عملکرد تیرویید، پاراتیرویید، گناد و سلول های بتای پانکراس پس از پیوند مغز استخوان با رژیم آماده ‏سازی شیمی درمانی


در حال بارگذاری
12 سپتامبر 2024
فایل ورد و پاورپوینت
2120
4 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 عملکرد تیرویید، پاراتیرویید، گناد و سلول های بتای پانکراس پس از پیوند مغز استخوان با رژیم آماده ‏سازی شیمی درمانی دارای ۱۲ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد عملکرد تیرویید، پاراتیرویید، گناد و سلول های بتای پانکراس پس از پیوند مغز استخوان با رژیم آماده ‏سازی شیمی درمانی  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی عملکرد تیرویید، پاراتیرویید، گناد و سلول های بتای پانکراس پس از پیوند مغز استخوان با رژیم آماده ‏سازی شیمی درمانی،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن عملکرد تیرویید، پاراتیرویید، گناد و سلول های بتای پانکراس پس از پیوند مغز استخوان با رژیم آماده ‏سازی شیمی درمانی :

نام کنفرانس، همایش یا نشریه : مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران

تعداد صفحات :۱۲

مقدمه: طول عمر بسیاری از بیماران پس از BMT افزایش می یابد. پس از پیوند، نیاز به پیگیری‏ های طبی از جمله بررسی عملکرد غدد درون ‏ریز به لحاظ بهبود کیفیت زندگی این بیماران، احساس می‏شود. اختلالات متعدد اندوکرین به خصوص در پی رژیم‏ های آماده ‏سازی با پرتوتابی تمام بدن، در این بیماران گزارش شده است. همچنین در بیمارانی که تحت رژیم ‏های آماده سازی با داروهای ستیوتوکسیک قرار می‏گیرند نیز این اختلالات مشاهده می‏شود. دیده شده که دوز داروهای شیمی درمانی برای آماده سازی پیوند در میزان و نوع بروز اختلالات هورمونی موثر است.مواد و روشها: در این مطالعه ۴۶ بیمار (۱۲ زن و ۳۴ مرد) در محدوده سنی ۴۹-۵/۱ سال (میانگین سنی ۱/۱۵ سال) از نظر عملکرد تیرویید (T3، T4، T3RU، FTI، TSH،Antig Alb و Anti-Tpo Ab)، پاراتیرویید (Ca، P، Alkp و PTH)، گناد (LH، FSH، Prl، تستوسترون، استرادیول، پروژسترون و Semen Analysis در چهار بیمار مرد متاهل) بررسی شدند. عملکرد سلولهای بتای پانکراس در ۱۲ بیمار مبتلا به تالاسمی ماژور به روش OGTT بررسی شد. تمامی این بررسی‏ها قبل از پیوند و۳، ۶،۱۲ و ۲۴ ماه پس از پیوند تکرار شد.یافته ها: مقایسه نتایج معاینات بالینی و اندازه ‏گیری ‏های بیوشیمیایی در هیچ یک از بیماران قبل و پس از پیوند، اختلالی را در عملکرد تیرویید و پاراتیرویید و متابولیسم کلسیم نشان نداد. در ۱۱ بیمار مرد بالغ (G5P5) قبل و در فواصل ۳ و ۶ و ۱۲ ماه پس از پیوند، کارکرد سلولهای لیدیگ طبیعی بود ولی آسیب اپی ‏تلیوم ژرمینال (آزواسپرمی یا اولیگواسپرمی) قبل و تا ۱۲ ماه پس از پیوند دیده شد. سطح FSH سرم با آسیب اپی تلیوم ژرمینال رابطه‏ای نداشت. در پنج پسر که در مراحل اولیه بلوغ (G2P2 یا G3P3) در زمان BMT بودند، پیشرفت بلوغ در یک سال پس از پیوند طبیعی بود. در ۴ زن بالغ مورد مطالعه (P5B5) در پی پیوند، هیپوگنادیسم اولیه ایجاد شد. در یک دختر ۱۴ ساله که قبل از پیوند عادت ماهیانه‏ منظمی داشت تا ۲ سال پس از پیوند نیز همچنان عادت ماهیانه‏اش منظم بود و در دختر دیگری که قبل از پیوند، نابالغ (P1B1) بود در یک سال پس از پیوند، افزایش LH و FSH (نارسایی تخمدان) مشاهده شد. کارکرد سلولهای بتای پانکراس در بیماران تالاسمیک (با فریتین بالای ۱۰۰۰ قبل از پیوند) قبل و پس از پیوند طبیعی بود.نتیجه‏گیری: تا یک سال پس از پیوند مغز استخوان با رژیم آماده سازی شیمی ‏درمانی (بدون پرتوتابی)، کارکرد تیرویید و پاراتیرویید تحت تاثیر واقع نشد، ولی این روش نارسایی تخمدان و آسیب سلولهای ژرمینال بیضه را در پی داشت و بر سلولهای لیدیگ تاثیری نداشت. پیوند مغز استخوان بر عملکرد سلول های بتای پانکراس اثری ندارد.

کلید واژه: پیوند مغز استخوان، تالاسمی ماژور، تیرویید، پاراتیرویید، بلوغ جنسی، گلوکز

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.