اثر تنش های آبی در مراحل مختلف رشد بر کمیت و کیفیت دو رقم گوجه فرنگی (کال جی و موبیل)
توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد
اثر تنش های آبی در مراحل مختلف رشد بر کمیت و کیفیت دو رقم گوجه فرنگی (کال جی و موبیل) دارای ۱۸ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد اثر تنش های آبی در مراحل مختلف رشد بر کمیت و کیفیت دو رقم گوجه فرنگی (کال جی و موبیل) کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی اثر تنش های آبی در مراحل مختلف رشد بر کمیت و کیفیت دو رقم گوجه فرنگی (کال جی و موبیل)،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن اثر تنش های آبی در مراحل مختلف رشد بر کمیت و کیفیت دو رقم گوجه فرنگی (کال جی و موبیل) :
نام کنفرانس، همایش یا نشریه : مجله تحقیقات مهندسی کشاورزی
تعداد صفحات :۱۸
به منظور بررسی تاثیر تنش آبی در مراحل مختلف رشد گوجه فرنگی بر خصوصیات کمی و کیفی محصول گوجه فرنگی آزمایشی در قالب طرح اسپلیت اسپلیت پلات با سه فاکتور در اراضی مرکز تحقیقات کشاورزی سمنان (شاهرود) از سال ۱۳۷۹ به مدت دو سال زراعی اجرا شد. ارقام گوجه فرنگی (موبیل و کال جی) به صورت دو نوار در هر بلوک قرار گرفتند. تیمار اصلی شامل سه سطح مختلف آب آبیاری (۵۰، ۷۵ و ۱۰۰ درصد آب مورد نیاز گیاه) و تیمار فرعی شامل مراحل رشد گیاه در چهار سطح (نشا تا گل دهی، گل دهی تا میوه دهی، تشکیل میوهها تا اولین برداشت، و پس از برداشت اول تا انتهای فصل) بود. آب مورد نیاز گیاه بر اساس دادههای تشتک تبخیر کلاسA و سطوح آبیاری ۵۰، ۷۵ و ۱۰۰ درصد محاسبه شد و با روش آبیاری شیاری (فارو) در اختیار گیاه قرار گرفت. نتایج نشان داد که ارقام گوجه فرنگی از نظر عملکرد با هم تفاوتی ندارند. اثر متقابل مقدار آب و مرحله رشد گیاه در سطح یک درصد معنیدار شد، به طوری که تنش ملایم (۷۵ درصد نیاز آبی) و شدید (۵۰ درصد نیاز آبی) در مرحله گل دهی تا میوه دهی عملکرد محصول را به میزان ۱۳ تن در هکتار کاهش می دهد. تنش آبی در سایر مراحل رشد تاثیر معنیداری بر عملکرد محصول نداشت. تیمارهای آبی ۵۰، ۷۵ و۱۰۰ درصد به ترتیب با میانگین عملکرد ۵۸.۳، ۵۷،۶۲ تن در هکتار اختلاف معنیداری با یکدیگر نداشتند. بنابراین به غیر از مرحله گلدهی تا میوهدهی میتوان میزان آب مصرفی را تا ۵۰ درصد، بدون کاهش قابل توجه در عملکرد، تقلیل داد. ارقام از نظر پارامترهای pH و مواد جامد انحلال پذیر(بریکس) تفاوت نداشتند اما رقم کال- جی (با نسبت گوشت به آب ۰.۲۲) در مقایسه با رقم موبیل (با نسبت ۰.۱۷) دارای میوههای سفتتری بود. تنش آبی، پارامترهای pH و مواد جامد انحلال پذیر میوه را تحتتاثیر قرار داد (در سطح یک درصد). با افزایش تنش آبی، میزانpH و مواد جامد انحلال پذیر افزایش یافت، به طوری که حداکثر pH و مواد جامد انحلال پذیر به ترتیب ۳.۴۷ و ۴.۹ از تیمار ۵۰ درصد مصرف آب حاصل شد. همچنین نسبت گوشت به آب میوه با افزایش تنش افزایش یافت. حداکثر کارایی مصرف آب ۹.۶ و ۹.۵ کیلوگرم بر مترمکعب در هکتار به ترتیب مربوط به تیمارهای سطوح آبیاری ۷۵ درصد در مرحله پس از برداشت اول تا انتهای فصل و ۵۰ درصد در مرحله نشا تا گلدهی بود. مقایسه نتایج به دست آمده با سایر گزارشها نشان میدهد که چنانچه برنامهریزی صحیحی جهت تنش آبی برای گیاه اعمال شود، در روش آبیاری شیاری هم میتوان کارایی مصرف آب را تا حد زیادی بالا برد. اما به دلیل حساسیت گیاه به تنشهای یکنواخت در طول فصل، این گونه تنشها توصیه نمیشود.
کلید واژه: تنش آبی، کمیت، کیفیت، گوجه فرنگی، مراحل رشد
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.