مبانی نظری بیمه محصولات کشاورزی، بیمه کشاورزی و توسعه کشاورزی
توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد
مبانی نظری بیمه محصولات کشاورزی، بیمه کشاورزی و توسعه کشاورزی دارای ۳۰ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد مبانی نظری بیمه محصولات کشاورزی، بیمه کشاورزی و توسعه کشاورزی کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مبانی نظری بیمه محصولات کشاورزی، بیمه کشاورزی و توسعه کشاورزی۲ ارائه میگردد
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مبانی نظری بیمه محصولات کشاورزی، بیمه کشاورزی و توسعه کشاورزی،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن مبانی نظری بیمه محصولات کشاورزی، بیمه کشاورزی و توسعه کشاورزی :
مبانی نظری بیمه محصولات کشاورزی، بیمه کشاورزی و توسعه کشاورزی
توضیحات: ۲۷صفحه فارسی (word) با منابع کامل
تحقیق آماده با رفرنس دهی کامل فارسی و انگلیسی و پانویس ها مناسب برای پروپوزال و پایان نامه
خلاصه ای از کار:
تامین امنیت، ضرورتی برای سرمایه گذاری در بخش کشاورزی
از میان سرمایه گذاری در بخش های مختلف اقتصادی، سرمایه گذاری در بخش کشاورزی اهمیت و جایگاه خاصی دارد. سرمایه گذاری در بخش کشاورزی علاوه بر این که موجب رشد تولید و اشتغال در این بخش می شود، با توجه به ارتباطات با سایر فعالیت های اقتصادی، به رشد تولید و اشتغال در سایر بخشها نیز کمک می کند. براساس سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو)، طبق گزارش جدید این سازمان، به منظور تولید غذای کافی برای جمعیت ۱/۹ میلیاردی جهان در سال ۲۰۵۰، باید ۸۳ میلیارد دلار سرمایه گذاری خالص در کشاورزی کشورهای در حال توسعه صورت گیرد. در این گزارش که با توجه به برگزاری همایش کارشناسان ارشد کشاورزی در تاریخهای ۱۲ و ۱۳ اکتبرسال جاری در رم انتشار یافته، آمده است سرمایهگذاری در کشاورزی باید حدود ۵۰ درصد افزایش یابد (Falco and Perring, 2005).
………………
مفهوم بیمه کشاورزى
بیمه محصولات کشاورزى در تئورى یک مکانیزم مشارکت در پذیرش ریسک است .اما عمل یک ابزار هزینه بر جهت انتقال ریسک از کشاورزان و تولید کنند گان به بیمه گران دولتى یا خصوصى مى باشد . بیمه کشاورزان نوعى بیمه است که به موجب آن محصولات کشاورزى در مقابل مخاطرات جوى مانند تگرگ ، طوفان، سیل، صاعقه، یخبندان و گرمازدگى و بیمارى هاى نباتى و حوادثى مانند آتش سوزى مورد پوشش قرار مى گیرند و خسارت مالى وارد به کشاورز بیمه گذار در دوره کاشت ، داشت و برداشت تا میزان مورد تعهد بیمه گر جبران مى شود (قلی زاده، ۱۳۸۵).
………………..
اهمیت بیمه محصولات کشاورزی
بیمه محصولات کشاورزی، مهمترین ابزار حمایتی برای مدیریت بحران در بخش کشاورزی بهشمار میرود. به دیگر سخن، بیمه کشاورزی یکی از مهمترین سازوکارهای لازم برای ایجاد امنیت سرمایهگذاری در بخش کشاورزی و رویاروئی با نبود حتمیت و مخاطرهپذیری شدید فعالیت و سرمایهگذاری است. بیمه، یکی از راههای خردمندانه و در واقع، مهمترین روش انتقال ریسک به شخص ثالثی است که آمادگی پذیرش آن را دارد. بیمه، سازوکاری مالی با هدف کاهش میزان خسارت از راه بههم پیوستن تعداد زیادی از عوامل نامعلوم برای تقسیم و تعمیم دادن بار مالی خسارت است (Abdollahi and Bakhshoodeh, 2007).
……………..
رضایتمندی کشاورزان از بیمه کشاورزی
خانوارهای کشاورز روزانه با مجموعه ای از خطرات مالی و شغلی روبرو می باشند. تکرارپذیری مداوم بلایای طبیعی، آفات کشاورزی و تغییرات بازار موقعیت متغیر و غیرمطمئن عملکردی و مالی را برای کشاورزان به وجود آورده است. زیرا با توجه به تاثیرات اجتناب ناپذیر مخاطرات تولیدات کشاورزی بر اقتصاد جامعه روستایی و اهمیت فوق العاده زیاد بخش کشاورزی در اقتصاد کشورها، کشاورزان و حاکمیت های سیاسی برای یاری رساندن به کشاورزان و خانواده های روستایی، در راستای جبران خسارت های احتمالی ناشی از خطرات، اقدامات متنوعی انجام می دهند. بر این اساس، بیمه محصولات کشاورزی را می توان یکی از مهم ترین سازوکارهای موثر برشمرد. برقراری بیمه کشاورزی در جامعه روستایی را باید پدیده ای نو تلقی کرد. از راه های نشر، توسعه و گسترش بیمه محصولات کشاورزی، هماهنگ و نزدیک کردن برنامه های مدون موجود با خواست ها، نیازها و انتظارات کشاورزان است. در حقیقت بیمه محصولات کشاورزی فرایند عقلانی اندیشیدن جامعه روستایی است و رفتارشناسی و معرف شناسی خاصی را می طلبد تا در سبد مصرفی خانوار زراعی قرار گیرد.
………………..
بیمه محصولات کشاورزی و اقتصاد کشاورزی
جایگاه بیمه محصولات کشاورزی و دامی دراقتصاد کشاورزی و اقتصاد ملی از جهات زیر دارای اهمیت است:
– ایجاد امنیت تولید و سرمایه گذاری در بخش کشاورزی.
– بالا بردن توان محاسباتی و برنامه ریزی برای کشاورزان در جهت جلوگیری از نوسانات درآمدی و اعمال مدیریت ریسک.
– تفکیک مدیریت های صحیح و نا صحیح از طریق اعلام حق بیمه ها و غرامات تفکیک شده.
– نظارت مستمر کارشناسان بیمه بر نحوه تولید و تشویق کشاورزان و دامداران برای استفاده از شیوه های صحیح مدیریتی و رعایت موازین و مقررات فنی و بهداشتی.
………………..
روند تشکیل صندوق بیمه محصولات کشاورزی و عملکرد آن
به منظور حمایت از کشاورزی و دامدارانی که در اثر حوادث غیرقابل پیش بینی تولیدات شان دچار خسارت و آسیب می شود و برای کمک به دوام فعالیت های تولیدی آنان، شورای انقلاب در تاریخ هشتم بهمن ماه سال تصویب کرد که صندوق ویژه ای به نام «صندوق کمک به خسارت دیدگان محصولات کشاورزی و دامی» در بانک کشاورزی تشکیل شود. همزمان با آغاز این فعالیت، کمیته ای مرکب از نمایندگان وزارت کشاورزی، وزارت برنامه و بودجه وقت، وزارت امور اقتصادی و دارایی، وزارت بازرگانی، بیمه مرکزی ایران و بانک کشاورزی مأمور انجام مطالعات و تدوین لایحه قانون و تهیه اساسنامه صندوق بیمه محصولات کشاورزی شدند. لایحه مذکور پس از بحث و مذاکره در تاریخ اول خرداد سال به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید (نیک نامی و همکاران، ۱۳۸۸).
………………
بیمه کشاورزی و توسعه کشاورزی
با توجه به شرایط طبیعی و اقتصادی ایران، تولید کشاورزی یکی از پرمخاطره ترین فعالیتهای اقتصادی است و از آنجا که بخش مهمی از تولیدکنندگان کشاورزی کشور، یعنی کشاورزان متوسط و میانه حال، توان مالی محدودی دارند و همه دارایی شان را در هر دوره بهره برداری در فرایند تولید به کار می گیرند، گاه حتی کمترین خسارت ممکن است آنها را از هستی ساقط و زندگی فلاکت باری را بر آنها تحمیل کند. از این رو بیمه محصولات کشاورزی را می توان یکی از اهرمهای توسعه کشاورزی دانست؛ زیرا با استفاده از این ساز و کار هم می توان امنیت بیشتری برای تولیدکنندگان محصولات کشاورزی فراهم ساخت و مخاطرات تولید را کاهش داد و هم شرایط مطلوبتری برای جلب و جذب سرمایه های خصوصی در بخش کشاورزی فراهم آورد (راستگو و رضوانفر، ۱۳۸۶).
…………..
بیمه کشاورزی و افزایش بهره وری
بخش کشاورزی و فعالیت های مربوط به آن دارای ویژگی های خاصی است که آن را به شدت در معرض خطرها و آسیب های متعدد و پیش بینی ناپذیر، و در نتیجه خسارات و مشکلات عدیده یی قرار می دهد. جوامع مختلف در مواجهه با مخاطرات طبیعی، اجتماعی، اقتصادی و شخصی در فعالیت های کشاورزی، شیوه ها و طرق متفاوتی را به منظور کاهش ریسک به کار گرفته اند که از میان آن ها سه شیوه ی اصلی اجتناب از مخاطرات اجتناب ناپذیر، پیش گیری از مخاطرات از طریق اصلاح و بهبود زیرساخت ها و فنون و نهادها، برخی مخاطرات غیر قابل اجتناب و پیش گیری نشدنی و در نتیجه چاره اندیشی برای سازوکارهای جبرانی، عمومیت دارد ( قلی زاده، ۱۳۸۵).
……………..
منابع
اسدی، ه. (۱۳۸۱). نقش بیمه در افزایش سودآوری فعالیت گندمکاران شهرستان کرج. پژوهش و سازندگی، شماره ۱۵، صص۵۶-۶۱.
آمارنامه اداره جهاد کشاورزی استان خوزستان.( ۱۳۸۹). آمار سطح زیر کشت و میزان تولید انواع محصولات.
……………………
………………….
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.