تاثیر اسیدآبسزیک و کینتین بر جوانه زنی بذر و رشد گیاهچه های گندم تحت تنش شوری
توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد
تاثیر اسیدآبسزیک و کینتین بر جوانه زنی بذر و رشد گیاهچه های گندم تحت تنش شوری دارای ۱۴ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد تاثیر اسیدآبسزیک و کینتین بر جوانه زنی بذر و رشد گیاهچه های گندم تحت تنش شوری کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی تاثیر اسیدآبسزیک و کینتین بر جوانه زنی بذر و رشد گیاهچه های گندم تحت تنش شوری،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن تاثیر اسیدآبسزیک و کینتین بر جوانه زنی بذر و رشد گیاهچه های گندم تحت تنش شوری :
نام کنفرانس، همایش یا نشریه : پژوهش و سازندگی
تعداد صفحات :۱۴
آزمایشی به منظور مطالعه تاثیر دو تنظیم کننده رشد گیاهی (اسید آبسزیک و کینتین) بر جوانه زنی بذر و رشد اولیه گیاهچه ها و تحمل شوری در دو رقم گندم حساس (گاسپارد) و مقاوم (آذر ۲) انجام شد. آنالیز آماری صفات بررسی شده در مرحله جوانه زنی و رشد گیاهچه ها نشان داد که شوری منجر به کاهش میزان جوانه زنی بذور و رشد گیاهچه ها در هر دو رقم گردید. با افزایش غلظت نمک درصد آب گیاهچه ها و محتوای نسبی آب (RWC) در آن ها کاهش یافت. با این حال نتایج آزمایش نشان داد که اثرات باز دارنده نمک در رشد گیاهچه های رقم گاسپارد بطور معنی داری بیشتر از رقم آذر ۲ بود که در واقع بیانگر تشابه وضعیت تحمل به شوری در مراحل جوانه زنی و گیاه کامل در این دو رقم می باشد. اسیدآبسزیک اثرات بازدارندگی شدیدی بر جوانه زنی و رشد گیاهچه های هر دو رقم داشت. اما اثرات بازدارنده آن بر رشد کلئوپتیل و ساقه چه ها به مراتب بیشتر از کاهش رشد ریشه چه ها بود. روند کاهش رشد ریشه چه و کلئوپتیل در قیاس با شاهد در اثر تیمار با اسیدآبسزیک نشان دهنده حساسیت بیشتر رقم آذر۲ به این ماده تنظیم کننده رشد بود. برهمکنش های معنی داری بین سطوح مختلف شوری و اسیدآبسزیک مشاهده گردید، به این معنا که پاسخ رشدی گیاهچه ها تحت اثرات توامان شوری و اسیدآبسزیک متفاوت بود، اما هر دو رقم تحت اثر این دو عامل بازدارنده واکنش یکسانی از خود نشان دادند. کینتین باعث افزایش درصد جوانه زنی بذور و وزن تر و خشک گیاهچه های هر دو رقم نسبت به گیاهچه های شاهد گردید. اما کینتین اثرات بازدارندگی شدیدی بر رشد ریشه چه ها داشت. محتوای آب بافتی گیاهچه ها و RWC در اثر تیمار کینتین افزایش پیدا کرد که این دو پارامتر با تغییرات جوانه زنی و رشد طولی گیاهچه ها همبستگی بالا و معنی داری داشت.
کلید واژه: گندم، شوری، جوانه زنی، اسیدآبسزیک، کینتین
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.