مقاله بررسی شدت سردرد و داروهای مورد تقاضای بیماران مراجعه کننده به داروخانه شبانه روزی شهرستان بابل، ۱۳۸۷


در حال بارگذاری
11 سپتامبر 2024
فایل ورد و پاورپوینت
2120
2 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

  مقاله بررسی شدت سردرد و داروهای مورد تقاضای بیماران مراجعه کننده به داروخانه شبانه روزی شهرستان بابل، ۱۳۸۷ دارای ۷ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله بررسی شدت سردرد و داروهای مورد تقاضای بیماران مراجعه کننده به داروخانه شبانه روزی شهرستان بابل، ۱۳۸۷  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله بررسی شدت سردرد و داروهای مورد تقاضای بیماران مراجعه کننده به داروخانه شبانه روزی شهرستان بابل، ۱۳۸۷،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله بررسی شدت سردرد و داروهای مورد تقاضای بیماران مراجعه کننده به داروخانه شبانه روزی شهرستان بابل، ۱۳۸۷ :

مقاله بررسی شدت سردرد و داروهای مورد تقاضای بیماران مراجعه کننده به داروخانه شبانه روزی شهرستان بابل، ۱۳۸۷ که چکیده‌ی آن در زیر آورده شده است، در مهر و آبان ۱۳۸۹ در مجله علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی بابل از صفحه ۷۹ تا ۸۴ منتشر شده است.
نام: بررسی شدت سردرد و داروهای مورد تقاضای بیماران مراجعه کننده به داروخانه شبانه روزی شهرستان بابل، ۱۳۸۷
این مقاله دارای ۶ صفحه می‌باشد، که برای تهیه‌ی آن می‌توانید بر روی گزینه‌ی خرید مقاله کلیک کنید.
کلمات مرتبط / کلیدی:
مقاله سردرد
مقاله داروهای بدون نسخه
مقاله پرسشنامه MIDAS
مقاله تقاضا

چکیده و خلاصه‌ای از مقاله:
سابقه و هدف: سردرد شایع ترین سندرم درد است. حدود ۹۰ درصد افراد حداقل یکبار در سال دچار حمله سردرد می شوند. از آنجاییکه سردرد شدید و ناتوان کننده در ۴۰ درصد افراد کل جهان وجود دارد، این مطالعه به منظور تعیین شدت سردرد و داروهای مورد تقاضای بیماران مبتلا به سردرد مراجعه کننده به داروخانه های شبانه روزی شهرستان بابل انجام گردید.
مواد و روشها: این مطالعه مقطعی بر روی ۳۰۰ بیمار مبتلا به سردرد مراجعه کننده به داروخانه شبانه روزی شهرستان بابل در سال ۱۳۸۷ انجام شد. برای تمام افراد دو پرسشنامه تکمیل گردید. در پرسشنامه اول اطلاعات دموگرافیک و نظرات بیمار در ارتباط با سردرد و داروهای مورد استفاده و پرسشنامه دوم،(MIDAS) شدت درد بیمار بر اساس تعداد روزهای از دست رفته یا محدودیت فعالیت به دنبال سردرد در سه ماه تکمیل گردید که از ۲۱- ۰ امتیاز دارد و به چهار گروه ناتوانی جزیی (۵- ۰)، ناتوانی خفیف (۱۰- ۶)، ناتوانی متوسط (۲۰- ۱۱) و ناتوانی شدید (بالاتر از ۲۱). تقسیم می شود، امتیازات هرسوال محاسبه و مورد بررسی قرار گرفت.
یافته ها: در افراد مورد مطالعه ۱۷۳ نفر (%۵۷۶۷) متقاضی داروهای بدون نسخه و ۱۲۷ نفر (%۴۲۳۳) متقاضی داروهای نسخه ای بودند. شایعترین داروی بدون نسخه مورد درخواست ایبوپروفن (%۴۸۵۵) و شایعترین داروی نسخه ای درخواستی دگزامتازون (%۳۸۵۸) بود. ۵۰ بیمار (%۱۶۶۷) ناتوانی شدید، ۸۷ بیمار (%۲۹) ناتوانی متوسط، ۱۱۷ بیمار (%۳۹) ناتوانی خفیف و ۴۶ بیمار (%۱۵۳۳) ناتوانی جزیی داشتند.
نتیجه گیری: نتایج مطالعه نشان داد که بیماران متقاضی دریافت داروهای بدون نسخه جهت درمان سردرد از شدت ناتوانی بالاتری نسبت به بیماران متقاضی داروهای نسخه ای برخوردار هستند بنابراین نقش پزشک داروساز در راهنمایی مراجعین به متخصص و دریافت نسخه از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.