تاثیر شوری و عمق کشت بر سبز شدن بذر گندم


در حال بارگذاری
16 سپتامبر 2024
فایل ورد و پاورپوینت
2120
2 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 تاثیر شوری و عمق کشت بر سبز شدن بذر گندم دارای ۱۰ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد تاثیر شوری و عمق کشت بر سبز شدن بذر گندم  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی تاثیر شوری و عمق کشت بر سبز شدن بذر گندم،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن تاثیر شوری و عمق کشت بر سبز شدن بذر گندم :

نام کنفرانس، همایش یا نشریه : علوم کشاورزی و منابع طبیعی

تعداد صفحات :۱۰

این آزمایش با استفاده از بذور گندم رقم زاگرس سه عمق کشت ۴، ۸ و ۱۲ سانتی متر و سه سطح شوری ۰ (شاهد)، ۷.۵ و ۱۵ دسی زیمنس بر متر به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کاملا تصادفی با سه تکرار برای هر تیمار، در سال ۱۳۸۴ در گلخانه دانشکده علوم زراعی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان و در گلدان انجام شد. نتایج نشان داد که تنش شوری، عمق کشت و اثر متقابل آنها بر مولفه های رشد گیاهچه شامل زمان تا شروع سبز شدن، زمان تا ۹۰ درصد سبز شدن، سرعت و درصد سبز شدن تاثیر بسیار معنی داری داشتند. افزایش شوری و عمق کشت هر دو سبب افزایش زمان تا شروع سبز شدن و زمان تا ۹۰ درصد سبز شدن، شد ولی سرعت و درصد سبز شدن با افزایش شوری و عمق کشت کاهش یافتند. حداکثر درصد سبز شدن از ۸۵ درصد در شاهد به کمتر از ۸۱ و ۶۳ درصد در شوری های ۷.۵ و ۱۵ دسی زیمنس بر متر رسید. با افزایش عمق کشت درصد سبز شدن نیز از حدود ۹۲ درصد در عمق ۴ به کمتر از ۸۳ و ۵۴ درصد در عمق های ۸ و ۱۲ سانتی متر کاهش یافت. اثر متقابل شوری و عمق کشت بر مولفه های ذکر شده یک اثر منفی تشدید کننده بود، به نحوی که میزان سبز شدن در شاهد، در عمق ۱۲ سانتی متری از ۸۰ درصد به حدود ۶۵ و ۴۲ درصد در شوری های ۷.۵ و ۱۵ دسی زیمنس بر متر کاهش یافت. در مجموع افزایش شوری و عمق کشت بر مولفه های رشد گیاهچه تاثیر منفی داشتند و زمانی که این دو عامل هم زمان لحاظ شدند، تاثیر نامطلوب آنها بیش از زمانی بود که بطور مستقل در نظر گرفته شدند. بنابراین به نظر می رسد که انتخاب عمق کشت مطلوب (مناسب) فاکتور تعیین کننده ای در بهینه سازی زراعت گندم در اراضی شور باشد و در شرایطی که می بایست بذور در عمق بیشتری کشت شوند (برای مثال کمبود رطوبت سطحی خاک)، با در نظر گرفتن بذر بیشتر، تا حد ممکن از کاهش تراکم مطلوب بوته در واحد سطح جلوگیری شود.

کلید واژه: بذر گندم، شوری، عمق کشت، سبز شدن

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.