اثرات فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی ناشی از آلودگی سرب در دانه رستهای ذرت (.Zea mays L)


در حال بارگذاری
11 سپتامبر 2024
فایل ورد و پاورپوینت
2120
5 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 اثرات فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی ناشی از آلودگی سرب در دانه رستهای ذرت (.Zea mays L) دارای ۱۲ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد اثرات فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی ناشی از آلودگی سرب در دانه رستهای ذرت (.Zea mays L)  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی اثرات فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی ناشی از آلودگی سرب در دانه رستهای ذرت (.Zea mays L)،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن اثرات فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی ناشی از آلودگی سرب در دانه رستهای ذرت (.Zea mays L) :

نام کنفرانس، همایش یا نشریه : زیست شناسی ایران

تعداد صفحات :۱۲

در این تحقیق بعلت اهمیت شناسایی اثرات ناشی از مسمومیت فلزات سنگین از جمله سرب در گیاهان ،اثر غلظتهای مختلف ۲۵/۰، ۰.۵، ۱ و ۲ میلی مولار نیترات سرب با pH 6 بر روی دانه رستهای چهار روزه ذرت هیبرید سینگل کراس (تک آمیزش) ۷۰۴ مورد مطالعه قرارگرفت. آزمایش در شرایط کنترل شده به مدت ۷۲ ساعت در سه تکرار انجام گردید. پس ازاین مدت ریشه و اندام هوایی دانه رستها بطور جداگانه برداشت ،و وزن تر، وزن خشک و طول آنها اندازه گیری شد. نتایج نشان داد که مسمومیت سرب در درجه اول بر روی ریشه اثر کرده و موجب کاهش طول، وزن تر و وزن خشک ریشه می شود. ولی تغییر طول، وزن تر وخشک ساقه جز در تیمارهای بالاتر از ۱ میلی مولار معنی دار نمی باشد. اندازه گیری میزان سرب با دستگاه جذب اتمی (AA) نیز نشان داد که اولا جذب سرب با افزایش غلظت آن در محیط رشد افزایش می یابد. ثانیا تجمع آن در ریشه بیشتر از اندام هوایی می باشد. افزایش قندهای محلول (اندازه گیری با روش فنل سولفوریک) در ریشه متناسب با شدت تنش در محیط رشد و معنی دار است، در حالیکه تغییرات آنها در اندام هوایی معنی دار نیست. آزمایش همچنین کاهش معنی دار میزان پروتئین کل را نشان می دهد. بررسی باند های پروتیینهای تفکیک شده با الکتروفورزSDS-PAGE افزایش پروتئینهای ۵۶، ۶۰ و ۷۴ کیلو دالتونی را در ریشه دانه رستها نشان می دهد. (با توجه به Rm های بدست آمده و مقایسه باندهای هم سطح با پروتیینهای استاندارد احتمال دارد پروتئین ۵۶ کیلو دالتونی مربوط گلوتامات دهید روژناز باشد). آنچه در این تحقیق قابل توجه است تحمل دانه رستهای ذرت نسبت به تنش سرب در غلظتهای اعمال شده و توانایی آن درجذب مقادیر زیاد سرب در ۶ pH محیط کشت می باشد. این امر نشان می دهد که خطر مسمومیت گیاه در محیطهای آلوده مانند مناطق نزدیک کارخانجات ذوب فلزات، مسیرهای ترافیک جاده ای و شهری جدی است لذا اهمیت بررسی اثرات این آلودگی ومکانیسمهای تحمل گیاه را بیشتر جلوه گر می سازد.

کلید واژه: آلودگی سرب، الکتروفورز، ذرت (.Zea mays L)

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.