جداسازی سلولهای بنیادی جنین موش در مرحله بلاستوسیست
توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد
جداسازی سلولهای بنیادی جنین موش در مرحله بلاستوسیست دارای ۱۲ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد جداسازی سلولهای بنیادی جنین موش در مرحله بلاستوسیست کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی جداسازی سلولهای بنیادی جنین موش در مرحله بلاستوسیست،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن جداسازی سلولهای بنیادی جنین موش در مرحله بلاستوسیست :
نام کنفرانس، همایش یا نشریه : مجله دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید صدوقی یزد
تعداد صفحات :۱۲
مقدمه: سلولهای بنیادی جنین، سلولهای چند ظرفیتی هستند که از جنین در مراحل اولیه تکوین تهیه میشوند و دارای ویژگیهای منحصر به فردی میباشند: از جمله توانایی تمایز به انواع ردههای سلولی و نیز استفاده آنها در آزمایشات دستکاری ژنتیکی که به همین دلیل از این سلولهای در تولید جانوران ترانس ژن و نیز سلول درمانی استفاده میِشود. هدف اصلی این تحقیق جداسازی، کشت و تولید سلولهای جنینی بوده که برای اولین بار در ایران انجام شده، لذا میتوان در تحقیقات بعدی از آنها استفاده نمود.
روش بررسی: تعداد ۳۸۵ جنین در مرحله بلاستوسیست از موشهای حاملهی نژاد NMRI تهیه شده و در محیط DMEM حاوی ۱۰% سرم جنین گاو به مدت ۲۴ ساعت کشت شدند. ۲ تا ۴ روز پس از خروچ جنینها از زونا پلوسیدا، سلولهای توده داخل سلولی (Intre Cell Mass) تشکیل کلون داده که بر اساس مرفولوژی مورد شناسایی قرار گرفتند. پس از تریپسینه شدن، سلولهای مذکور با دو روش متفاوت جهت به دست آوردن کلون سلولهای بنیادی جنینی کشت داده شدند. در روش اول، حدود ۵۰ توده داخل سلولی پس از تریپسینه شدن بر روی سلولهای فیبروبلاست اولیه جنین موش که قبلا فعالیت میتوزی آنها با استفاده از میتومایسین متوقف شده بود منتقل شد. در روش دوم، تعداد ۳۳۵ توده داخل سلولی پس از تریپسینه شدن در محیط کشت DMEM حاوی ۱۰% سرم جنین گاو و Leukemia Inhibitory Eactor به میزان۱۰۰۰ u/ml و ۰.۱ میلی مول بتامر کاپتواتانول کشت داده شدند. پس از ظهور کلونهای مربوط به سلولهای بنیادی جنینی در هر یک از روشهای مذکور، چندین ساب کالچر از آنها تهیه و به روش هیستوشیمی آلکالن فسفاتاز مورد شناسایی قرار گرفتند.
یافتهها: نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد که روش اول موفق نبود اما میتوان با روش دوم از بلاستوسیست موش نژاد NMRI سلولهای بنیادی را جدا و تکثیر نمود، گرچه درصد کمی کلون سلولی ایجاد شدند. همچنین استفاده از بلاستوسیست اولیه جنین موش به عنوان لایه پشتیبان به تنهایی در جلوگیری و مهار تمایز و همچنین فرایند تکثیری سلولهای بنیادی جنینی در نژاد NMRI موثر نبود.
نتیجهگیری: در مجموع میتوان با بهبود شرایط، به تولید سلولهای بنیادی جنین موش پرداخت و از آنها در مطالعات پایهای مثل تمایزشان به ردههای خاص سلولی، تولید جانوران ترانس ژن، سلول درمانی، ایجاد تغییرات ژنی هدفمند (Gene Targeting) و غیره استفاده نمود.
کلید واژه: سلولهای بنیادی جنینی، جنین موش، فاکتور مهارکنننده لوسمی (LIF)
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.