بررسی اثرات تجویز آهن (خوراکی، تزریقی) و اریتروپویتین بر سطح هماتوکریت و درصد اشباع ترانسفرین در بیماران همودیالیزی


در حال بارگذاری
16 سپتامبر 2024
فایل ورد و پاورپوینت
2120
4 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 بررسی اثرات تجویز آهن (خوراکی، تزریقی) و اریتروپویتین بر سطح هماتوکریت و درصد اشباع ترانسفرین در بیماران همودیالیزی دارای ۱۰ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد بررسی اثرات تجویز آهن (خوراکی، تزریقی) و اریتروپویتین بر سطح هماتوکریت و درصد اشباع ترانسفرین در بیماران همودیالیزی  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی بررسی اثرات تجویز آهن (خوراکی، تزریقی) و اریتروپویتین بر سطح هماتوکریت و درصد اشباع ترانسفرین در بیماران همودیالیزی،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن بررسی اثرات تجویز آهن (خوراکی، تزریقی) و اریتروپویتین بر سطح هماتوکریت و درصد اشباع ترانسفرین در بیماران همودیالیزی :

نام کنفرانس، همایش یا نشریه : علوم پزشکی رازی (مجله دانشگاه علوم پزشکی ایران)

تعداد صفحات :۱۰

براساس شواهد موجود، کم‌خونی‌ فقرآهن‌ از مشکلات‌ اساسی‌ بیماران‌ همودیالیزی‌ بوده و با وجود فقر آهن‌، اریتروپویتین‌ اثر مطلوبی‌ بر سطح‌ هماتوکریت‌ و حفظ‌ درصد اشباع‌ ترانسفرین‌ ندارد در حالی‌ که‌ مصرف‌آهن‌ تزریقی‌ همراه‌ با آن‌ پاسخ‌ به‌ درمان‌ را بهبود می‌بخشد. هدف‌ از این‌ مطالعه‌ تعیین‌ اثر تجویز آهن (خوراکی‌ و تزریقی‌) به تنهایی‌ یا همراه‌ با اریتروپویتین‌ بر میزان‌ هماتوکریت‌ و درصد اشباع‌ ترانسفرین‌ در بیماران ‌همودیالیزی‌ شهر سمنان‌ بوده است. این‌ مطالعه‌ به صورت‌ موردی‌ ـ شاهدی‌ در دوره‌های‌ زمانی‌ ۳ ماهه‌ و در مدت‌ زمان‌ ۱ سال‌ انجام ‌شد‌. در این‌ مطالعه‌ بیماران‌ بر اساس‌ روش مصرف‌ دارو در ۶ گروه‌ ۱۰ تایی‌ قرار گرفتند. ابتدا اطلاعات‌ دموگرافیک‌ بیماران‌ (سن‌، جنس‌، وضعیت‌ تاهل‌ و طول‌ مدت‌ درمان‌) جمع‌ آوری‌ و ثبت‌ گردید سپس‌ طی‌ ارزیابی‌های‌ مکرر، دستورات‌ دارویی‌ و روش استفاده‌ از دارو بررسی‌ شد و میزان هماتوکریت‌ ماهانه‌ و درصد اشباع‌ ترانسفرین‌ به صورت‌ ۳ ماهه‌ کنترل‌ گردید. بررسی‌ داده‌ها نشان‌ داد، بیمارانی‌ که‌ از ۳ ترکیب‌ آهن‌ خوراکی‌، تزریقی‌ و اریتروپویتین‌ یا از ۲ ترکیب‌ آهن‌ تزریقی‌ و اریتروپویتین‌ استفاده‌ کرده‌ بودند، هماتوکریت‌ و درصد اشباع‌ ترانسفرین‌ در آن‌ها به طور معنی‌داری‌ افزایش‌ یافته‌ بود (P<0.05). هم‌چنین‌ در بیمارانی‌ که‌ فقط‌ از آهن‌ تزریقی‌ یا از آهن‌ خوراکی‌ و تزریقی‌ استفاده ‌کرده‌ بودند، تنها‌ درصد اشباع‌ ترانسفرین‌ به طور معنی‌داری‌ افزایش‌ یافته‌ بود (P<0.05). بیمارانی‌ که‌ آهن‌ خوراکی‌ به‌ تنهایی‌ یا همراه‌ با اریتروپویتین‌ مصرف‌ کرده‌ بودند میزان‌ هماتوکریت‌ و درصد اشباع‌ ترانسفرین‌ در آن‌ها تغییر معنی‌داری‌ را نشان‌ نداد (P<0.05). یافته‌های‌ فوق‌ نشان‌ می‌دهد که‌ مصرف هر سه‌ ترکیب‌ آهن‌ خوراکی‌، تزریقی‌ و اریتروپویتین ‌به طور منظم‌ اثرات‌ مطلوبی‌ بر میزان هماتوکریت‌ و درصد اشباع‌ ترانسفرین‌ دارد. در درمان‌ با آهن‌ خوراکی‌، درصد اشباع‌ ترانسفرین‌ کاهش‌ می‌یابد و استفاده از مقدار بالای‌ اریتروپویتین‌ در نگه‌داری‌ هماتوکریت‌ شکست‌ می‌خورد.

کلید واژه: آهن، اریتروپویتین، همودیالیز، هماتوکریت، درصد اشباع ترانسفرین

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.