بررسی تاثیر ماساژ گردن بر سردرد تنشی مزمن
توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد
بررسی تاثیر ماساژ گردن بر سردرد تنشی مزمن دارای ۸ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد بررسی تاثیر ماساژ گردن بر سردرد تنشی مزمن کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی بررسی تاثیر ماساژ گردن بر سردرد تنشی مزمن،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن بررسی تاثیر ماساژ گردن بر سردرد تنشی مزمن :
نام کنفرانس، همایش یا نشریه : مجله دانشگاه علوم پزشکی اراک (ره آورد دانش)
تعداد صفحات :۸
مقدمه: سردرد تنشی شایعترین نوع سردرد است که تنش، اضطراب و افسردگی نقش عمدهای در ایجاد آن دارند. برای درمان این نوع سردرد از روشهای دارویی و غیردارویی استفاده میشود. امروزه علاقه به استفاده از روشهای غیردارویی جهت درمان رو به رشد است این در پاسخ به مصرف بیرویه داروها، عوارض و هزینههای زیاد ناشی از مصرف آنهاست. این مطالعه به منظور بررسی تاثیر ماساژ در درمان سردرد تنشی مزمن انجام شده است.
روش کار: پژوهش حاضر یک مطالعه کارآزمایی بالینی است. تعداد ۲۵ نفر زن مبتلا به سردرد تنشی مزمن طی ۵ هفته تحت مطالعه قرار گرفتند. از افراد تحت مطالعه خواسته شد طی این ۵ هفته شاخصهای سردرد را چهار مرتبه در روز (قبل از صبحانه، قبل از نهار، قبل از شام و قبل از خواب) در چک لیست ثبت نمایند. اطلاعات به دست آمده از هفته اول و پنجم به عنوان اطلاعات قبل و بعد از مداخله ( ماساژ) ثبت گردید. اطلاعات هفته دوم، سوم و چهارم پژوهش به عنوان دادههای حین مداخله ثبت گردید. افراد تحت مطالعه حین مداخله هفتهای ۲ بار هر نوبت به مدت ۲۰ دقیقه تحت درمان با ماساژ سایشی در ناحیه پشت گردن و شانهها قرار گرفتند. شاخصهای سردرد شامل شدت، تکرار و مدت زمان سردرد بود. شدت با استفاده از معیار ۱۱ نقطهای ثبت شد. تکرار با محاسبه تعداد روزهای ابتلا به سردرد و مدت زمان از طریق مجموع ساعات سردرد در هفته بخش بر تکرار حملات محاسبه گردید. اطلاعات با استفاده از آنالیز واریانس و آزمون توکی تجزیه وتحلیل شد.
نتایج: نتایج حاصله نشان دهنده تاثیر مثبت ماساژ بود به طوری که شاخصهای سردرد اختلاف معنیداری را در سه مرحله قبل، حین و پس از مداخله نشان دادند (P<0.01). میزان بهبودی برای هر شاخص (شدت، تکرار و مدت زمان سردرد) به ترتیب ۵۲، ۲۸، ۵۷ درصد بود.
نتیجهگیری: ماساژ درمانی منجر به کاهش شدت، تکرار و طول مدت سردرد تنشی شده و میتواند باعث بهبود سردرد تنشی شود.
کلید واژه: سردرد تنشی، ماساژ، گردن
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.