بوم شناسی ۱۶ ص
توجه : این پروژه فقط به صورت فایل (با پسوند) zip ارائه میگردد
تعداد صفحات فایل : ۱۵
فرمت فایل : ورد
قسمتی از محتوی فایل
تعداد صفحات : ۱۵ صفحه
( بوم شناسی ( در فرایند فتوسنتز با کمک انرژی نورانی، دی اکسیدکربن وآب که موادی غیرآلی هستند، به مواد آلی تبدیل میشوند.
مواد آلی بین گیاهان و جانوران ونیز بین جانوران مختلف منتقل میشود وسرانجام به شکل گرما وکارهای زیستی موجودات زنده به مصرف میرسد.
بنابراین هر موجود زندهای باید پیوسته با موجودات زنده دیگر و نیز با موجودات غیرزنده اطراف خود،در ارتباط باشد.
تحقیق در باره روابط بین موجودات زنده با یکدیگر و با محیط زندگی آنها، موضوع علم بوم شناسی (اکولوژی) است.
اکوسیستم: در یک محیط آبی علاوه بر موجودات زنده، موجودات غیر زنده هم یافت میشود: آب، گلهای بستر، سنگ، گازها، و حتی نمکهای حل شده درآب، همگی بر زندگی موجوداتزنده این محیط اثر دارند.
به مجموعه موجودات زنده وغیر زنده که با هم در ارتباطاند، اکوسیستم میگویند.
انرژی در اکوسیستم ( انرژی آفتاب نخست به گیاهان میرسد وسپس مقداری از آن به صورت مواد غذایی به بدن جانوران مصرف کننده وارد میشود.
بنابراین درون هر اکوسیستم،رابطهای غذایی بین موجودات زنده برقرار میشود.
به رابطه غذایی که بین موجودات زنده مختلف وجود دارد زنجیره غذایی میگویند.
شبکه غذایی: اگر چند زنجیره غذایی را بررسی کنیم، متوجه میشویم که یک یا چند موجود زنده در آنها مشترک است.
یعنی بین زنجیرههای غذایی رابطهای وجود دارد، مثلاً خرگوش وملخ ممکن است هر دو از یک نوع گیاه تغذیه کنند، یا آنکه شاهین نیز مانند روباه، خرگوش را صید کند و پرندگان کوچک از سوسک وپروانه تغذیه کند و خود نیز نصیب جانوران دیگر مثل شاهین یا روباه شوند.
پس، مطالعه زنجیرههای غذایی نشان میدهد که نه تنها موجودات زنده آنها با یکدیگر رابطهای دارند، بلکه بین حلقههای یک زنجیره با زنجیره دیگر نیز ارتباط غذایی موجود است.
هرم انرژی: مقدار کمی از انرژی نورانی خورشید درمواد آلی که توسط گیاه سبز (تولید کننده)ساخته میشود، به دام میافتد.
همه این مواد آلی به اولین مصرفکنندهها نمیرسد.
زیرابخشی ازاین مواد آلی در ضمن فعالیتهای زیستی گیاه سبز مصرف میشود و انرژی آن از دسترس اولین مصرفکنندهها خارج میشود.
بخشهای مرده گیاه نیز بوسیله موجودات تجزیهکننده مصرف میشود.
اولین مصرفکنندهها نیز همه انرژی موجود در موادی را که به دست میآورند، دربافتهای خود ذخیره نمیکنند،زیرا بخشی از آنها از طریق فعالیتهای مختلف بدن (مانند تنفس وگرما) وقسمتی نیز از طریق ادرار و مدفوع تلف میشود.
.
این موضوع در مورد دومین و سومین مصرفکننده نیز صادق است.
کاهش تدریجی مقدار انرژی از تولیدکنندهها به مصرفکنندهها در یک زنجیره غذایی را به صورت هرمی نشان میدهند که هرم انرژی نام دارد.
بررسیها نشان داده که در کره زمین، سالانه فقط ۲/۰ درصد از انرژی نور خورشید برای مادهسازی در گیاهان سبز بهکار میرود و بقیه آن به صورتهای مختلف هدر میرود.
زیستشناسانی که به کشاورزی علاقهمند هستند، در فکر یافتن گیاهانی هستند که بیشتر از گیاهان دیگر انرژی نور خورشید را برای مادهسازی بهکار میبرند و در نتیجه، مقدار ماده
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.