ارزش تشخیصی سیتولوژی آسپیراسیون سوزنی ظریف در ارزیابی گره‌ های تیرویید: یک بررسی هشت ساله در استان هرمزگان


در حال بارگذاری
13 سپتامبر 2024
فایل ورد و پاورپوینت
2120
3 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 ارزش تشخیصی سیتولوژی آسپیراسیون سوزنی ظریف در ارزیابی گره‌ های تیرویید: یک بررسی هشت ساله در استان هرمزگان دارای ۱۳ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد ارزش تشخیصی سیتولوژی آسپیراسیون سوزنی ظریف در ارزیابی گره‌ های تیرویید: یک بررسی هشت ساله در استان هرمزگان  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی ارزش تشخیصی سیتولوژی آسپیراسیون سوزنی ظریف در ارزیابی گره‌ های تیرویید: یک بررسی هشت ساله در استان هرمزگان،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن ارزش تشخیصی سیتولوژی آسپیراسیون سوزنی ظریف در ارزیابی گره‌ های تیرویید: یک بررسی هشت ساله در استان هرمزگان :

نام کنفرانس، همایش یا نشریه : مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران

تعداد صفحات :۱۳

مقدمه: پیدایش گره های تیرویید مشکل بالینی شایعی است که به دلیل احتمال بدخیمی دارای اهمیت است. بررسی سیتولوژی آسپیراسیون سوزنی ظریف (FNAC) به عنوان یک روش ساده، ایمن و دقیق در ارزیابی گره های تیرویید، پذیرش گسترده ای یافته است. مطالعات متعدد در زمینه ارزش تشخیصی FNAC تیرویید، با به کار بردن روش های متفاوت، میزان حساسیت، ویژگی، ارزش اخباری مثبت و منفی و دقت تشخیصی متفاوتی را گزارش کرده اند.مواد و روش ها: در این مطالعه گذشته نگر، ۱۳۹۷ نمونه FNAC (1242 زن و ۱۵۵مرد، نسبت زن به مرد=۸) با محدوده سنی ۸۵-۷ سال، در یک دوره هشت ساله از مهر ماه ۱۳۷۵ تا پایان شهریور ۱۳۸۳ در گروه پاتولوژی دانشکده پزشکی بندرعباس بررسی شدند. نتایج سیتولوژی به ۵ گروه ناکافی، زیر حد مطلوب، خوش خیم، بدخیم و مشکوک تقسیم شدند. در ۱۰۱ مورد از بیماران (۸۸ زن و ۱۳ مرد، نسبت زن به مرد=۷) با محدوده سنی ۷۰-۱۷ سال، امکان دسترسی به لام های نمونه تیروییدکتومی آنها وجود داشت. یافته ها: در بررسی نمونه های FNAC، ۱۱.۳% نمونه غیرتشخیصی (شامل موارد ناکافی ۵.۴% و زیر حدمطلوب ۵.۹%) وجود داشت. ۷۵.۲% از گره ها خوش خیم، ۳.۸% بدخیم و ۹.۷% مشکوک بودند. تشخیص هیستوپاتولوژیک نهایی در ۶۵/۳% موارد خوش خیم و در ۳۴.۷% موارد بدخیم بوده، شایع ترین ضایعات خوش خیم گواتر آدنوماتوز و گواتر کولویید و شایع ترین بدخیمی کارسینوم پاپیلاری بود. پس از مقایسه نتایج FNAC با تشخیص های هیستوپاتولوژی، با در نظر گرفتن موارد مشکوک و بدخیم FNAC به عنوان مثبت سیتولوژیک و تشخیص نهایی بدخیم (بدون موارد کارسینوم پاپیلاری نهفته) به عنوان مثبت هیستوپاتولوژیک، حساسیت ۹۱% FNAC، ویژگی۶۷%، ارزش اخباری مثبت و منفی ۵۸% و ۹۴% و دقت تشخیصی برابر ۷۵% بود.نتیجه گیری: FNAC در ارزیابی گره های تیرویید و انتخاب مناسب بیماران برای جراحی دارای دقت تشخیصی قابل قبول است ولی در مناطقی که شیوع ضایعات فولیکولار بالاست، به دلیل محدودیت FNAC در افتراق دقیق ضایعات فولیکولار از یکدیگر، از میزان ویژگی و ارزش اخباری مثبت آن کاسته می شود. به هر صورت،FNAC تیرویید همواره در کنار قضاوت بالینی راهگشا بوده هرگز جایگزین آن نخواهد شد.

کلید واژه: سیتولوژی آسپیراسیون سوزنی ظریف، گره‌‌ های تیرویید، حساسیت، ویژگی، ارزش اخباری مثبت، ارزش اخباری منفی

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.