فراوانی و علل کلیشه های تکراری پرتونگاری در بیمارستان های منتخب کرمانشاه ۱۳۸۵


در حال بارگذاری
16 سپتامبر 2024
فایل ورد و پاورپوینت
2120
5 بازدید
۶۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 فراوانی و علل کلیشه های تکراری پرتونگاری در بیمارستان های منتخب کرمانشاه ۱۳۸۵ دارای ۱۴ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد فراوانی و علل کلیشه های تکراری پرتونگاری در بیمارستان های منتخب کرمانشاه ۱۳۸۵  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی فراوانی و علل کلیشه های تکراری پرتونگاری در بیمارستان های منتخب کرمانشاه ۱۳۸۵،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن فراوانی و علل کلیشه های تکراری پرتونگاری در بیمارستان های منتخب کرمانشاه ۱۳۸۵ :

نام کنفرانس، همایش یا نشریه : مجله دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه (بهبود) (journal of kermanshah university of medical sciences)

تعداد صفحات :۱۴

مقدمه: بررسی فراوانی و علل تکرار کلیشه های پرتونگاری یکی از عوامل اساسی در ارزیابی عملکرد پرتونگاران و تجهیزات هر سرویس رادیولوژی محسوب می گردد. بررسی فیلم های تکراری نشان گر منابع خطا و محدوده هایی است که می تواند بهبود یابد. فیلم های تکراری علاوه بر تحمیل هزینه اضافی، عامل افزایش غیر ضروری دوز تابشی به جمعیت بیماران است. با توجه به آمار متفاوت در خصوص فراوانی کلیشه های تکراری و عدم اطلاع از وضعیت آن در مراکز رادیولوژی کرمانشاه، مطالعه حاضر طراحی و در مراکز منتخب این شهر در سال ۱۳۸۵ انجام گرفت.مواد و روش ها: این مطالعه از نوع توصیفی بود و طی یک دوره پنج ماهه در روی پرتونگاری های ساده انجام پذیرفت. کلیشه های تکراری توسط کارشناسان کنترل کیفی جمع آوری و اطلاعات مربوط به مشخصات جمعیت شناختی بیمار، پرتونگار و علل تکرار هر کلیشه، مشخص و در چک لیست های منطبق بر اهداف مطالعه ثبت گردید. سپس داده ها به کمک آمار توصیفی بررسی شد.یافته ها: طی مدت مطالعه در مجموع ۱۱۱۰۹ پرتونگاری انجام شد و مورد بررسی قرار گرفت. فراوانی کلیشه های تکراری ۷۳۰ مورد بود که ۶/۶ درصد از کل کلیشه ها را تشکیل می داد. بیشترین درصد تکرار مربوط به بیمارستان امام رضا (ع) با ۵/۸ درصد بود. بالاترین فراوانی تکرار ناشی از عوامل تابش نامطلوب (۷/۲%) ثبت گردید. از نظر منطقه مورد پرتونگاری ناحیه جمجمه و سینوس ها با ۱۲ درصد بیشترین فراوانی تکرار کلیشه را داشتند. بیشترین فراوانی تکرار کلیشه نزد بیماران با محدوده سنی ۹۰-۷۶ (۷%) و بی سواد (۳/۷%) بود. نتایج نشان داد فراوانی تکرار کلیشه ها نزد بیماران مذکر ۴/۶ درصد و در بیماران مونث ۸/۶ درصد است. در بیماران ساکن شهر این فراوانی ۵/۶ درصد و در روستاییان ۷/۶ درصد ثبت شد. در مقایسه مواردی که جنسیت پرتونگار با بیمار غیرهمسان بود فراوانی تکرار کلیشه بیشتر (۹/۶%) بود. بیشترین فراوانی تکرار کلیشه در بین پرتونگارانی با رتبه دانشجو (۹%) و سپس کارشناسان (۷/۶%) و با سابقه کاری زیر دو سال (۸/۹%) مشاهده شد.نتیجه گیری: گرچه در مطالعه حاضر، فراوانی تکرار کلیشه های پرتونگاری (۶/۶%) همانند تحقیقات مشابه است، ولی این مقدار در بعضی مراکز و در مناطق خاصی از بدن قابل قبول نیست. لذا توجه به کالیبراسیون منظم تجهیزات، دوره های آموزش ضمن خدمت، به کارگیری پرتوکاران ثابت و متناسب با حجم کار، آموزش بیماران قبل از آزمون، تهیه جداول عوامل تابش، نظارت کامل بر کار دانشجویان کارآموز و به کارگیری تجهیزات پرتونگاری نوین و دیجیتال نقش به سزایی در کاهش فراوانی کلیشه های تکراری و افزایش بهره وری مراکز رادیولوژی دارد.

کلید واژه: پرتونگاریف کلیشه تکراری، فیلم کنار گذاشته شده

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.