بررسی تاثیرات قطر ریشه و دفعات تیغ زنی بر میزان شیره دهی گیاه دارویی- مرتعی آنغوزه


در حال بارگذاری
16 سپتامبر 2024
فایل ورد و پاورپوینت
2120
6 بازدید
۶۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 بررسی تاثیرات قطر ریشه و دفعات تیغ زنی بر میزان شیره دهی گیاه دارویی- مرتعی آنغوزه دارای ۱۲ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد بررسی تاثیرات قطر ریشه و دفعات تیغ زنی بر میزان شیره دهی گیاه دارویی- مرتعی آنغوزه  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی بررسی تاثیرات قطر ریشه و دفعات تیغ زنی بر میزان شیره دهی گیاه دارویی- مرتعی آنغوزه،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن بررسی تاثیرات قطر ریشه و دفعات تیغ زنی بر میزان شیره دهی گیاه دارویی- مرتعی آنغوزه :

نام کنفرانس، همایش یا نشریه : منابع طبیعی ایران

تعداد صفحات :۱۲

آنغوزه (Ferula assa- foetida L.) متعلق به شاخه پیدازادان، زیر شاخه نهاندانگان، رده دو لپه ای ها، راسته جدا گلبرگان و تیره چتریان است. این گیاه یک پایه و مونوکارپیک می باشد، به طوری که در طول رویش فقط یک بار، گل می دهد و سپس دوره رویشی آن خاتمه می یابد. ریشه این گیاه شیره ای را در خود ساخته و ذخیره می کند که با تیغ زدن مورد بهره برداری قرار می گیرد. این پژوهش در مراتع آنغوزه منطقه خمروت شهرستان زرند واقع در شمال غرب کرمان به منظور تعیین رابطه بین قطر ریشه و میزان شیره دهی آن و همچنین مطالعه تاثیر دفعات مختلف تیغ زنی ریشه بر میزان استحصال شیره در قالب طرح کاملا تصادفی در پنج تکرار انجام گرفت. نتایج تجزیه واریانس نشان داد قطر ریشه برمیزان شیره استحصال شده در سطح احتمال ۱/۰ درصد معنی دار است. با افزایش قطر ریشه، میزان شیره استحصال شده نیز افزایش یافت، به طوری که میانگین شیره دهی هر بوته ۳۴/۴۳، ۶۲/۴۸، ۲۶/۵۵، ۵۴/۶۲، ۳۸/۷۲ و ۹۰/۸۵ گرم به ترتیب برای ریشه های دارای قطرهای ۵-۴، ۶-۵، ۷-۶، ۸-۷، ۹-۸ و ۱۰-۹ سانتی متر بود. همچنین نتایج تجزیه واریانس اثر دفعات تیغ زنی بر میزان شیره استحصال شده نشان می دهد که مقدار شیره استحصال شده، در سطح احتمال ۱/۰ درصد به طور معنی داری تحت تاثیر دفعات تیغ زنی قرار می گیرد. مقدار شیره تا تیغ زنی مرتبه نهم افزایش و پس از آن به طور معنی داری تا تیغ زنی مرحله ۱۴ کاهش می یابد. توصیه می شود ریشه های قطورتر (به قطر ۶ تا ۱۰ سانتی متر) تیغ زده شوند و بقیه برای تولید بذر در مراتع باقی بمانند. همچنین عملکرد تولید شیره تا تیغ زنی مرتبه دهم اقتصادی است و به گیاهان مراتع نیز صدمه وارد نمی کند.

کلید واژه: آنغوزه، بهره برداری، تیغ زدن، عملکرد، شیرابه، گیاه دارویی، قطر طوقه و دفعات تیغ زنی

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.