بررسی شیوع تومورهای پوستی در جانبازان شیمیایی ۱۷ استان غربالگری شده کشور و مقایسه آن با جمعیت نرمال


در حال بارگذاری
12 سپتامبر 2024
فایل ورد و پاورپوینت
2120
3 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 بررسی شیوع تومورهای پوستی در جانبازان شیمیایی ۱۷ استان غربالگری شده کشور و مقایسه آن با جمعیت نرمال دارای ۵ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد بررسی شیوع تومورهای پوستی در جانبازان شیمیایی ۱۷ استان غربالگری شده کشور و مقایسه آن با جمعیت نرمال  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی بررسی شیوع تومورهای پوستی در جانبازان شیمیایی ۱۷ استان غربالگری شده کشور و مقایسه آن با جمعیت نرمال،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن بررسی شیوع تومورهای پوستی در جانبازان شیمیایی ۱۷ استان غربالگری شده کشور و مقایسه آن با جمعیت نرمال :

نام کنفرانس، همایش یا نشریه : مجله دانشگاه علوم پزشکی ارتش جمهوری اسلامی ایران (annals of military and health sciences research)

تعداد صفحات :۵

سابقه و هدف: سولفورموستارد به عنوان یک عامل شیمیایی بکار رفته در جنگ ایران و عراق دارای اثرات آلکیلان بر روی سلولهای بدن است. این عامل باعث ایجاد جهش ژنی در سطح سلولی و ایجاد انواع کارسینوم در بدن می شود. این مطالعه با هدف بررسی شیوع تومورهای پوستی با توجه به گزارشهای موجود در ارتباط با افزایش خطر ابتلا به سرطانهای ریه و بدخیمی های خونی انجام شد.مواد و روشها: این مطالعه به روش توصیفی – تحلیلی و گذشته نگر با مراجعه تصادفی به پرونده ۹۶۰۵ جانباز شیمیایی در ۱۷ استان کشور انجام شد که از زمان مجروحیت این جانبازان بین ۱۰-۱۵ سال سپری شده بود. در پرونده های این بیماران برگه مراجعه به متخصص پوست شامل شکایات اصلی، شرح حال مختصر و تشخیص نهایی بیماران وجود داشت که اطلاعات مورد نیاز از آنها جمع آوری شد.یافته ها: در بین بیماران مورد مطالعه ۶۲ مورد تومور پوستی مشاهده شد که ۴ مورد آنها مبتلا به BCC بودند و بدخیمی دیگری در بین مصدومین شیمیایی وجود نداشت. در ۵۸ بیمار دیگر مبتلا به ضایعات خوش خیم پوستی، ۱۶ مورد لیپوم و ۱۴ مورد خال بکر بعنوان شایعترین یافته ها مطرح بودند. سایر موارد تومورهای خوش خیم پوستی به ندرت در بین جانبازان مشاهده شد.نتیجه گیری: میزان شیوع BCC در این تحقیق نسبت به شیوع گزارش شده در منابع معتبر اختلاف معنی داری نداشت (P>0.05). در مورد شیوع تومورهای خوش خیم پوستی نیز اختلاف معنی داری با آنچه در منابع مختلف ذکر شده است دیده نشد (P>0.05). میانگین سنی پایینتر رزمندگان نسبت به سنین افزایش شیوع بدخیمی های پوستی )بالای ۵۰ سال( بعلاوه گذشت تنها ۱۰-۱۵ سال از مواجهه این عزیزان با عامل خردل می تواند دلیل قانع کننده ای برای عدم وجود تفاوت باشد. و از طرف دیگر مدت زمان تماس مداوم با عامل شیمیایی نیز در میزان بروز ضایعات پوستی موثر است که در مطالعات مشابه، حداقل مدت تماس برای بروز عوارض کارسینوژن ۶ ماه بوده است که در خصوص بررسی این عوارض پس از یکبار مواجهه با عامل خردل نیاز به بررسی بیشتر در سالهای آتی وجود دارد.

کلید واژه: تومور پوستی، سولفور موستارد، شیوع

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.