میان بیماریهای مرتبط با کار دارا می باشد. در بریتانیا هر ساله ۱.۱ میلیون فرد دچار آسیبهای اسکلتی – عضلانی می شوند به طوریکه ۵.۷ بیلیون پوند هزینه در سالهای ۱۹۹۵-۹۶ در این خصوص برآورده شده است. پوسچر های کاری نامناسب یکی از ریسک فاکتور های اصلی در بروز WMSDs می باشند که ارزیابی، بهینه و سالم سازی آن حایز اهمیت می باشد. به طوریکه برای ارزیابی آن روشهای متنوعی ارایه شده است. دو نوع روش عملی در آنالیز و کنترل پوسچر های نامناسب و ضعیف در محیطهای کاری (Rapid Entire Body Assessment: REBA) و (Rapid Upper Limb Assessment RULA) می باشد. هدف از این مطالعه مقطعی بررسی همبستگی بین نتایج حاصل از دو روش فوق می باشد که در یک شرکت تولید کننده عدسیهای طبی در سال ۱۳۸۳ انجام گرفته است.روش بررسی: برای تعیین وضعیتهای بدنی حین انجام کار (پوسچر) در مشاغل موجود ابتدا بعد از بررسی و مطالعه فرایند های کاری کلیه مشاغل شناسایی شده و بعد از حذف مشاغل مشابه، تعداد ۴۰ شغل باقی مانده مورد آنالیز قرار گرفته، و کلیه زیر وظایف آنها شناسایی شده است و سپس در مرحله بعدی دو روش REBA و RULA برای آنها به اجرا گذاشته و تمامی امتیازات نهایی و سطوح اقدامات لازم برای آنها تعیین گردیده است. با استفاده از آزمونهای آماری همبستگی نتایج دو روش مورد بررسی و سطوح اقدامات و امتیازات نهایی آنها مورد مقایسه قرار گرفته است.یافته ها: نتایج آنالیز داده ها نشان داد که همبستگی بالایی بین امتیازات نهایی حاصل از دو روش (r=0.871) و نیز بین سطوح اقدامات هر دو روش (r=0.821) وجود دارد. مقایسه سطح و اقدامات حاصل از دو روش در کلیه مشاغل تحت بررسی مشخص نمود که اختلاف معنی داری بین این سطوح وجود ندارد (p=0.16). همچنین به تفکیک در هر یک از کارگاهها نیز این اختلاف معنی دار نمی باشد. نتایج نشان داد هیچ یک از اندامها در سطح ریسک قابل قبول قرار نداشته و از نظر هر دو روش اندامهای بازو، ساعد و مچ دست در سطح ریسک بالاتری نسبت به سایر اندامها قرار دارند.نتیجه گیری: عدم اختلاف معنی دار بین نتایج حاصل از هر دو روش برای کلیه مشاغل و نیز به تفکیک در هر کدام از واحد های کاری نشان از برابری و یکسان بودن نتایج بدست آمده از بکارگیری دو روش برای ارزیابی پوسچر های کاری می باشد به طوریکه قضاوت خیلی نزدیک هر دو روش در آزمونهای انجام گرفته، همبستگی بالا و قوی نتایج حاصل از دو روش REBA و RULA را تصدیق و تقویت می نماید بنابراین امکان استفاده از هر دو روش برای ارزیابی پوسچر های کاری از لحاظ ریسک فاکتور های شغلی اختلالات اسکلتی – عضلانی و شناسایی محیطهای بحرانی و نیز اندامهای در معرض آسیب برای متخصصین و کارشناسان امر وجود دارد.
کلید واژه: اختلالات اسکلتی – عضلانی مرتبط با کار (REBA, (MSDs و RULA، همبستگی روشها، ریسک فاکتور های شغلی
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.