کیفیت کنترل دیس لیپیدمی در جمعیت دیابتی نوع ۲ اصفهان، پیگیری ۵ ساله ( ۸۳-۱۳۷۹)
توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد
کیفیت کنترل دیس لیپیدمی در جمعیت دیابتی نوع ۲ اصفهان، پیگیری ۵ ساله ( ۸۳-۱۳۷۹) دارای ۱۰ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد کیفیت کنترل دیس لیپیدمی در جمعیت دیابتی نوع ۲ اصفهان، پیگیری ۵ ساله ( ۸۳-۱۳۷۹) کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی کیفیت کنترل دیس لیپیدمی در جمعیت دیابتی نوع ۲ اصفهان، پیگیری ۵ ساله ( ۸۳-۱۳۷۹)،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن کیفیت کنترل دیس لیپیدمی در جمعیت دیابتی نوع ۲ اصفهان، پیگیری ۵ ساله ( ۸۳-۱۳۷۹) :
نام کنفرانس، همایش یا نشریه : مجله دیابت و متابولیسم ایران (مجله دیابت و لیپید ایران)
تعداد صفحات :۱۰
مقدمه: بیماری های عروق قلبی شایع ترین علت مرگ و میر در بیماران دیابتی و دو تا سه برابر افراد غیر دیابتی است. کنترل شدید قند خون در این بیماران اثر اندکی بر کاهش خطر عوارض قلبی عروقی نشان داده است. در این رابطه وجود سایر عوامل خطر قلبی عروقی از جمله دیس لیپیدمی را بیش از افزایش قند خون موثر می دانند. این مطالعه به منظور بررسی کیفیت درمان و کنترل چربی های خون در بیماران دیابتی نوع ۲ به انجام رسیده است.روش ها: در این مطالعه تعداد ۶۰۲ بیمار دیابتی نوع ۲ که بطور منظم حداقل چهار بار در سال جهت کنترل قند خون به درمانگاه دیابت مرکز تحقیقات غدد و متابولیسم اصفهان مراجعه کرده بودند برای مدت پنج سال (۱۳۸۳-۱۳۷۹) مورد بررسی قرار گرفتند. بیماران از نظر میزان خطر سطح چربی های خون در سه گروه، با سطح مطلوب (Low risk) ، مرزی (Moderate risk) و بالا (High risk) که بر اساس میانگین سطح چربی های خون در طول سال محاسبه شد، ارزیابی شدند. بر اساس شاخص های استاندارد (معیارهایADA ) سطح کنترل برای LDL کلسترول کمتر از ۱۰۰، تری گلیسرید کمتر از ۱۵۰ و HDL کلسترول برای مردان و زنان به ترتیب، بیشتر از ۴۰ و ۵۰ میلی گرم درصد در نظر گرفته شد.یافته ها: در شروع مطالعه، میانگین سن بیماران ۵۲.۲±۹.۵ و مدت دیابت ۶.۸±۴.۶ سال و هموگلوبین گلیکوزیله %۹.۲±۱.۷ و شاخص توده بدنی ۲۹.۴±۴.۲ کیلوگرم بر مترمربع بود. LDL %81.4 کلسترول و ۷۱% تری گلیسرید بالا داشتند که به ترتیب %۴۷.۸ و %۴۱.۶ آنها در سطح خطر بالا بود. در ابتدا %۱۲.۴ از ترکیبات استاتین و %۲۱.۵ از فیبرات استفاده کرده بودند که در پایان به ترتیب به %۵۰.۴ و %۱۴.۷ رسیده بود. در افراد هیپر لیپیدمی سطح LDL کلسترول از ۱۷۰.۸±۳۵.۸ در شروع مطالعه به ۱۱۹±۳۰ mg/dl در صد (P<0.001)، تری گلیسرید از ۲۷۳.۸±۱۲۶ به (P=0.004) 225.2±۹۷ کاهش و HDL کلسترول از ۴۳.۹±۱۰.۶ به (P<0.6) 48.4±۱۴.۱ افزایش یافته بود. درصد تغییرات به ترتیب برابر -%۱۷.۷, -%۳۵.۸ و +%۷.۳ بود. بطور کلی در پایان پیگیری سطح LDL کلسترول در۳۰% و تری گلیسرید در ۳۷% بیمارانی که هیپرلیپیدمی داشتند به کنترل هدف رسیده بود.نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان می دهد کیفیت کنترل چربی ها در بیماران مذکور نامطلوب است. با توجه به شیوع بالای هیپرلیپیدمی در افراد دیابتی که از عوامل مهم خطر ابتلا به عوارض قلبی عروقی در این بیماران می باشد، تشخیص و درمان دیس لیپیدمی تا دستیابی به کنترل مطلوب برای پیشگیری از بروز عوارض بعدی حایز اهمیت می باشد.
کلید واژه: دیابت نوع ۲، دیس لیپیدمی، کنترل لیپید
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.