نان و مشکلات بهداشتی آن در نانوایی های مناطق شهری استان ایلام، سال ۸۳-۸۲


در حال بارگذاری
12 سپتامبر 2024
فایل ورد و پاورپوینت
2120
8 بازدید
۶۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 نان و مشکلات بهداشتی آن در نانوایی های مناطق شهری استان ایلام، سال ۸۳-۸۲ دارای ۸ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد نان و مشکلات بهداشتی آن در نانوایی های مناطق شهری استان ایلام، سال ۸۳-۸۲  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی نان و مشکلات بهداشتی آن در نانوایی های مناطق شهری استان ایلام، سال ۸۳-۸۲،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن نان و مشکلات بهداشتی آن در نانوایی های مناطق شهری استان ایلام، سال ۸۳-۸۲ :

نام کنفرانس، همایش یا نشریه : مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی ایلام

تعداد صفحات :۸

مقدمه: نان گندم یکی از قدیمی‌ترین، متداولترین و مهمترین مواد غذایی مورد مصرف انسان می‌باشد که در کشورهای متعددی از جمله کشور ما قوت غالب مردم را تشکیل می‌دهد. توجه به وضعیت تهیه و مصرف نان هم از نظر بهداشت و تغذیه و هم از نظر اقتصاد ملی اهمیت زیادی دارد. این بررسی با هدف تعیین وضعیت بهداشتی نان و چگونگی فرآیند عمل ‌آوری آن در مناطق شهری استان ایلام انجام گرفت. مواد و روشها: این مطالعه‌ی توصیفی تحلیلی از اواخر سال ۸۱ تا شهریور ۸۳ در این استان انجام گردید. در این بررسی ۲۰۰ نانوایی در مناطق شهری ایلام انتخاب گردیدند. متغیرهایی از قبیل وضعیت فیزیکی ساختمان نانوایی، بهداشت محیط آن و مواد عمل‌ آوری خمیر با استفاده از پرسشنامه، چک لیست و آزمایش های اختصاصی مورد مطالعه و با استفاده از جدول فراوانی، نسبت، میانگین، انحراف معیار و آزمون X2 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. یافته‌های پژوهش: حدود ۴۸ درصد از کارکنان فاقد کارت تندرستی معتبر بوده و فقط ۷/۵۷ درصد از آنها بهداشت فردی را رعایت می‌کردند. از نظر بهداشت محیط حدود ۹۰ درصد از نانوایی‌ها دارای دستشویی، ۴۶ درصد دارای توالت بهداشتی و ۴۹ درصد دارای حمام قابل استفاده بودند و ۷۱ درصد آنها دارای کف و دیوار قابل شست‌وشو بودند. برای عمل آوردن خمیر حدود ۵۸ درصد از نانوایی‌ها از مخمر، ۱۵ درصد از خمیر ترش و ۲۷ درصد از جوش شیرین استفاده می‌کردند. در ۲۰ درصد از نانوایی‌ها میانگین سوختگی نان بیش از۳۸cm2 بود. بین میزان سوختگی نان و سابقه کار شاطر ارتباط معنی دار ی وجود نداشت (P<0.47). ولی بین میزان سوختگی و میزان نمک مصرفی ارتباط معنی‌داری وجود داشت (P<0.019 و P<0.024). نتیجه‌گیری نهایی: یکی از مشکلات عمده‌ی اصلاح ساختار وضعیت فعلی نان، سطح سواد پایین شاطران بود که این موضوع برنامه‌ریزی ‌های آموزشی را برای کسب مهارت های فنی و عمل ‌آوری نان دشوار نموده است. با توجه به نتایج می توان دریافت که تا رسیدن به وضیعت بهداشتی مطلوب و پخت نان با کیفیت مناسب تلاش مستمر و همه‌جانبه ‌ای از طریق ارگانهای ذیربط مورد نیاز می‌باشد.

کلید واژه: نان، عوامل پوک کننده، نظارت بهداشتی، نانوایی ها

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.