بررسی اتیولوژی و خصوصیات بالینی و آزمایشگاهی در ۴۷ بیمار مبتلا به ضایعه لیکنویید مخاط دهان
توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد
بررسی اتیولوژی و خصوصیات بالینی و آزمایشگاهی در ۴۷ بیمار مبتلا به ضایعه لیکنویید مخاط دهان دارای ۱۶ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد بررسی اتیولوژی و خصوصیات بالینی و آزمایشگاهی در ۴۷ بیمار مبتلا به ضایعه لیکنویید مخاط دهان کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی بررسی اتیولوژی و خصوصیات بالینی و آزمایشگاهی در ۴۷ بیمار مبتلا به ضایعه لیکنویید مخاط دهان،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن بررسی اتیولوژی و خصوصیات بالینی و آزمایشگاهی در ۴۷ بیمار مبتلا به ضایعه لیکنویید مخاط دهان :
نام کنفرانس، همایش یا نشریه : مجله دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی (JOURNAL OF DENTAL SCHOOL SHAHID BEHESHTI UNIVERSITY OF MEDICAL SCIENCE)
تعداد صفحات :۱۶
سابقه و هدف: هدف از تحقیق حاضر، بررسی شیوع لیکن پلان ایدیوپاتیک در یک گروه از بیماران مبتلا به ضایعه لیکنوئید مخاط دهان است.مواد و روشها: تحقیق حاضر یک مطالعه توصیفی – تحلیلی از نوع مقطعی (Cross – sectional) میباشد که در آن ۴۷ بیمار مبتلا به ضایعه لیکنوئید مخاط دهان مراجعه کننده به بخش بیماریهای دهان دانشکده دندانپزشکی کرمان مورد بررسی قرار گرفتند. تشخیص ضایعه لیکنویید در تمام موارد با بررسی بافت شناسی تایید گردید. وضعیت متابولیسم کربوهیدراتها و تستهای فانکشن کبد در تمام بیماران مورد ارزیابی قرار گرفت. تشخیص لیکن پلان ایدیوپاتیک بعنوان آخرین تشخیص و فقط پس از رد احتمالات دیگر برای ضایعات لیکنویید مخاط دهان بیماران مطرح شد. آزمون آماری X2 و t برای بررسی اختلافهای آماری مورد استفاده قرار گرفتند.یافتهها: ضایعات لیکنوئید دهانی در زنان شایعتر از مردان بود (۵۵.۳ درصد مقابل ۷/۴۴ درصد) و مخاط گونه و زبان شایعترین جایگاه ابتلا در تحقیق حاضر بودند. مطالعه حاضر نشان داد که حداکثر۲/۸۷ درصد از ضایعات لیکنوئید مخاط دهان بر اثر لیکن پلان ایدیوپاتیک بوجود آمدهاند. واکنش تمامی نسبت به آمالگام پس از لیکن پلان ایدیوپاتیک شایعترین علت ایجاد ضایعات لیکنوئید در مخاط دهان بیماران مورد مطالعه بود (۴/۶ درصد از موارد). بررسی آزمایشگاهی در مبتلایان به لیکن پلان ایدیوپاتیک نشان داد که ۴/۱۹ درصد از آنها دچار نوعی اختلال در متابولیسم گلوکز و ۱۲.۹ درصد از آنها دچار دیابت ملیتوس هستند.نتیجه گیری: این مطالعه نشان میدهد که ضایعات لیکنویید مخاط دهان علی رغم شباهت نمای بالینی و بافت شناسی، گروهی غیر همگن هستند و تشخیص لیکن پلان ایدیوپاتیک باید آخرین تشخیصی باشد که برای یک بیمار مبتلا به ضایعه لیکنوئید دهان مطرح میِشود.
کلید واژه: لیکن پلان، واکنش لیکنویید، دیابت ملیتوس
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.