شیوع دیابت در افراد بالای ۱۹ سال استان های اصفهان و مرکزی در سال ۱۳۸۰
توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد
شیوع دیابت در افراد بالای ۱۹ سال استان های اصفهان و مرکزی در سال ۱۳۸۰ دارای ۱۲ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد شیوع دیابت در افراد بالای ۱۹ سال استان های اصفهان و مرکزی در سال ۱۳۸۰ کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی شیوع دیابت در افراد بالای ۱۹ سال استان های اصفهان و مرکزی در سال ۱۳۸۰،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن شیوع دیابت در افراد بالای ۱۹ سال استان های اصفهان و مرکزی در سال ۱۳۸۰ :
نام کنفرانس، همایش یا نشریه : مجله دانشگاه علوم پزشکی اراک (ره آورد دانش)
تعداد صفحات :۱۲
مقدمه: دیابت از عمده ترین مشکلات بهداشتی همه کشورهاست و داشتن اطلاعات همهگیر شناسی برای آگاهی از وضعیت این بیماری، نیاز اولیه برای حل مشکلات مربوط به آن است. این مطالعه به منظور تعیین میزان شیوع دیابت یا اختلال تحمل گلوکز در مناطق مرکزی ایران انجام شد.
روش کار: در یک مطالعه توصیفی در سال ۸۰ – ۱۳۷۹ در سه شهر اراک، اصفهان و نجف آباد بر اساس نمونه گیری تصادفی چند مرحلهای، ۱۲۵۱۴ نفر از افراد بالای ۱۹ سال انتخاب و پرسشنامههایی تکمیل شد. از نمونهها آزمایش قند خون ناشتا و بعد از مصرف ۷۵ گرم گلوکز، تست تحمل گلوکز به عمل آمد. آزمایشات لیپیدها نیز در وضعیت ناشتا انجام گردید. وزن، قد و فشار خون افراد در وضعیت استاندارد اندازه گیری شد. قند خون ناشتای مساوی یا بالاتر از ۱۲۶ یا قند ۲ ساعته بالای ۲۰۰ میلی گرم در دسی لیتر به عنوان دیابت تلقی شد. اختلال گلوکز ناشتا با قند خون ناشتای زیر و اختلال تحمل گلوکز با قند خون ۲ ساعته ۲۰۰-۱۴۰ میلی گرم در دسی لیتر توصیف شد. داده ها در نرم افزار SPSS11 وارد و با آزمون تی، کای دو و فیشر تجزیه و تحلیل انجام شد.
نتایج: از ۱۲۵۱۴ نفر نمونه مورد مطالعه ۱/۵۱ درصد زن و بقیه مرد بودند. شیوع کلی دیابت در مناطق شهری و روستایی به ترتیب ۷/۶ درصد و ۳/۵ درصد و در مردان و زنان ۴/۵ درصد و ۱/۷ درصد بود. میانگین قند خون با افزایش سن در هر دو جنس افزایش داشت. همچنین در مردان نسبت به زنان و در مناطق شهری نسبت به مناطق روستایی این میزان بالاتر بود. به علاوه موارد اختلال تحمل گلوکز، دیابت شناخته شده و تازه تشخیص داده شده، با افزایش سن افزایش مییابد. بیش از نیمی از موارد دیابت در کلیه سنین، تازه تشخیص داده شده بودند. میانگین فشارخون، سن، شاخص توده بدن و چاقی شکمی و چربیها در افراد دیابتی و یا دچار اختلال تحمل گلوکز، بالاتر بود.به علاوه این اختلالات در زنان از مردان شایع تر بود. چاقی، سابقه فامیلی دیابت، پرفشاری خون، بالا بودن نسبت دور کمر به لگن و افزایش سن با افزایش احتمال دیابت همراه بودند، اما جنسیت تاثیری در افزایش احتمال دیابت نداشت.
نتیجهگیری: با توجه به اینکه دیابت از عوامل خطر اصلی بیماریهای غیر واگیر محسوب میشود و با توجه به شیوع نسبتا بالای دیابت در مناطق مرکزی ایران لزوم انجام برنامههای وسیع آموزشی جهت پیشگیری و درمان این بیماری ضروری به نظر میرسد و انجام آزمایش قند خون ناشتا به خصوص در افراد با سابقه فامیلی دیابت باید مد نظر باشد.
کلید واژه: شیوع، دیابت، اختلال تحمل گلوکز، عوامل خطر بیماری عروق کرونر
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.