تاثیر کشت مخلوط و کودهای شیمیایی بر میزان محتوای فنلی و خواص آنتی اکسیدانتی گیاه دارویی زوفا Hyssopus officinalis


در حال بارگذاری
16 سپتامبر 2024
فایل ورد و پاورپوینت
2120
3 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 تاثیر کشت مخلوط و کودهای شیمیایی بر میزان محتوای فنلی و خواص آنتی اکسیدانتی گیاه دارویی زوفا Hyssopus officinalis دارای ۱۳ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد تاثیر کشت مخلوط و کودهای شیمیایی بر میزان محتوای فنلی و خواص آنتی اکسیدانتی گیاه دارویی زوفا Hyssopus officinalis  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی تاثیر کشت مخلوط و کودهای شیمیایی بر میزان محتوای فنلی و خواص آنتی اکسیدانتی گیاه دارویی زوفا Hyssopus officinalis،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن تاثیر کشت مخلوط و کودهای شیمیایی بر میزان محتوای فنلی و خواص آنتی اکسیدانتی گیاه دارویی زوفا Hyssopus officinalis :

تعداد صفحات :۱۳

چکیده مقاله:

گیاه زوفا با نام علمی officinalis Hyssopus گیاهی است دارویی و چند ساله متعلق به تیره نعناع که اثرات دارویی مختلفی مانند تقویت دستگاه گوارش، رفع ناراحتیهای عصبی و افسردگی و کمک به بهبود سرماخوردگی از آن گزارش شده است. یکی از رایجترین انواع چند کشتی، کشت مخلوط لگومها با سایر گیاهان میباشد، که علاوه بر استفاده بهینه از زمین باعث حاصلخیزی خاک و همچنین تثبیت نیتروژن توسط لگومها و انتقال آن به محصولات میگردد. در این تحقیق اثر کشت مخلوط زوفا و عدس و اثر آن بر خصوصیات کمی و کیفی زوفا مورد بررسی قرار گرفت. به این منظور مطالعهای در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه بینالمللی امام خمینی (ره) انجام شد. آزمایش به صورت فاکتوریل و در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی در سه تکرار اجرا گردید. تیمارهای آزمایش عبارت بودند از: الگوهای مختلف کشت (فاکتور A (در دو سطح شامل کشت خالص زوفا (A1 (و کشت مخلوط افزایشی ۱۰۰ % زوفا به همراه ۵۰ % عدس (A2 (و کاربرد کود شیمیایی حاوی عناصر نیتروژن، فسفر و پتاسیم (فاکتور B (در دو سطح کودی شامل عدم مصرف کود NPK) B1 (و کاربرد کود NPK) B2 .(نتایج آزمایشات نشان داد که در بین تیمارهای آزمایشی تیمار A2B2) کشت مخلوط زوفا و عدس به همراه مصرف کود NPK (در میزان درصد اسانس نسبت به بقیه تیمارها برتر بوده است. همچنین این تیمار در میزان محتوای فنلی گیاه زوفا با مقدار ۰۷/۳۱۵ میلیگرم گالیک اسید بر گرم خشک عصاره و در قدرت مهار رادیکالهای آزاد DPPH با ۷۳/۴۶ میلیگرم Trolox بر گرم خشک عصاره بالاترین مقدار را در میان تیمارهای موجود از خود نشان داد. با توجه به موارد ذکر شده میتوان نتیجه گرفت که حضور عدس به همراه زوفا عاملی است که با تثبیت نیتروژن به تولید بیشتر متابولیتهای ثانویه در گیاه کمک کرده است. از طرف دیگر با توجه به اینکه حضور عدس در محیط کشت زوفا خود به عنوان یک عامل رقابتی و تنشی برای زوفا به حساب میآید، از این رو میتوان تولید مقدار بیشتر ترکیبات فنلی در زوفا را به این امر نیز نسبت داد. زیرا ترکیبات فنلی جزء متابولیتهای ثانویه گیاه هستند که در شرایط خاص، نقش دفاعی در بافت گیاه را ایفا میکنند. همچنین قدرت بالاتر بازدارندگی عصاره گیاه حاصل از تیمار A2B2 با توجه به مقدار بالاتر ترکیبات فنلی که ترکیباتی با قدرت بالای انتقال هیدروژن و الکترون هستند، کاملا منطقی به نظر میرسد. با توجه به موارد فوق میتوان نتیجه گرفت که کشت مخلوط عدس به همراه زوفا منجر به تولید گیاهانی با محتوای فنلی بالاتر و کیفیت برتر میگردد.

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.