تاثیر مقادیر پتاسیم و آهن بر رشد، میزان تجمع یون ها و برخی صفات بیوشیمیایی گیاه برنج (رقم طارم)


در حال بارگذاری
18 سپتامبر 2024
فایل ورد و پاورپوینت
2120
7 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 تاثیر مقادیر پتاسیم و آهن بر رشد، میزان تجمع یون ها و برخی صفات بیوشیمیایی گیاه برنج (رقم طارم) دارای ۱۸ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد تاثیر مقادیر پتاسیم و آهن بر رشد، میزان تجمع یون ها و برخی صفات بیوشیمیایی گیاه برنج (رقم طارم)  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی تاثیر مقادیر پتاسیم و آهن بر رشد، میزان تجمع یون ها و برخی صفات بیوشیمیایی گیاه برنج (رقم طارم)،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن تاثیر مقادیر پتاسیم و آهن بر رشد، میزان تجمع یون ها و برخی صفات بیوشیمیایی گیاه برنج (رقم طارم) :

نام کنفرانس، همایش یا نشریه : علوم کشاورزی و منابع طبیعی

تعداد صفحات :۱۸

پتاسیم و آهن از عناصر غذایی ضروری در گیاهان هستند. مصرف متعادل این عناصر سبب افزایش محصول و بهبود کیفی آن در گیاهان زارعی می گردد و چنانچه این عناصر در حد کمبود یا سمیت باشند موجب کاهش عملکرد خواهند شد. سمیت آهن ممکن است با افزایش میزان پتاسیم کاهش یابد. هدف اصلی از این تحقیق ارزیابی تاثیر سطوح مختلف پتاسیم و آهن بر رشد، میزان انباشته شدن یون ها و برخی صفات بیوشیمیایی در گیاه برنج بود. آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تکرار انجام شد. تیمارها شامل ۴ سطح آهن (۲، ۱۰، ۵۰ و ۱۰۰ میلی گرم در لیتر به صورت (FeEDTA و سه سطح پتاسیم (۰.۵، ۵، ۱۰ میلی مول به صورت (KCl بود. گیاهان به مدت ۶ هفته در محیط کشت شنی و با استفاده از محلول یوشیدا در گلخانه رویانده شدند. نتایج نشان داد که افزایش غلظت پتاسیم در محلول غذایی موجب افزایش معنی دار غلظت پتاسیم در بخش هوایی و ریشه گیاه شد، اما این افزایش تاثیری بر وزن تر و خشک گیاه نداشت. کمبود آهن در محلول غذایی (۲ میلی گرم در لیتر) موجب کاهش چشمگیر وزن تر و خشک کلروفیل و نیز قندهای محلول در هر سه سطح پتاسیم شد. بالاترین وزن تر و خشک در تیمار ۱۰ میلی گرم در لیتر آهن مشاهده شد. وزن بخش هوایی در تیمارهای ۵۰ و ۱۰۰ میلی گرم در لیتر آهن چندان تحت تاثیر قرار نگرفت، اما وزن ریشه شدیدا کاهش یافت. افزایش غلظت آهن در محلول غذایی موجب افزایش میزان آهن در بخش هوایی و ریشه گیاه شد، اما تجمع آهن در ریشه بسیار بالاتر بود. افزایش پتاسیم تاثیر معنی داری بر تخفیف اثرات زیان بار کمبود آهن نداشت. برنج رقم طارم احتمالا با تجمع آهن در ریشه به سطوح آهن بالا مقاوم است بطوری که رشد گیاه در غلظت ۱۰۰ میلی گرم در لیتر آهن بدون تاثیر معنی دار در رشد بخش هوایی آن مشهود بود. هر چند شیوع سمیت آهن در این غلظت با کاهش رشد ریشه مشخص شد. آزمایش های بیشتر با غلظت زیادتر آهن و نیز آزمایش های مزرعه ای برای تایید نتایج لازم است.

کلید واژه: برنج، پتاسیم، آهن، کلروفیل، قند

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.