مبانی نظری و پیشینه تحقیق اثرات اقتصادی جریانات تجاری بر بهره وری
توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد
مبانی نظری و پیشینه تحقیق اثرات اقتصادی جریانات تجاری بر بهره وری دارای ۴۵ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد مبانی نظری و پیشینه تحقیق اثرات اقتصادی جریانات تجاری بر بهره وری کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مبانی نظری و پیشینه تحقیق اثرات اقتصادی جریانات تجاری بر بهره وری۲ ارائه میگردد
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مبانی نظری و پیشینه تحقیق اثرات اقتصادی جریانات تجاری بر بهره وری،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن مبانی نظری و پیشینه تحقیق اثرات اقتصادی جریانات تجاری بر بهره وری :
جزئیات:
توضیحات: فصل دوم پژوهش کارشناسی ارشد و دکترا (پیشینه و مبانی نظری پژوهش)
همرا با منبع نویسی درون متنی به شیوه APA جهت استفاده فصل دو پایان نامه
توضیحات نظری کامل در مورد متغیر
پیشینه داخلی و خارجی در مورد متغیر مربوطه و متغیرهای مشابه
رفرنس نویسی و پاورقی دقیق و مناسب
منبع : انگلیسی و فارسی دارد (به شیوه APA)
فصل سوم: مبانی نظری و ساختار الگو
۳-۱-مقدمه………………………………. ۳۱
۳-۲-تاریخچه بهرهوری……………………… ۳۲
۳-۳-بهرهوری، اهداف و تعاریف آن……………. ۳۴
۳-۴-بهرهوری جزئی………………………… ۳۶
۳-۵-بهرهوری کل عوامل تولید……………….. ۳۷
۳-۶-بهرهوری کلی…………………………. ۳۷
۳-۷-بهرهوری و شاخصهای آن ………………… ۳۸
۳-۷-۱-شاخص بهرهوری جزیی (PFP)…………… 39
۳-۷-۲-شاخص بهرهوری کل (TFP)…………….. 39
۳-۸-عوامل مؤثر بر بهرهوری کل عوامل………… ۴۰
الف) سرمایهگذاری خارجی…………………. ۴۰
عنوان صفحه
ب) تحقیق و توسعه………………………. ۴۰
ج) سیاست تجاری………………………… ۴۰
د) آموزش و تحصیلات……………………… ۴۴
ه) کارایی و دانش مدیریت………………… ۴۴
۳-۹-اندازهگیری بهرهوری کل عوامل…………… ۴۶
۳-۹-۱-روشهای غیر پارامتری………………. ۴۶
۳-۹-۲-روش پارامتری…………………….. ۴۶
۳-۹-۲-۱-پسماند سولو………………….. ۴۸
۳-۱۰-ساختار الگو………………………… ۴۸
۳-۱۱-تعریف متغیرها………………………. ۵۱
۳-۱۲-روش تحقیق………………………….. ۵۱
۳-۱۳-انواع مدلهای دادههای ترکیبی سری زمانی (پانل) ۵۲
۳-۱۴-آزمون ایستایی در دادههای ترکیبی………. ۵۴
۳-۱۴-۱-آزمون لوین و لین و چو……………. ۵۴
۳-۱۴-۲-آزمون آیم، پسران و شین…………… ۵۶
۳-۱۴-۳-آزمون فیشر……………………… ۵۸
۳-۱۵-آزمونهای تشخیص……………………… ۵۹
۳-۱۵-۱-آزمون چاو………………………. ۵۹
۳-۱۵-۲-آزمون بروش- پاگان……………….. ۶۰
۳-۱۵-۳-آزمون هاسمن…………………….. ۶۱
مبانی نظری و ساختار الگو
۳-۱-مقدمه
تجارت خارجی میتواند از طرق مختلف از جمله افزایش تکنولوژی، موجبات رشد اقتصادی را فراهم آورد. از آنجایی که برایند تغییرات تکنولوژی در شاخص بهرهوری بازتاب و نمود پیدا میکند، لذا میتوان از بهرهوری به عنوان شاخصی جهت بررسی پیشرفت تکنولوژی استفاده نمود.
در مورد عوامل موثر بر بهرهوری به خصوص عوامل مربوط به تجارت خارجی، فرضیههای متعددی وجود دارد. برخی از اقتصاددانان ادعا کردهاند که، وجود رقابت وارداتی شدیدتر باعث میشود که، بنگاهها از نوآوریهای بیشتری استفاده نمایند، تا بتوانند در صحنه فعالیت ماندگار شوند. برخی دیگر ادعا میکنند که، تماسهای مکرر بنگاههای صادر کننده با بازارهای بینالمللی باعث تسهیل جذب تکنولوژی جدید میگردد. با این وجود، تلاشهایی که جهت تأیید تأثیر مثبت تجارت خارجی یا باز بودن اقتصاد بر بهرهوری ضمن استفاده از آمارهای کلی صورت گرفته، نتیج یکسانی نداشته است و لذا سؤال مربوط به اندازهگیری منافع انتظاری تجارت خارجی بر رشد اقتصادی، ضمن استفاده از آمار کلی سطح ملی هنوز به قوت خود باقی مانده است. (رودریگرز و رودریک، ۱۹۹۹، بنیامین و فرانتینو، ۲۰۰۱) این سؤال در چند ده اخیر منجر به بررسی رابطه بین تجارت خارجی و بهرهوری در سطح بنگاه یا صنعت شده است. ( اندرسون برنارد و همکاران، ۱۹۹۸، تایبوت، ۱۹۹۲، استونمن، ۱۹۹۵، کلردس و همکاران ، 1998)
برخی از پژوهشگران آثار تجارت خارجی یا “اقتصاد باز” بر بهرهوری را از منظر “سرریز دانش فنی” ناشی از تماسهایی که کشورهای مختلف به شکل مبادله کالاهای قابل تجارت برقرار میکنند، مورد بررسی قرار میدهند. تأثیر این نوع سرریز، مثبت و معنادار گزارش شده است. (کو و هلپمن، ۱۹۹۵، کلر، ۱۹۹۸)
بعضی دیگر، آثار تجارت خارجی یا “اقتصاد باز” را از دیدگاه “رقابت”، مورد توجه قرار میدهند. مثلاً ادوارز به صراحت رقابت را نتیجه تغییر ساختارهای تجاری میپندارد (ادواردز، ۱۹۹۸) و لارنس شواهدی را ارائه میدهند که، از تأثیر رقابت بینالمللی بر رشد بهرهوری کل حکایت دارد. (لورنس، ۱۹۹۸) بحث این است که، هر چه اقتصاد به سوی بازارهای بینالمللی بازتر باشد، میزان رقابت شدیدتر خواهد شد و این امر بنگاههایی را که دارای کارایی کمتری هستند را از صحنه خارج میکند و بنگاههایی که در صحنه باقی میمانند را وادار مینماید که، برای ماندگار شدن خود نوآوری بیشتری ارائه نمایند.
شواهدی نیز وجود دارد که، وضع حمایتهای مقداری یا تعرفهای، جهت حمایت از صنایع در کشورها میتواند به زیان بهرهوری عوامل و رشد اقتصادی آنان عمل نماید. (ادواردز، آی بید و لی، ۱۹۹۳) تعدادی از پژوهشگران، عوامل مربوط به تحقیق و توسعه و نیز خالص ورود بنگاهها را نیز جزء عوامل مؤثر بر بهرهوری در کنار عوامل مربوط به تجارت خارجی قرار دادهاند.
هر چند که رشد اقتصادی مبتنی بر رشد بهرهوری در ایران بعد از پیروزی انقلاب اسلامی همواره مورد توجه مسئولان مربوطه بوده و سند چشمانداز توسعه ایران، مصداق بارز این امر محسوب میشود اما، رابطه بین تجارت خارجی و رشد بهرهوری هنوز ناشناخته است و خلأ ناشی از این کمبود، انگیزه نگارش این تحقیق بوده است.
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.