بررسی آزمایشگاهی آناتومی کانال های ریشه دندانهای مولر فک بالا
توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد
بررسی آزمایشگاهی آناتومی کانال های ریشه دندانهای مولر فک بالا دارای ۱۲ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد بررسی آزمایشگاهی آناتومی کانال های ریشه دندانهای مولر فک بالا کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی بررسی آزمایشگاهی آناتومی کانال های ریشه دندانهای مولر فک بالا،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن بررسی آزمایشگاهی آناتومی کانال های ریشه دندانهای مولر فک بالا :
نام کنفرانس، همایش یا نشریه : مجله دندانپزشکی (جامعه اسلامی دندانپزشکان ایران)
تعداد صفحات :۱۲
زمینه و هدف: تعداد و نوع کانال های ریشه در دندانهای مولر فک بالا بخصوص ریشه مزیوباکال متنوع می باشد، بنابراین شناخت کافی از آناتومی داخلی ریشه ها قبل از انجام معالجه ریشه یکی از دلایل موفقیت درمان می باشد و در پیش آگهی طولانی مدت درمان موثر است. در این راستا آناتومی داخلی دندانها به روش های مختلف بررسی شده است. هدف از این مطالعه تعیین درصد انواع کانال های ریشه در دندانهای مولر فک بالا در جمعیت ایرانی و با روش رنگ آمیزی و شفاف سازی می باشد. روش بررسی: در این مطالعه تعداد صد دندان مولر اول و دوم فک بالا (هر کدام ۵۰ دندان) برای تعیین تعداد کانال های ریشه و انواع آن و وجود کانال طرفی و فرعی مورد مطالعه قرار گرفتند. مطالعه سیستم های کانال های ریشه بر اساس طبقه بندی Vertucci و به روش رنگ آمیزی و شفاف سازی به طریق آزمایشگاهی و با مختصری تغییر نسبت به مقالات قبلی انجام شد.
یافته ها: شیوع انواع کانال در ریشه مزیوباکال مولر اول شامل ۲۰% نوع یک، ۳۲% نوع دو، ۴۰% نوع چهار، ۴% نوع پنج، ۴% نوع شش، ۳۰% کانال فرعی و ۲۰% کانال طرفی، در ریشه دیستوباکال ۹۰% نوع یک، ۱۰% نوع پنج، ۲۲% کانال فرعی و ۱۴% کانال طرفی، در ریشه پالاتال ۹۲% نوع یک، ۸% نوع پنج، ۳۰% کانال فرعی و ۱۸% کانال طرفی بود. شیوع انواع کانال در ریشه مزیوباکال مولر دوم شامل ۷۴% نوع یک، ۱۴% نوع دو، ۱۰% نوع چهار، ۲% نوع پنج، ۳۲% کانال فرعی، ۱۸% کانال طرفی، در ریشه دیستوباکال ۹۴% نوع یک، ۶% نوع پنج، ۲۰% کانال فرعی و ۸% کانال طرفی و ریشه پالاتال دارای ۱۰۰% کانال نوع یک، ۳۰% کانال فرعی و ۱۲% کانال طرفی بود. ریشه مزیوباکال در مولر اول ۷۶% و در مولر دوم ۲۴% دارای دو کانال بودند. درصد کانال نوع یک در ریشه دیستوباکال و پالاتال در هر دو دندان تقریبا برابر و بسیار بالا بود.نتیجه گیری: به دلیل شیوع انواع مختلف کانال در ریشه مزیوباکال مولرهای فک بالا می بایست در هنگام تهیه حفره دسترسی به دنبال کانال اضافی بود در غیر این صورت احتمال شکست درمان وجود دارد.
کلید واژه: آناتومی کانال ریشه، مولرهای دایمی فک بالا، رنگ آمیزی و شفاف سازی، کانال طرفی، کانال فرعی
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.