میزان رعایت خود مراقبتی انسولین درمانی در بیماران دیابتی نوع یک مراجعه ‌کننده به مرکز تحقیقات دیابت کرمانشاه (۱۳۷۸)


در حال بارگذاری
15 سپتامبر 2024
فایل ورد و پاورپوینت
2120
12 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 میزان رعایت خود مراقبتی انسولین درمانی در بیماران دیابتی نوع یک مراجعه ‌کننده به مرکز تحقیقات دیابت کرمانشاه (۱۳۷۸) دارای ۱۰ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد میزان رعایت خود مراقبتی انسولین درمانی در بیماران دیابتی نوع یک مراجعه ‌کننده به مرکز تحقیقات دیابت کرمانشاه (۱۳۷۸)  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی میزان رعایت خود مراقبتی انسولین درمانی در بیماران دیابتی نوع یک مراجعه ‌کننده به مرکز تحقیقات دیابت کرمانشاه (۱۳۷۸)،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن میزان رعایت خود مراقبتی انسولین درمانی در بیماران دیابتی نوع یک مراجعه ‌کننده به مرکز تحقیقات دیابت کرمانشاه (۱۳۷۸) :

نام کنفرانس، همایش یا نشریه : مجله دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه (بهبود) (journal of kermanshah university of medical sciences)

تعداد صفحات :۱۰

سابقه و هدف: انسولین مهم ‌ترین داروی کنترل کننده دیابت نوع یک (IDDM) است و خود مراقبتی مرتبط با انسولین درمانی، یعنی آگاهی از نحوه کاربرد این دارو مهم ‌ترین اقدام مراقبتی دراین دسته از بیماران می‌باشد؛ لذا این مطالعه با هدف شناسایی میزان ‌رعایت خود مراقبتی مرتبط با انسولین ‌درمانی توسط بیماران مبتلا به دیابت نوع I انجام گرفت.مواد و روش ها : این پژوهش به ‌روش توصیفی روی ۱۳۹ نفر از بیماران مبتلا به دیابت نوع I صورت گرفت. نمونه‌ ها به ‌روش نمونه ‌گیری در دسترس انتخاب ‌گردیدند . برای گردآوری داده‌ های مربوط به مشخصات ویژه و میزان آگاهی بیماران از یک پرسشنامه و داده‌ های مربوط به مهارت و عملکرد بیماران از انسولین درمانی، از یک برگه مشاهده استفاده شد. به این ترتیب که داده‌ های پژوهش با استفاده از مشاهده مستقیم، نمایش عملکرد و مصاحبه گردآوری و در برگه مشاهده و پرسشنامه ثبت می‌گردید. برای تجزیه و تحلیل داده‌ها از آمار توصیفی، آزمون کای ‌دو و ضریب همبستگی پیرسون با =%۵ استفاده شد. میزان خود مراقبتی ( آگاهی و مهارت) بیماران بدین ‌صورت تعریف شدکه امتیاز ۳۹-۰ نشانه آگاهی یا مهارت در حد ضعیف، امتیاز ۶۵-۴۰ درحد متوسط و امتیاز بیش از ۶۶ در حد خوب است. یافته‌ها : میزان آگاهی ۶/۹۸% بیماران در مورد نحوه کاربرد انسولین درحد متوسط بود و ۲/۷۱% آنها در مورد عوارض انسولین درمانی نیز آگاهی متوسطی داشته و ۱/۲۸% دارای آگاهی ضعیف بودند به ‌طور کل ی۸/۸۷% بیماران آگاهی متوسط و بقیه نیز آگاهی ضعیفی در مورد نحوه کاربرد انسولین و عوارض آن داشتند. ۳/۸۱% بیماران مهارت و عملکرد خوبی در مورد تزریق انسولین و ۱۸% عملکردی متوسط داشتند. همبستگی معناداری میان این متغیر و سن (r=-0.40,P=0.008) و مدت ابتلا به دیابت (r=-0.341,P=0.032) مشاهده شد.بحث: با توجه به اهمیت خودمراقبتی در مورد انسولین ‌درمانی که پایه و اساس درمان دیابت نوع I می باشد و با توجه به درصد متوسط بودن آگاهی بیماران می‌توان به مراکز تحقیقات دیابت و سایردست ‌اندرکارانی که با بیماران دیابتی سروکاردارند، پیشنهاد نمود که آموزش بیماران را در اولویت قرار دهند و آگاهی و مهارت ‌آن ‌ها را درخصوص کاربرد صحیح انسولین، ‌شناخت و پیشگیری ازعوارض آن تاحدمطلوبی افزایش ‌دهند .

کلید واژه: خود مراقبتی، آگاهی، عملکرد، انسولین درمانی، دیابت نوع I، کرمانشاه

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.