بررسی اثر مانیپولاسیون ستون فقرات گردنی بر روی درد اپی کوندیل خارجی بازو
توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد
بررسی اثر مانیپولاسیون ستون فقرات گردنی بر روی درد اپی کوندیل خارجی بازو دارای ۹ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد بررسی اثر مانیپولاسیون ستون فقرات گردنی بر روی درد اپی کوندیل خارجی بازو کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی بررسی اثر مانیپولاسیون ستون فقرات گردنی بر روی درد اپی کوندیل خارجی بازو،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن بررسی اثر مانیپولاسیون ستون فقرات گردنی بر روی درد اپی کوندیل خارجی بازو :
نام کنفرانس، همایش یا نشریه : مجله دانشگاه علوم پزشکی ارتش جمهوری اسلامی ایران (annals of military and health sciences research)
تعداد صفحات :۹
سابقه و هدف: درد اپی کوندیل خارجی بازو یکی از شکایات اسکلتی عضلانی نسبتا شایع است. برخی تحقیقات گذشته وجود همزمان اختلالات سگمانی ستون فقرات گردنی را علت بخش قابل توجهی از این دردها دانسته اند. هدف از انجام این مطالعه بررسی اثرات ماتیپولاسیون گردنی بر درد اپی کوندیل خارجی بازو بود. مواد و روش ها: نوع مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی دو سوکور و جامعه مورد مطالعه ۳۰ نفر مبتلایان به درد مزمن ناحیه اپی کوندیل خارجی یکطرفه بود که در طی سال ۱۳۸۳ به درمانگاه طب فیزیکی و توانبخشی بیمارستان ۵۰۱ ارتش مراجعه کرده بودند. وجود حساسیت یکطرفه در لمس فاست های گردنی در ناحیه C5-6 یا C6-7 در سمت اندام مبتلا از جمله معیار ورود به مطالعه و وجود تظاهرات ناشی از درگیری ریشه های گردنی و استفاده اخیر یا حین مطالعه از مدالیته های ضد درد، اسپلینت و تزریق کورتیکواستروئید جزء معیارهای خروج از مطالعه بودند. ۱۵ نفر تحت درمان ماتیپولاسیون با متد پروفسور مین (حرکت روتاسیونی در دامنه آزاد و جهت بدون درد) و ۱۵ نفر دیگر تحت درمان مانیپولاسیون بدون تراست (بدون مانیپولاسیون) قرار گرفتند. اطلاعات با استفاده از برنامه نرم افزاری SPSS نسخه ۱۱.۵ مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. برای مقایسه میانگین های بین دو گروه از T-test و برای مقایسه میانگین ها قبل و بعد از انجام مانورها در هر گروه از Paired T test استفاده شد.یافته ها: شدت درد برحسب (VSA)Visual Analogue Scale در گروه مورد مانیپولاسیون بلافاصله پس از درمان ۰.۷±۲.۷ سانتیمتر و یک هفته بعد ۰.۸±۲.۱ سانتیمتر کاهش داشت. در مقایسه با گروه بدون مانیپولاسیون معنی دار بود (P<0.001) نیروی (PFG) Pain Free Grip بلافاصله و یک هفته پس از انجام مانیپولاسیون به ترتیب ۱۳.۹±۲۰.۴ و ۱۰.۸±۸.۵ درصد افزایش داشت که در مقایسه با گروه بدون مانیپولاسیون به ترتیب (p>0.05), (p=0.01) محاسبه شد. PPT بلافاصله پس از مانیپولاسیون ۱۹.۳±۵۱.۹ درصد و یک هفته بعد ۱۳.۲±۳۰.۷ درصد بهبود یافت. در مقایسه با گروه بدون مانیپولاسیون به ترتیب p=0.001, p<0.001 بود. نتیجه گیری: این مطالعه نشان داد که مانیپولاسیون گردنی حتی در تکنیک هایی که وابسته به رفع محدودیت دامنه حرکتی ستون فقرات نیستند سبب کاهش سریع درد و بهبود فانکشن در مبتلایان به درد اپی کوندیل خارجی می شود که این اثر لااقل تا یک هفته بعد ادامه دارد. کاهش درد و بهبود در PFG و PPT به مرور زمان کاهش می یابد که خود توجهی بر نیاز به تکرار مانورها است. تعیین طول مدت اثر مانیپولاسیون و تعداد تکرار مورد نیاز و رابطه بهبود اختلال عملکرد کوچک بین مهره ای گردن و کاهش علایم ونشانه های درد اپی کوندیل خارجی نیاز به مطالعات بیشتر و ارزیابی طولانی مدت تر بیماران دارد.
کلید واژه: درد اپی کوندیل خارجی، ستون فقرات گردنی، مانیپولاسیون گردنی
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.