اثر ضد قارچی هیپوکلریت سدیم در کانالهای ریشه آلوده به کاندیدا آلبیکنس
توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد
اثر ضد قارچی هیپوکلریت سدیم در کانالهای ریشه آلوده به کاندیدا آلبیکنس دارای ۱۰ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد اثر ضد قارچی هیپوکلریت سدیم در کانالهای ریشه آلوده به کاندیدا آلبیکنس کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی اثر ضد قارچی هیپوکلریت سدیم در کانالهای ریشه آلوده به کاندیدا آلبیکنس،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن اثر ضد قارچی هیپوکلریت سدیم در کانالهای ریشه آلوده به کاندیدا آلبیکنس :
نام کنفرانس، همایش یا نشریه : مجله تحقیقات علوم پزشکی زاهدان (طبیب شرق) zahedan journal of research in medical sciences
تعداد صفحات :۱۰
زمینه و هدف: هیپوکلریت سدیم شایع ترین محلول شستشو دهنده مورد استفاده در اندودانتیک می باشد. هدف از این مطالعه بررسی اثر ضد قارچی این ماده در کانالهای ریشه آلوده به کاندیدا آلبیکنس است.
مواد و روش کار: در این مطالعه ۱۶۰ دندان ثنایای ماگزیلای انسان که به دلایل مختلف کشیده شده اند انتخاب و تاج دندانها را از ناحیه (Cemento-Enamel-Junction) CEJ قطع نمودیم. پس از آماده سازی، کانال ریشه ها در جهت عرضی به قطعات ۵ میلی متری تقسیم و هر قطعه دو نیمه شد تا حجم نمونه به ۳۲۰ قطعه برسد. سپس نمونه ها به طور تصادفی به دو گروه آزمایشی ۱۵۰ تایی و دو گروه شاهد هر کدام دارای ۱۰ نمونه تقسیم شد. در یک گروه آزمایش لایه اسمیر حذف و در گروه دیگر لایه اسمیر دست نخورده باقی ماند. سپس نمونه ها را ابتدا استریل و سپس به وسیله کاندیدا آلبیکنس خالص آلوده کرده و در معرض هیپوکلریت سدیم ۲.۵ و %۵.۲۵ قرار دادیم. سپس در فاصله های ۵، ۳۰ و ۶۰ دقیقه از هر گروه ۲۵ نمونه را برداشته و به محیط کشت (Trypticase Soy Broth) TSB منتقل و پس از ۲۴ ساعت لوله ها از نظر وجود کدورت مورد ملاحظه قرار گرفت.
یافته ها: هیپوکلریت سدیم %۲.۵ بعد از ۵ دقیقه با حضور لایه اسمیر در %۲۰ موارد و بدون حضور لایه اسمیر در %۳۶ موارد اثر ضد قارچی داشت در حالیکه در غلظت %۵.۲۵ با حضور لایه اسمیر در %۴۴ و بدون حضور لایه اسمیر در %۱۰۰ موارد این اثر را از خود بروز می دهد. همچنین با افزایش زمان تماس در هر دو غلظت اثر ضد قارچی هیپوکلریت سدیم به طور چشمگیری افزایش می یابد که در ضمن درمان اندودانتیک این شرایط قابل تحقق است.
نتیجه گیری: استفاده از هیپوکلریت سدیم در ضمن درمان اندودانتیک به خصوص در بیمارانی که به طور موضعی یا سیستمیک مستعد ابتلا به کاندیدیازیس دهانی هستند از اهمیت بالایی برخوردار است.
کلید واژه: هیپوکلریت سدیم، کاندیدا آلبیکنس، اندودانتیک، کانال ریشه
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.