افسردگی و اضطراب در میان بیماران با سردرد در شهر اصفهان در مقایسه با افرادی که فاقد سردرد هستند


در حال بارگذاری
18 سپتامبر 2024
فایل ورد و پاورپوینت
2120
10 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 افسردگی و اضطراب در میان بیماران با سردرد در شهر اصفهان در مقایسه با افرادی که فاقد سردرد هستند دارای ۹ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد افسردگی و اضطراب در میان بیماران با سردرد در شهر اصفهان در مقایسه با افرادی که فاقد سردرد هستند  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی افسردگی و اضطراب در میان بیماران با سردرد در شهر اصفهان در مقایسه با افرادی که فاقد سردرد هستند،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن افسردگی و اضطراب در میان بیماران با سردرد در شهر اصفهان در مقایسه با افرادی که فاقد سردرد هستند :

نام کنفرانس، همایش یا نشریه : فصلنامه علوم مغز و اعصاب ایران

تعداد صفحات :۹

سابقه و هدف: میگرن و سردرد تنشی از شایعترین نوع سردردها در همه جوامع بوده و از جمله شایعترین علل مراجعه به کلینیک های عمومی و بیماریهای مغز و اعصاب بشمار می آید. امروزه مشخص گردیده که بسیاری از سردردهای مزمن در همراهی با مسایل روانی و رفتاری هستند به طوری که بین سردردهای مذکور و افسردگی یک تاثیر دو طرفه قایل شده اند. بنابراین لازم است در جامعه ما با توجه به شرایط خاص موجود، میزان شیوع و شدت اضطراب و افسردگی در بین بیماران با سردردهای مذکور ارزیابی شود تا در صورت معنی دار بودن، راهکارهایی جهت غربالگری بیماران و روشهای صحیح درمانی ارایه گردد تا از میزان هزینه های درمانی و همچنین مزمن شدن سردرد کاسته شود.
مواد و روش ها: در یک مطالعه توصیفی – تحلیلی (مورد – شاهدی)، ۱۲۵ بیمار با سردرد میگرنی و تنشی مراجعه کننده به درمانگاههای آموزشی بیماریهای مغز و اعصاب وابسته به دانشگاه علوم پزشکی اصفهان از نظر میزان افسردگی و اضطراب، با کمک آزمون های بک و کاتل مورد ارزیابی قرار گرفتند و با ۱۲۵ بیمار با شرایط سنی و جنسی و اجتماعی مشابه مقایسه گردیدند. نتایج به وسیله آزمون های کای – اسکوار و آزمون تست t با استفاده از نرم افزار آماری SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته ها: در این مطالعه ۲۹.۶ درصد افراد مورد مطالعه مرد و ۷۰.۴ درصد زن بودند. میانگین نسبی افراد ۲۶ سال بود و در ۱۶ درصد موارد میگرن با اورا و در ۴۴ درصد موارد میگرن بدون اورا و در ۴۰ درصد موارد سردرد تنشی شناسایی شد. شیوع افسردگی در گروه مورد ۶۵.۲ درصد و در گروه شاهد ۵۲.۸ درصد بود و در گروه مورد بیشترین افراد ۳۶) درصد( افسردگی متوسط و در گروه شاهد بیشترین افراد ۴۷.۲) درصد( بدون افسردگی بودند.
شیوع اضطراب در گروه مورد ۷۶.۸ درصد و در گروه شاهد ۵۲ درصد گزارش گردید. در مقایسه میانگین نمرات افسردگی بین گروه مورد و شاهد و همینطور اضطراب بین دو گروه اختلاف معنی داری وجود داشت به طوری که در گروه مورد، میزان افسردگی و اضطراب بیشتر بود (P<0.001) ولی در میزان افسردگی بین بیماران با سردرد میگرنی با اورا و گروه شاهد اختلاف معنی داری وجود نداشت (P=0.276).
نتیجه گیری: با توجه به اطلاعات بدست آمده از این مطالعه که همراهی افسردگی و اضطراب را در سردرد میگرنی و تنشی و همچنین تشدید میگرن و تداوم آن خصوصا با اضطراب را نشان میدهد. چنین می توان نتیجه گیری نمود که غربالگری مبتلایان با سردردهای میگرنی و تنشی از جهت وجود افسردگی و اضطراب مفید است. این امر می تواند کاهش هزینه های درمانی و جلوگیری از مزمن شدن سردرد را بدنبال داشته باشد.

کلید واژه: سردرد میگرنی، سردرد تنشی، اورا، اضطراب، افسردگی

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.