معرفی مهمترین شاخص های تعیین ارزش غذایی گیاهان مرتعی


در حال بارگذاری
13 سپتامبر 2024
فایل ورد و پاورپوینت
2120
5 بازدید
۶۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 معرفی مهمترین شاخص های تعیین ارزش غذایی گیاهان مرتعی دارای ۲۰ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد معرفی مهمترین شاخص های تعیین ارزش غذایی گیاهان مرتعی  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی معرفی مهمترین شاخص های تعیین ارزش غذایی گیاهان مرتعی،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن معرفی مهمترین شاخص های تعیین ارزش غذایی گیاهان مرتعی :

نام کنفرانس، همایش یا نشریه : منابع طبیعی ایران

تعداد صفحات :۲۰

هرچند آگاهی از ارزش غذایی علوفه مرتعی جهت مدیریت چرایی مراتع ضرورت دارد ، اما اطلاعات چندانی در این خصوص در دسترس نیست لذا به منظور مطالعه تغییرات ارزش غذایی علوفه گونه های گیاهی مختلف مورد استفاده دام در اقالیم و مراحل رویشی مختلف و معرفی مهم ترین متغیرهای تعیین ارزش غذایی علوفه ، پنج گونه از گیاهان مرتعی Agropyron trichophorum)، Agropyron tauri، Bromus tomentellus، Festuca ovina و (Hordeum bulbosum در دو منطقه با شرایط اقلیمی خیلی مرطوب سرد و مرطوب فرا سرد در دو مرحله گلدهی و بذردهی مد نظر قرار گرفتند. نمونه برداری به روش کاملاً تصادفی از مناطق مورد مطالعه و گونه های مختلف صورت پذیرفت. نمونه های گردآ وری شده پس از خشک شدن با روش های مختلف آزمایشگاهی مورد تجزیه شیمیایی قرار گرفت، مقدار ماده خشک، خاکستر، چربی خام، الیاف خام، انرژی خام، پروتیین خام، دیواره سلولی منهای همی سلولز، دیواره سلولی و مواد معدنی (مس، آهن، روی منگنز، منیزم، پتاسیم، سدیم، کلسیم و فسفر) اندازه گیری شد. تجزیه واریانس داده ها، حاکی از تاثیر شرایط محیطی بر کیفیت علوفه بود. بیشترین تغییرات تحت تاثیر مرحله رویشی و کمترین تغییرات تحت اثر اقلیم بود. ارزش غذایی و به تبع آن کیفیت علوفه طی مراحل رویشی از گلدهی به بذردهی کاهش یافت. اختلاف متغییرهای مطالعه شده در بین گونه های گیاهی مختلف و دو اقلیم نیز معنی دار بود، اما مقدار اختلاف بین متغیرهای مورد مطالعه در حدی نبودکه در مدیریت تغذیه ای دام در مرتع تاثیرگذار باشد. بر اساس این نتایج، در مدیریت چرا، توجه به تغییرات کیفیت علوفه در مراحل مختلف رویشی بیشترین اهمیت را به خود اختصاص می دهد. تحلیل ارتباط موجود بین متغیرها، تغییرات حاصل تحت تاثیر شرایط محیطی و مقایسه نتایج با نیاز روزانه دام (گوسفند) حاکی از اولویت اندازه گیری نیتروژن و دیواره سلولی منهای همی سلولز در تعیین ارزش غذایی گیاهان مرتعی است. با اندازه گیری این دو متغیر برآورد مقدار انرژی قابل متابولیسم علوفه (به کمک روابط تجربی) میسر می شود و از طرف دیگر مقدار پروتیین خام خوراک دام به دست می آید. اندازه گیری سایر متغیرها در خصوص مطالعه ارزش غذایی گیاهان مرتعی از اهمیت کمتری برخوردار است.

کلید واژه: ارزش غذایی، گونه گیاهی، مرحله رویشی، اقلیم، ترکیبات شیمیایی

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.