بررسی شیوع اختلالات خواب در کادر پرستاری بیمارستان امام خمینی تهران و عوامل موثر بر آن
توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد
بررسی شیوع اختلالات خواب در کادر پرستاری بیمارستان امام خمینی تهران و عوامل موثر بر آن دارای ۱۲ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد بررسی شیوع اختلالات خواب در کادر پرستاری بیمارستان امام خمینی تهران و عوامل موثر بر آن کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی بررسی شیوع اختلالات خواب در کادر پرستاری بیمارستان امام خمینی تهران و عوامل موثر بر آن،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن بررسی شیوع اختلالات خواب در کادر پرستاری بیمارستان امام خمینی تهران و عوامل موثر بر آن :
نام کنفرانس، همایش یا نشریه : مجله پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه
تعداد صفحات :۱۲
مقدمه: خواب از ضروریات حیات است، حدود ۱.۳ از عمر انسان به خواب اختصاص دارد. از هفت دهه قبل، به دنبال کشف مراحل مختلف ساختار خواب، دانش بشری به تدریج صورت علم تجربی به خود گرفت و آثار متعدد اختلال خواب بر جسم و روان را، از جوانب مختلف مورد مطالعه و بررسی قرار داد. از طرفی افزایش روز افزون فعالیت های شبانه روزی صنعتی، خدماتی و تجاری باعث شده تا همه روزه افراد بیشتری در معرض اختلالات خواب قرار گیرند، و لذا توجه به این وجه زندگی به خصوص در کشورهای پیشرفته روز افزون گردید.
در این میان پرستاران، از شاخص ترین گروه شیفت کار هستند که بروز این عارضه نه تنها بر روی سلامت آنان تاثیر می گذارد بلکه سلامت بیماران تحت نظرشان را نیز به مخاطره می اندازند.
مواد و روش: پرسشنامه تنظیمی بر اساس فرم SCQ از دانشگاه میشیگان و فرم بی خوابی از دانشگاه CCNY نیویورک و مقیاس خواب آلودگی ایپورس (Epworth Sleepiness Scale) آماده و به پرستاران مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) ارائه گردید. از این میان ۴۴۶ نفر داوطلبانه به پرسشنامه ها پاسخ دادند، داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS مورد آنالیز توصیفی و تحلیلی قرار گرفته اند.
نتایج: از میان ۴۴۶ پرسشنامه بررسی شده، بیش از ۹۸% پرستاران مورد مطالعه به نوعی شیف کار بودند. تعداد ۸۷.۷% از پاسخ دهندگان از اختلال خواب رنج می بردند، از این میان ۵۸.۳% دچار خواب آلودگی در طی روز بوده و ۷۵.۱% بی خوابی شبانه داشتند.
بحث: نتایج حاصله نشان از شیوع بسیار بالای اختلال خواب در میان پرستاران مورد مطالعه است، لزوم توجه جدی به این مهم را یادآور می شود.
در همین راستا پیشنهاد می گردد مرکزی با امکانات مناسب تحقیقی، تشخیصی و درمانی در رابطه با اختلال خواب، راه اندازی گردد.
کلید واژه: اختلال خواب، بی خوابی، خواب آلودگی، پرسشنامه خواب، پرستار
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.