مقاله ناصر خسرو و مخاطب قرار دادن صاحبان خرد


در حال بارگذاری
14 سپتامبر 2024
فایل ورد و پاورپوینت
2120
2 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

  مقاله ناصر خسرو و مخاطب قرار دادن صاحبان خرد دارای ۲۷ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله ناصر خسرو و مخاطب قرار دادن صاحبان خرد  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله ناصر خسرو و مخاطب قرار دادن صاحبان خرد،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله ناصر خسرو و مخاطب قرار دادن صاحبان خرد :

مقاله ناصر خسرو و مخاطب قرار دادن صاحبان خرد که چکیده‌ی آن در زیر آورده شده است، در بهار ۱۳۸۸ در پژوهشنامه تربیتی از صفحه ۱۱۵ تا ۱۳۸ منتشر شده است.
نام: ناصر خسرو و مخاطب قرار دادن صاحبان خرد
این مقاله دارای ۲۴ صفحه می‌باشد، که برای تهیه‌ی آن می‌توانید بر روی گزینه‌ی خرید مقاله کلیک کنید.
کلمات مرتبط / کلیدی:
مقاله

چکیده و خلاصه‌ای از مقاله:
ناصر خسرو، حکیم و شاعر بزرگ قرن پنجم هجری، خرد و مشتقات آن را در چهار صد بیت و عقل و ترکیباتش را در حدود دویست بار در دیوان ده هزار بیتی اش به کار برده است. هر چند عده ای خرد را در اشعار او دارای بار ارزشی می دانند و عقل را با بار فلسفی و دینی مطرح می کنند، به نظر نگارنده، این تفاوت در کل دیوان، آن قدرها محسوس و ظاهر نیست که بشود به چنین قضاوتی دست یازید. در این پژوهش از روش توصیفی با جستجوی کتابخانه ای در آثار ناصر خسرو بخصوص دیوان اشعارش، استفاده کرده ام تا واژه هایی همچون خردمند، عاقل، صاحب خرد، پرخرد، مشتقات و هم خانواده های آنها را بیابم و با توجه به ویژگی های مشترک، دسته بندی نمایم.
نگارنده علاوه بر آوردن و ذکر این ابیات در مواردی که شاعران معاصر، پیش یا بعد از ناصر خسرو در این موضوع، داد سخن داده اند، نمونه هایی از اشعار آنها را نیز بیان کرده ام.
در بیش از پنجاه و پنج بیت، صاحبان عقل و خرد، منادای ناصر خسرو قرار می گیرند تا حرف های مگویش را بر آنها عرضه بدارد و سفره پند و وعظش را برای آنها، پهن کند.
او در این ابیات از ارتباط خردمند با دنیا، پذیرش سخن پیران و عمل به آن، میانه او با خدا و قرآن و دین، دوری وی از خطا و نادان و خواسته های نفس که سرانجامش کسب عزت و جاودانگی است، سخن می گوید.

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.