مقایسه مقدار نیروی لازم جهت عبور سه نخ دندان مختلف از ناحیه تماس های بین دندانی
توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد
مقایسه مقدار نیروی لازم جهت عبور سه نخ دندان مختلف از ناحیه تماس های بین دندانی دارای ۸ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد مقایسه مقدار نیروی لازم جهت عبور سه نخ دندان مختلف از ناحیه تماس های بین دندانی کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقایسه مقدار نیروی لازم جهت عبور سه نخ دندان مختلف از ناحیه تماس های بین دندانی،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن مقایسه مقدار نیروی لازم جهت عبور سه نخ دندان مختلف از ناحیه تماس های بین دندانی :
نام کنفرانس، همایش یا نشریه : مجله دندانپزشکی (جامعه اسلامی دندانپزشکان ایران)
تعداد صفحات :۸
زمینه و هدف: اعمال نیروی زیاد جهت عبور نخ دندان از نواحی اینترپروگزیمال ممکن است باعث تروما و آزردگی لثه و نسوج نرم گردد. همچنین به نظر می رسد جنس نخ دندان در میزان نیروی لازم جهت عبور از تماسهای بین دندانی و پذیرش آن توسط بیماران موثر باشد. هدف از این مطالعه مقایسه مقدار نیروی لازم جهت عبور سه نخ دندان با جنسهای مختلف از تماسهای بین دندانی می باشد.
روش بررسی: در این مطالعه مداخله ای تجربی که در سی نفر با محدوده سنی ۱۸- ۳۵ ساله انجام شد در هر نمونه از بین چهارده تماس بین دندانی (تماسهای بین اولین پرمولر یک طرف تا پرمولر طرف دیگر در فک بالا و پایین) سه نوع نخ دندان مینا و جی- یو- ام از جنس نایلون و اورال- بی از جنس Polytetrafluoroethlene (PTFE) عبور داده شد و میزان نیروی لازم جهت عبور نخ دندانها توسط نیروسنج مکانیکی اندازه گیری شد.
روش اجرا در همه انواع نخها یکسان بود بدین ترتیب که نخهای دندان در یک نگهدارنده که به یک نیروسنج متصل گردیده بود قرار داده شدند. نیروی لازم برای عبور نخها بر حسب نیوتن به ترتیب از تماس بین اولین پرمولر راست فک بالا و کانین مجاور آن و در جهت عقربه های ساعت در چهارده تماس بین دندانی هر فرد اندازه گیری شد. جهت مقایسه میانگین میزان نیروی لازم جهت عبور نخ دندانهای مختلف از آزمونهای تحلیل واریانس یک طرفه و پس آزمون Scheffe استفاده گردید.
یافته ها: نتایج این مطالعه نشان می دهد که میزان نیروی لازم جهت عبور نخ دندان اورال- بی از جنس PTFE به طور معنی داری کمتر از مینا و جی- یو- ام می باشد (به ترتیب ۱.۸۹ و ۲.۸۹ و ۳.۱۰ نیوتن- P<0.05). همچنین نیروی لازم جهت عبور هر کدام از نخ دندانها در تماسهای بین دندانی فک بالا به طور معنی داری کمتر از فک پایین (۲.۲۴ در مقابل ۳.۰۱ نیوتن- P<0.05) می باشد.
نتیجه گیری: به نظر می رسد نخهایی با جنس PTFE به دلیل سهولت استفاده و نیاز به نیروی کمتر جهت عبور از تماسهای بین دندانی بر نخهای دندانی از جنس نایلون ارجحیت دارد و استفاده از این نخها احتمال آزردگی و ایجاد شکاف در لثه را کاهش می دهد.
کلید واژه: نخ دندان PTFE، نایلون، تماس بین دندانی، اعمال نیر
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.