ارزیابی واکنش ژنوتیپ های گندم نان (.Triticum aestivum L) و دوروم (.Triticum turgidum L) به تنش شوری


در حال بارگذاری
18 سپتامبر 2024
فایل ورد و پاورپوینت
2120
2 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 ارزیابی واکنش ژنوتیپ های گندم نان (.Triticum aestivum L) و دوروم (.Triticum turgidum L) به تنش شوری دارای ۱۳ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد ارزیابی واکنش ژنوتیپ های گندم نان (.Triticum aestivum L) و دوروم (.Triticum turgidum L) به تنش شوری  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی ارزیابی واکنش ژنوتیپ های گندم نان (.Triticum aestivum L) و دوروم (.Triticum turgidum L) به تنش شوری،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن ارزیابی واکنش ژنوتیپ های گندم نان (.Triticum aestivum L) و دوروم (.Triticum turgidum L) به تنش شوری :

نام کنفرانس، همایش یا نشریه : علوم کشاورزی ایران

تعداد صفحات :۱۳

در سال ۱۳۸۱ طی یک آزمایش گلخانه ای واکنش ۱۱ ژنوتیپ گندم نان (Triticum aestivum L.) و ۹ ژنوتیپ گندم دوروم (Triticum turgidum L.) به تنش شوری به صورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح پایه کاملا تصادفی بررسی شد. شوری شامل سه سطح ۰.۷۲ ( کنترل)، ۸.۱ و ۱۱.۵ (دسی زیمنس بر متر) بود. در مرحله دو برگی تنش اعمال شد و۲۰ روز پس از اعمال تنش، نمونه برداری برای اندازه گیری میزان Na+ و K+ و پرولین برگ صورت گرفت. تنش شوری EC=8.1dS/m باعث افزایش غلظت Na+ و کاهش غلظت K+ و K+/Na+ در مقایسه با تیمار کنترل، شد. تفاوت معنی دار (p<0.001) بین دو گونه از نظر این صفات وجود داشت. در EC=11.5dS/m ، هیچ کدام از ژنوتیپ های دو گونه کاهش معنی داری در غلظت K+ نسبت به EC=8.1dS/m نشان ندادند. با توجه به شاخص های میزان Na+ و نسبت K+/Na+ ارقام مرودشت و امید و لاین ۱۲۸ حساس ترین ژنوتیپ گونه نان بودند. در ژنوتیپ های دوروم نیز لاین ۱۶۸ متحمل ترین و رقم یاوارس حساس ترین ژنوتیپ ها بودند. با افزایش شوری غلظت پرولین در دو گونه افزایش نشان داد. در ژنوتیپ های گندم نان در دو سطح تنش، بیشترین مقدار پرولین در ژنوتیپ های حساس به شوری و کمترین مقدار در ژنوتیپ های متحمل مشاهده شد. بنابراین به نظر نمی رسد بتوان پرولین را به عنوان یک شاخص مناسب تحمل به شوری در گندم های نان و دوروم در نظر گرفت. پس از اندازه گیری عملکرد بیولوژیک و با محاسبه شاخص تحمل به شوری (STI)، مشخص شد که رقم امید و لاین ۸۴ مناسب ترین ژنوتیپ ها در شرایط تنش و بدون تنش بودند. رقم امید و لاین ۶۸ کمترین مقدار تحمل تنش (TOL) را نشان دادند.

کلید واژه: پرولین، تحمل به شوری، عملکرد بیولوژیک، گندم دوروم، گندم نان

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.