بررسی وضعیت نیترات در خاک، آب و گیاه اراضی سبزیکاری منطقه براآن اصفهان
توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد
بررسی وضعیت نیترات در خاک، آب و گیاه اراضی سبزیکاری منطقه براآن اصفهان دارای ۱۶ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد بررسی وضعیت نیترات در خاک، آب و گیاه اراضی سبزیکاری منطقه براآن اصفهان کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی بررسی وضعیت نیترات در خاک، آب و گیاه اراضی سبزیکاری منطقه براآن اصفهان،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن بررسی وضعیت نیترات در خاک، آب و گیاه اراضی سبزیکاری منطقه براآن اصفهان :
نام کنفرانس، همایش یا نشریه : علوم محیطی
تعداد صفحات :۱۶
به دلیل اثرات زیانبار نیترات اضافی در گیاهان خوراکی، در سال های اخیر مطالعات زیادی در زمینه تجمع نیترات در محصولات زراعی بویژه سبزی ها انجام شده است. با توجه به ضرورت موضوع، تحقیق حاضر برای بررسی وضعیت نیترات خاک، آب و گیاه اراضی کشاورزی سبزیکاری منطقه براآن شمالی به مدت ۲ سال انجام شد. سبزی های مورد بررسی شامل سبزی های برگی شوید، جعفری، نعناع، تره گشنیز، برگ چغندر، شنبلیله و اسفناج و سبزی های غده ای سیب زمینی، گوجه فرنگی، بادمجان، پیاز، طالبی و خیار بوته ای بودند. برای هر سبزی ۳ مزرعه که دارای مدیریت زراعی تقریبا یکسان بودند انتخاب و نمونه گیری از اندام خوراکی سبزی در هر مزرعه با ۳ تکرار و نمونه گیری از خاک و آب آبیاری این مزارع در شروع و پایان فصل رشد با ۳ تکرار انجام گردید. نتایج نشان داد در سال اول حدود ۷۵ درصد از سطح اراضی مورد بررسی و در سال دوم حدود ۷۹ درصد از سطح اراضی مورد بررسی دارای غلظت نیترات فراتر از حد بحرانی بود. غلظت ازت نیتراتی در آب بیشتر چاه های مورد بررسی (۶۲ درصد مزارع مورد بررسی) فراتر از حد مجاز ۱۰ میلی گرم بر لیتر بود که برای شرب انسان و دام و استفاده در آبیاری و همچنین به عنوان آب زیر زمینی دارای محدودیت بود. در سبزی های مورد بررسی سبزی برگی شوید با میانگین کل نیترات ۲۱۲۰.۹ و سبزی غده ای پیاز با میانگین نیترات ۲۳۷.۷ میلی گرم بر کیلوگرم بالاترین غلظت نیترات را دارا بودند. از بین سبزی های برگی اسفناج با میانگین نیترات ۲۰.۸ و از بین سبزی های غده ای خیار بوته ای با میانگین نیترات ۸۹ میلی گرم بر کیلوگرم وزن تازه کمترین غلظت نیترات را به خود اختصاص دادند. در مجموع غلظت نیترات در سبزی های برگی ۴ الی ۶۲۹.۷ (میانگین ۱۱۵۵.۹) میلی گرم بر کیلوگرم وزن تازه و در سبزی های غده ای ۱۷.۳ الی ۸۷۲.۴ (میانگین ۱۵۰.۵) میلی گرم بر کیلوگرم وزن تازه بود که نشانگر بالاتر بودن غلظت نیترات در سبزی های برگی نسبت به سبزی های غده ای است. مقایسه غلظت نیترات نمونه های گیاهی با حدود معمول نشان داد که کلیه سبزی های برگی (باستثنای اسفناج) و کلیه سبزی های غده ای (باستثنای خیار بوته ای) دارای غلظت فراتر از حد معمول نیترات در گیاه بودند. همچنین غلظت نیترات اندازه گیری شده در سبزی ها در دو زمان صبح و بعد از ظهر اختلاف قابل توجهی را نشان داد. در مجموع نتایج تحقیق بیانگر آلودگی خاک، آب و گیاه به نیترات در اثر استفاده بیش از اندازه و نامناسب کودهای ازته در اراضی سبزیکاری مورد بررسی بود.
کلید واژه: نیترات، حدمجاز، حدبحرانی، آلودگی
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.