بررسی اثر بازدارندگی گونه های Fusarium همراه ریشه نهال های افراپلت بر نماتود مولد زخم ریشه در منطقه بهشهر مازندران


در حال بارگذاری
13 سپتامبر 2024
فایل ورد و پاورپوینت
2120
8 بازدید
۶۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 بررسی اثر بازدارندگی گونه های Fusarium همراه ریشه نهال های افراپلت بر نماتود مولد زخم ریشه در منطقه بهشهر مازندران دارای ۱۶ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد بررسی اثر بازدارندگی گونه های Fusarium همراه ریشه نهال های افراپلت بر نماتود مولد زخم ریشه در منطقه بهشهر مازندران  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی بررسی اثر بازدارندگی گونه های Fusarium همراه ریشه نهال های افراپلت بر نماتود مولد زخم ریشه در منطقه بهشهر مازندران،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن بررسی اثر بازدارندگی گونه های Fusarium همراه ریشه نهال های افراپلت بر نماتود مولد زخم ریشه در منطقه بهشهر مازندران :

نام کنفرانس، همایش یا نشریه : منابع طبیعی ایران

تعداد صفحات :۱۶

در بررسی نهال های افراپلت (Acer velutinum Boiss) در خزانه که علایم کم رشدی، زردی برگ ها و ضعف عمومی را نشان می دادند، قارچ های Fusarium oxysporum و F. solani از روی ریشه های آلوده جدا شد و بیماری زایی آنها مورد مطالعه قرار گرفت. شناسایی این گونه ها بر اساس ویژگی های کلنی آنها روی محیط کشت، شکل و اندازه ماکروکنیدی ها، میکروکنیدی ها، کلامیدوسپور و وجود یا عدم آنها میسر گردید. در تیمارهای مایه زنی شده این قارچ ها در طرح بلوک های کامل تصادفی با چهار تکرار (گلدان) پس از چهار ماه میانگین ارتفاع نهال ها به ترتیب ۲۸، ۲۷ و در تیمار شاهد ۲۸.۵ سانتیمتر بود و بعد از ۷ ماه به ترتیب به ۳۰، ۲۵.۷۵ و ۳۰.۵ سانتیمتر رسید، نهال های بدون مرگ و میر کاملا شاداب بودند. در پایان فصل رشد نهال ها از گلدان خارج شده و مورد بررسی قرار گرفتند. در بررسی های انجام شده روی ریشه های آلوده، نماتود مولد زخم ریشه (Pratylenchus vulnus) به تعداد زیاد جدا و عامل پوسیدگی ریشه ها تشخیص داده شد و باعث خشک شدن ۷۵ درصد نهال ها گردید. میانگین ارتفاع نهال ها پس از ۷ ماه به ترتیب در تیمار نماتود با قارچ F.oxysporum 12.75 سانتیمتر، در تیمار با F.solani 5.5، در تیمار نماتود به تنهایی ۲.۲۵ و در تیمار شاهد ۳۰.۵ سانتیمتر بود که محاسبات آماری اختلاف معنی دار در سطح ۱ درصد را نشان داد. بنابراین، نماتود به تنهایی بیشترین خسارت را به نهال های افرا ایجاد کرده، سپس تیمار نماتود همراه قارچ ها قرار گرفت. قارچ F.oxysporum زیان کمتری را نسبت به گونه دیگر باعث شد و نماتود را کاهش داد، هر چند بیماری زایی دو گونه قارچ روی نهال ها شدید نبود.

کلید واژه: افرا، Fusarium ،F.oxysporum ،F.solani، نماتود مولد زخم ریشه Pratylenchus vulnus، ایران

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.