تاثیر نیتروژن و فسفر بر مولفه های فیزیولوژیکی رشد بوته های بذری چغندرقند در منطقه اردبیل


در حال بارگذاری
10 سپتامبر 2024
فایل ورد و پاورپوینت
2120
2 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 تاثیر نیتروژن و فسفر بر مولفه های فیزیولوژیکی رشد بوته های بذری چغندرقند در منطقه اردبیل دارای ۲۱ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد تاثیر نیتروژن و فسفر بر مولفه های فیزیولوژیکی رشد بوته های بذری چغندرقند در منطقه اردبیل  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی تاثیر نیتروژن و فسفر بر مولفه های فیزیولوژیکی رشد بوته های بذری چغندرقند در منطقه اردبیل،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن تاثیر نیتروژن و فسفر بر مولفه های فیزیولوژیکی رشد بوته های بذری چغندرقند در منطقه اردبیل :

نام کنفرانس، همایش یا نشریه : مجله چغندرقند

تعداد صفحات :۲۱

جهت بررسی چگونگی تاثیر مقادیر مختلف نیتروژن و فسفر روی مولفه های فیزیولوژیکی رشد بوته های بذری رقم مولتی ژرم ۷۲۳۳ چغندرقند؛ این آزمایش طی دو سال (۸۰-۱۳۷۹) در ایستگاه تحقیقات کشاورزی اردبیل (آلاروق) اجرا شد. آزمایش به صورت فاکتوریل با دو عامل نیتروژن شامل چهار مقدار صفر (شاهد)، ۱۰۰، ۲۰۰ و ۳۰۰ کیلوگرم نیتروژن خالص در هکتار از منبع اوره و فسفر شامل سه سطح صفر (شاهد)، ۱۰۰ و ۲۰۰ کیلوگرم فسفر (P2O5) در هکتار از منبع سوپرفسفات تریپل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با چهار تکرار اجرا شد. نتایج آزمایش نشان داد که مصرف نیتروژن و فسفر اثر معنی داری روی عملکرد بذر خام و عملکرد بذر قابل فروش نداشت. این در حالی است که افزایش مصرف نیتروژن تا سطح ۳۰۰ کیلوگرم در هکتار، با تاثیر معنی دار روی عملکرد بذر استاندارد غیر پوک (با قطر ۳.۵ تا ۴.۵ میلی متر)، موجب کاهش عملکرد بذر تا سطح ۸۳۳ کیلوگرم در هکتار شد. تغییرات ماده خشک کل در سطوح مورد مطالعه نیتروژن و فسفر با تبعیت از معادلات درجه دوم و به دنبال افزایش بطئی در ابتدای دوره رشد پس از دریافت ۳۵۰ تا ۴۰۰ واحد دمایی، رشد نمایی خود را آغاز و به دنبال دستیابی به حداکثر وزن خشک کل گیاه (۶۲۶-۴۵۳ گرم در متر مربع) در محدوده ۷۵۰ تا ۹۰۰ واحد دمایی، همراه با ریزش برگها از مقدار آن کاسته شد. مصرف نیتروژن از یک سو موجب افزایش وزن خشک کل گیاه شد و از سوی دیگر، زمان به حداکثر رسیدن آن را تسریع کرد. شاخص سطح برگ تا دریافت ۳۰۰ واحد دمایی، به کندی افزایش و سپس حالت نمایی به خود گرفت. بیشترین شاخص سطح برگ (۱.۶۱-۲.۶۷) پس از با دریافت ۶۰۰ تا ۷۰۰ واحد دمایی حاصل شد. آهنگ رشد محصول از اوایل فصل تا دستیابی به حداکثر مقدار (۱.۰۴-۱.۵۴ گرم در متر مربع به ازای هر درجه روز رشد) پس از دریافت ۵۵۰ تا ۵۹۰ واحد دمایی، افزایش و سپس تا پایان فصل از مقدار آن کاسته شد. در نهایت، مصرف نیتروژن و فسفر با افزایش دوام سطح برگ و دوام زیست توده همراه شد.

کلید واژه: اردبیل، چغندرقند، شاخص های رشد، نیتروژن، فسفر، مولفه های فیزیولوژیکی

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.