گزارش کارآموزی کارخانه شیر بهنام جام


در حال بارگذاری
15 سپتامبر 2024
فایل ورد و پاورپوینت
2120
6 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 گزارش کارآموزی کارخانه شیر بهنام جام دارای ۲۶ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد گزارش کارآموزی کارخانه شیر بهنام جام  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی گزارش کارآموزی کارخانه شیر بهنام جام،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن گزارش کارآموزی کارخانه شیر بهنام جام :

مقدمه

این کارخانه در سال ۱۳۸۵ تأسیس شده و هم اکنون با دستگاه های تمام اتوماتیک در حال بهره برداری ما باشد.کارخانه بهنام جام در شهرک صنعتی تربت جام در چهار کیلومتری تربت جام با مدیریت جناب آقای حمید مغنی باشی احداث شده است. ظرفیت تولید این کارخانه ۱۰۰ تن در روز بوده و همچنین در حال حاضر در هر روز مقدار ۵ تن شیر را دریافت کرده و به محصولاتی نظیر شیر پاستوریزه و ماست و غیره تبدیل می کند.

در حال حاضر ( آذر ماه ۱۳۸۶ ) محصولات این کارخانه شامل شیر یارانه ای، آزاد، شیر مدارس در بسته های ۱۰ گرمی و همچنین ماست و خامه می باشد، و تا پایان سال خط تولید دوغ، پنیر uf و کرده را نیز راه اندازی خواهند کرد. این کارخانه دارای ۸ کارگر و ۱ مسئول آزمایشگاه و ۱ مدیر فنی و همچنین افراد مجرب قادر مدیریت می باشد.

مساحت کل کارخانه ده هزار متر مربع بوده و مساحت سالن های تولید و مورد استفاده دو هزار متر مربع می باشد.

دستگاه های مورد استفاده در این کارخانه ۸۵ درصد داخل کارخانه و ۱۵ درصد آن از خارج کشور تهیه شده است.

 

خط تولید های کارخانه بهنام جام

الف: خط تولید شیر پاستوریزه و هموژنیره

ب: خط تولید ماست

ج: خط تولید کره

 

الف: خط تولید شیر پاستوریزه و هموژنیزه

قبل از تحویل شیر خام توسط دامدار به کارخانه تعدادی دز نمونه برداری هایی باید روی شیر خام انجام شود که در قسمت آزمایشات توضیح خواهیم داد.

پس از تحویل گرفتن شیر خام آن را از صافی های آشغال گیر گذرانده و صاف می کنند و پس از عبور از پلیت سرما زا آن را به ۴ درجه سانتی گراد می رسانند و با همین دما در مخازن شیر نگهداری می کنند، شیر از مخازن نگهداری شیر به قسمت پاستوریزاتور هدایت می شود. در این قسمت شیر ابتدا به بالاستانک رفته و از آنجا به ؟؟؟؟ گرم کننده هدایت می شود تا دمای آن به ۸۵-۸۰ درجه سانتی گراد برسد. پس از آن شیر به دِرتور منتقل شده و کار این دستگاه گرفتن بوی شیر می باشد و پس از گرفتن بوی شیر به دستگاه هموژانیزاتور منتقل شده و پس از هموژناسیون کردن شیر به سپراتور یا خامه گیر منتقل می شود. در این قسمت چربی گرفته شده و به حد نصاب ۵/۲ درصد می رسد. سپس شیر را به پلیت سرد کننده منتقل کرده تا دمای آن به ۴ درجه سانتی گراد برسد.

پس از پاستوریزاسیون و هموژیناسیون شیر با استفاده از جعبه تنظیم، شیر را به قسمت های مربوط به بسته بندی و یا هر گونه محصول تولید می فرستند( بسته به نوع استفاده از شیر که می خواهد به محصولاتی نظیر ماست، پنیر، و … تبدیل و یا به صورت شیر بسته بندی شود منتقل می کنند.)

پس از بسته بندی شیر در بسته های مختلف آن را به سردخانه منتقل کرده تا برای ورود به بازار آماده شوند.

 

ب) خط تولید ماست

تمام مراحل خط تولید ماست تا قبل از پاستوریزاسیون و هموژینیزاسیون طی می شود اما دمای ورودی و خروجی تفاوت دارد بدین شرح که در پاستوریزاسیون شیری که می خواهند از آن ماست تولید کنند شیر ورودی تا ۹۰ درجه سانتی گراد می شود و با دمای ۴۵ درجه سانتی گراد به سمت مخزن هدایت می شود. در مخزنی افزودنی های مجاز ماست نظر نشاسته، آگار آگار و … و مایه ماست که همان باکتری های مولد اسیدلاکتیک یعنی استرپتوکوکوس ترموفیلوس و لاکتوباسیلوس می باشد اضافه می شود و با استفاده از همزنی که داخل مخزن وجود دارد، این مواد با شیر مخلوط شده و به سمت دستگاه بسته بندی ماست هدایت می شوند.

البته نکته مهم در این رابطه این است که در حین کار نباید دمای شیر کاهش و یا افزایش پیدا کند زیرا در صورت افزایش دمای شیر موجب ترش شدن ماست و در صورت کاهش دمای شیر سبب تشکیل نشدن ماست ( نبستن ماست ) می شود.

پس از بسته بندی شیر مایه زده شده است آن را باید به گرمخانه برده و به مدت ۵ ساعت در دمای ۴۵ درجه سانتی گراد و یا ۸ ساعت در دمای ۳۳ درجه سانتی گراد نگهداری می شود و پس آن را به سردخانه منتقل کرده و پس از مدت معین آماده ورود به بازار می شود.

البته باید توجه داشت که فاصله دستگاه بسته بندی و گرمخانه و همچنین گرمخانه تا سردخانه نباید زیاد باشد که دمای ماست تغییر کند و یا پس از خروج ماست از گرمخانه نباید ماست زیاد تکان بخورد که موجب نبستن و یا شل شدن ماست شود. در کارخانه بهنام جام ۵ عدد کارخانه در نزدیکی هم تعبیر شده که این گرمخانه ها توانایی سرد شدن را نیز دارند که مسئول فنی خط تولید ۳ عدد از این گرمخانه ها را تبدیل به سردخانه کرده و ۲ عدد هم به عنوان گرمخانه استفاده می شود.

 

ج) خط تولید خامه

تعریف: تراکم گریچه های چربی شیر را خامه گویند.

نظر به اینکه خامه کاربردهای فراوانی در صنایع غذایی دارد با توجه به نوع کاربردی که دارد از نظر درصد چربی متغییر می باشد و همین امر باعث شده است که تعریف جامع و استاندارد از خامه نتوان بدست آورد.

در کارخانه بهنام جام خامه زده شده تولید می شود به این ترتیب که این خامه دارای ۳۰ تا ۴۰ درصد چربی می باشد.

ابتدا خامه در حرات ۶۰-۵۵ درجه سانتی گراد قرار گرفته پس به مدت ۲۰ ثانیه در دمای ۹۴ درجه سانتی گراد پاستوریزه می شود خنک شده و بسته بندی می گردد.

ضمناً خامه ای که برای قنادی استفاده می شود مقداری شیرین شده و به نسبت ۶۰ به ۴۰ تهیه می شود( به سفارش قنادی های تربت جام ) و در بسته های پلاستیکی ( فله ای ) بسته بندی می شود.

 

انواع محصولات کارخانه بهنام جام

الف) انواع شیر تولیدی

۱- شیر یارانه ای :

این شیر در بسته های یک لیتری تولید شده و چربی آن ۵/۲ درصد می باشد و تقریباً در هر روز دو هزار عدد معادل ۲ تن تولید می شود که به مشهد فرستاده می شود.

۲- شیر آزاد:

این شیر نیز در بسته های یک لیتری تولید شده و چربی آن ۵/۲ درصد می باشد و تقریباً در هر روز سیصد عدد تولید می شود که برای مصرف تربت جام و تایباد است.

 

ب) انواع ماست

۱- ماست کم چرب:

این ماست دارای ۵/۲ درصد چربی می باشد و دارای بافت سفت و شیرین که در ۲ وزن بسته بندی می شود.

الف) ماست ۱۰۰ گرمی: این ماست در بسته های ۱۰۰ گرمی بسته بندی می شود.

ب) ماست ۹۰۰ گرمی: این ماست در بسته های ۹۰۰ گرمی بسته بندی می شود.

 

ج) انواع خامه

۱- خامه زده شده ( مصرف قنادی )

این خامه به نسبت ۶۰ به ۴۰ تولید شده و برای مصرف قنادی های تربت جام مورد استفاده قرار می گیرد.

خصوصیات گرمخانه و انواع آن

مساحت : ۵۴ متر مربع

دما: ۴۵ درجه سانتی گراد

ظرفیت : مساحت ۹۰۰ گرمی ۹۰۰ عدد، ماست ۱۰۰ گرمی ۰۰۰/۲ عدد

تعداد: ۵ عدد

کاربرد: جهت نگه داشتن ماست در دمای ۴۵ درجه سانتی گراد و بستن آن و همچنین قابل تبدیل به سردخانه نیز می باشد.

 

خصوصیات سردخانه و انواع آن

الف) سردخانه ۴ درجه سانتی گراد

مساحت: ۶۰ متر مربع

دما: ۴ درجه سانتی گراد

تعداد: یک عدد

کاربرد: نگهداری ماست، شیر و محصولات در دمای ۴ درجه

 ب) سردخانه زیر صفر درجه

مساحت: ۳۰ متر مربع

دما: زیر صفر

تعداد: یک عدد

کاربر: نگهداری خامه، کره و محصولات در زیر صفر درجه

دستگاه های مورد استفاده در خط تولید

۱- تانکرهای ذخیره

این تانک ها در انواع یک جداره و دو جداره برای ذخیره لبنیات به صورت موقت در داخل یا خارج واحد تولید به کار می رود این تانک از ورقه های استنلس استیل نوع ۳۱۶، ۳۰۴ AISI تهیه می شود. در نوع دو جداره به منظور عایق کاری یک لایه پشم شیشه نیز به طور پیوسته و سقف کشیده شده است این تانک قابلیت نصب دریچه بازرسی، سیستم شستشوی درجا (cip) ترمومتر، همزن، هواکش، کنترل کننده سطح مایع، لامپ روشنایی و پایه های قابل تنظیم را دارد. تانک هایی که برای ذخیره شیر خام به کار می روند از جنس فولاد ضد زنگ ساخته می شوند و دارای همزن، گرماسنج و … هستند تانک هایی که جدیدا برای ذخیره شیر خام ساخته می شود معمولا افقی و استوانه ای اند. 

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.