پروژه کارافرینی طرح ایجاد مکانهای اطلاع رسانی


در حال بارگذاری
10 سپتامبر 2024
فایل ورد و پاورپوینت
2120
3 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 پروژه کارافرینی طرح ایجاد مکانهای اطلاع رسانی دارای ۲۷ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه کارافرینی طرح ایجاد مکانهای اطلاع رسانی  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز پروژه کارافرینی طرح ایجاد مکانهای اطلاع رسانی۲ ارائه میگردد

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه کارافرینی طرح ایجاد مکانهای اطلاع رسانی،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه کارافرینی طرح ایجاد مکانهای اطلاع رسانی :

پروژه کارافرینی طرح ایجاد مکانهای اطلاع رسانی در ۲۴ صفحه ورد قابل ویرایش

پیشگفتار :

با یاد و نام خدا نوشته ی خود را آغاز می کنم ، امید به آنکه با یاری پروردگار بتوانم طرح خوب و مورد پسندی را ارئه دهم .

پیش از هر چیز از استاد گرامیم در درس کارآفرینی ، جناب آقای موحد سپاس فراوان را دارم ، چراکه علاوه بر آموزشهای کارآفرینی ، به من درس داشتن زندگی موفق را که قطعاً سرمایه ای برای آینده ی من به حساب خواهد آمد را آموزش دادند . از خداون متعال آرزوی سلامت و سعادت ایشان را آرزومندم .

پس از درک موضوع کارآفرینی ، برای بهتر و متفاوت بودن طرح خود ، بدنبال پروژه ی مناسبی بودم تا قابل توجه همگان باشد ، به همین دلیل برای انتخاب بهتر موضوع سعی کردم تا جنبه های مختلف موضوعات کارآفرینی را مورد بررسی و تجزیه و تحلیل قرار دهم تا از انواع آن یک نوع را بعنوان منتخب برگزیده و از آن نوع طرح خاصی که احتمالاً برای دیگران انتخاب نشده را ارئه دهم .

در این بین با پرسشهایی که از دیگر دوستان درباره ی انتخاب موضوع و نحوه ی ارائه و تحقیق درباره ی طرحشان داشتم ، به خصوصیاتی در هر نوع از پروژه های کارآفرینی برخورد کردم که باعث شد بدنبال یک پروژه ی مناسب و متفاوت از انواعی که معمولاً دیگران انتخاب نموده بودند باشم ، چراکه اغلب افراد برای این پروژه فقط بدنبال اطلاعاتی در زمینه ی نحوه ی ایجاد یک شغل و شرایط و امکانات مورد نیاز یک شغل بودند و این گونه طرح ها ممکن بود به تمایلات و نیازمندیهای دیگر اعضا پاسخگو نباشد و فقط بعضاً به اطلاعاتشان بیافزاید . به همین دلیل به دنبال طرحی برآمدم تا علاوه بر پوشش علایق و تمایلات مختلف ، با به اجرا در آمدن آن ، بخشی از نیازهای افراد مختلف جامعه را در بر گیرد و هم شرایط یک طرح کارآفرینی را دارا باشد و تا حد ممکن انواع دیگر پروژه های کارآفرینی را نیز در بر گیرد . در این بین طرح ایجاد اماکن اطلاع رسانی جامع با شرایط متفاوت از نمونه های موجود به ذهنم خطور کرد و با تحقیقات در این زمینه از طرق مختلف از جمله اینترنت و جستجو در سایتهای کارآفرینی و مراجعه به مکانهای اطلاع رسانی فعلی و با یاری از تفکراتم نسبت به موقعیتها و شراط گوناگون به اطلاعاتی دست یافتم که در این زمینه بهتر مرا یاری کرد .

متن فعلی خلاصه ای از این طرح بوده که در حال حاضر مراحل اولیه ثبت این طرح ( بخش عدم تشابه طرح ) در سایت کارآفرینی در حال انجام است .

امیدوارم به لطف خدا مورد توجه خوانندگان این طرح قرار گیرد .

پروژه کارافرینی طرح ایجاد مکانهای اطلاع رسانی
فهرست مطالب

پیشگفتار ۲

مقدمه ۵

توضیحات درباره طرح ۷

تأثیرات و اهداف طرح ۹

چگونگی کار و فعالیت این مکانها ۱۲

چارت تقسیم بندی بخشهای مراکز اطلاع رسانی ۴۱

شرایط و نحوه ی ایجاد چنین مکانهایی چگونه است ؟ ۱۸

کنترل بصورت دولتی یا واگذاری به بخش خصوصی ؟ ۱۹

ایجاد بخشی برای اطلاع رسانی درباره ی کالاها و لوزم مصرفی ۲۲

نتیجه ۲۴

مقدمه :

احتمالاً تا به حال برایتان پیش آمده و یا با افرادی برخورد کرده اید که در تصمیم گیریهای مهم دچار مشکل شده اند و این مشکل عمدتاً به دلیل نداشتن اطلاعات کافی در زمینه ی مورد انتخاب خود بوده است ؛ برای مثال برای انتخاب یک رشته تحصیلی اغلب افرادی که در موقعیت تصمیم گیری قرار می گیرند ، بدون داشتن اطلاعاتی در مورد موضوع رشته ی ورودی و یا با داشتن اطلاعات اندک ، دچار چندگانگی در انتخاب شده و بلاجبار به یکی از آن رشته ها وارد شده که ممکن است با شرایط وخواسته های فرد هماهنگ نبوده و بعد از مدتی وی را با مشکل مواجه کند .

این اتفاق در بسیاری از زمینه های مختلف زندگی ، که در آنها نوع انتخاب نقش اصلی را دارد اتفاق می افتد ، برای مثال : در انتخاب رشته ورزشی ، هنری ، تحصیلی ، شغلی و … .

این نوع تصمیم گیریها موجب پشیمانی از اتلاف وقت و هزینه مادی و معنوی شده و چه بسا افرادی بعد از مدتها به این نتیجه خواهند رسید که راه را اشتباه آمده اند و باید از راه دیگری وارد می شده اند و این امر باعث می شود که یا این افراد اجباراً در این رشته ادامه فعالیت دهند و یا حتی بعد از این مدت مجبور به خاتمه کار ویا شروع دوباره از نقطه ی دیگری شروع کنند .

این نوع اشتباهات در ظاهر فقط به بخش کوچکی از جامعه یعنی همان فرد تصمیم گیرنده و شاید بعضی از اطرافیان وی تأثیر منفی بگذارد ، در صورتیکه این نوع تصمیمات بخش عظیمی از سرمایه های جامعه را که برای آن فرد ،‌ از لحظه ورود و ادامه ی فعالیت در آن زمینه قرار داده شده را از بین می برد و همچنین ایجاد هزینه ی فرصت زیادی می کند و ضرر بسیار بزرگی را با عدم فعالیت و یا تغییر و یا حتی ادامه ی بی انگیزه ی آن رشته توسط افراد این چنینی بر روی جامعه شامل می شود .

حال برای حل این چنین مشکلات و کمتر کردن اینگونه اشتباهات باید راه حل های مختلفی را در نظر گرفت و بهترین ها را برای اجرا در تکمیل نمود . بعنوان یک راه حل موثر ، می توان مکانها و یا اداره جاتی را ایجاد کرد تا در این مکانها عرضه ی اطلاعات در زمینه های مختلف داده شود تا افراد از اتلاف وقت و سرمایه و سردرگمی فراوان در امور مهم زندگی درآیند و با دید بازتر ، با اتلاف وقت کمتر و با انگیزه ی بیشتر و قوی تر شروع به فعالیت کرده و فعالیت خود را ادامه دهند .

همانطور مشخص است بسیاری از اشتباهات افراد جامعه در زمینه های مختلف ، از نداشتن اطلاعات صحیح در آن زمینه است . براستی چرا باید با داشتن چنین سرمایه ی عظیمی ، از آن بهره ی صحیح نبرده و آنرا در اختیار تمام بخشهای جامعه قرار نداده تا از این سرمایه ی بزرگ بصورت صحیح تر استفاده شود ، در صورتی که می توان از این سرمایه ی عظیم بهره ی فراوان برد ؟

در ادامه توضیحات مختصری درباره ی اجرا و بکارگیری این طرح داده خواهد شد .

توضیحات کلی درباره طرح :

در حال حاضر مکانها و یا بخشهای مختلفی برای ارائه ی اطلاعات مختلف و در زمینه های مختلف ایجاد شده و وجود دارد ، اما می توان گفت هیچکدام از این بخشها و موسسات ، اطلاعات جامعی در اختیار مراجعه کنندگان قرار نمی دهند و تنها راهنمایی ها و اطلاعات جزئی ویا خیلی کلی را در زمینه های کاری مختلف ارائه می دهند و حتی در مواردی به هیچ عنوان اطلاعات داده نمی شود و در مواردی باید از اطلاعات بخشهای دیگر نیز کمک گرفت تا شاید تکمیل کننده بخشهای دیگر شود . در اینصورت به منظور راحتی بیشتر و صرف هزینه کمتر و … می توان با نوآوری بررسی شده ، دست به ایجاد مکانها یا ادارات ونهادهایی زد که بوسیله آنها اطلاعات مختلف در زمینه های مختلف بطور یکجا و دقیق تر جمع آوری شده باشد و در اختیار نیازمندان و علاقه مندان به این اطلاعات قرار گیرد تا با استفاده از این اطلاعات بتوانند دست به تصمیمات دقیق تری در زمینه های مختلف کاری ، تحصیلی ، ورزشی و … بزنند و با این کار به اهداف زیادی نزدیک شوند . ( به امید خدا … )

بطور کلی ، کار این مکانها می تواند به این صورت باشد که اطلاعاتی را از پایه و اصول انجام یک کار و تصمیم گیری درباره ی آن ، تا ادامه ی این مسیر را جمع آوری کرده و با انجام تغییرات و مرتب کردن این اطلاعات و در اختیار قرار دادن این اطلاعات به علاقه مندان اهداف مهمی را در پی داشته باشند . بطور کلی می توان گفت حیطه ی قرار گرفتن این اطلاعات می تواند از به ظاهر کوچکترین بخشهای جامعه گرفته و تا بزرگترین بخشها قرار داشته باشد ، چرا که تصمیمات بزرگ و بخشهای بزرگ از ابتدا بزرگ نبوده و از بخشها و تصمیمات کوچک تبدیل به تصمیمات بزرگ شده . به همین دلیل در این مکانها اطلاعات مختلفی در زمینه های متفاوت از جمله چگونگی و اطلاعاتی درباره انواع انتخاب رشته تحصیلی ، شغلی ، هنری و … ارائه می شود ، که هر کدام از این انواع به زیر مجموعه های کوچکتر با اطلاعات جزئی تر تبدیل می شوند .

اهداف و ثمرات این طرح :

این کار اهداف و ثمرات زیادی را در صورت به اجرا در آمدن صحیح ، به دنبال خواهد داشت که در زیر به چند نمونه از آنها اشاره خواهد شد ، همچنین در طی توضیحاتی که در متن داده می شود ، به بعضی از دیگر اهداف قابل دسترسی نیز اشاره می شود .

بطور کلی می توان گفت که به اجرا گذاشتن این طرح ، در سطحی برای استفاده کنندگان از آن اطلاعات ( در جزء ) اثر گذار بوده و بخشی نیز بر کل جامعه ( در کل ) اثر خواهد کرد ، برای نمونه به چند مورد اشاره می شود :

برخی تاثیرات و اهداف در جزء :

۱ – فرد در تصمیم گیری در موارد مختلف زندگی ، با شرایطی که پیش رویش در این مکانها قرار می گیرد ؛ یعنی با کسب اطلاعات مختلف در زمینه های مختلف و با امکان مقایسه ی این اطلاعات ، می تواند بهتر عمل کند و تصمیمی با درصد خطای کمتر بگیرد .

۲ – در صورتی که راه تقریبی فرد مشخص شود و در صورتی که این راه با شرایط وی سازگار تر بوده باشد ، فرد با انرژی و با امید بیشتری به فعالیت برای رسیدن به نقطه ی مورد نظر خود می پردازد .

۳ – فرد می تواند برنامه ریزی دقیق تری برای فعالیتهای آینده ی خود داشته باشد .

۴ – وقت کمتری صرف کسب اطلاعات مختلف در زمینه های مختلف صرف می شود که تصمیم گیری سریع تر را نیز در پی خواهد داشت .

۵ – سرمایه ی کمتری برای تصمیمات اشتباه صرف می شود ، چرا که تصمیمات دقیق تر و بطور صحیح تر گرفته خواهد شد و اشتباهات در آن کمتر می شود و در نتیجه سرمایه کمتری را خواستار است .

۶ – افراد مراجعه کننده با ورود به این مکانها خود به خود با موضوعات مختلف دیگر در زمینه های مختلف آشنا می شوند و این باعث می شود تا سطح اطلاعاتیشان بالاتر برود و از این اطلاعات در زمینه های مختلف استفاده کنند .

۷ – بطور کل تاثیراتی نیز بر جامعه خواهد داشت که این تاثیرات بر بهبود جامعه بر سطح رفاه افراد جامعه تاثیر بیشتری خواهد داشت .

۸ – … .

برخی تاثیرات و اهداف در کل :

همانطور که مشخص می شود ، کل ، از جزء تشکیل می شود و در صورتی که جزئی وجود نداشته باشد ، کلی نخواهد بود . پس می توان گفت تمام تاثیراتی که بر جزء وارد میشود به نوعی بر کل نیز اثر گذار خواهد بود که علاوه بر آنها می توان به نکات زیر نیز اشاره کرد :

۱- به هدر رفتن سرمایه هایی که دولت برای انجام یک عمل برای یک فرد صرف می کند کمتر می شود ؛ برای مثال اگر فردی برای ادامه تحصیل خود ، رشته ای را بر می گزیند ، علاوه بر اینکه هزینه ای را بر دوش خود و خانواده می گذارد ، هزینه ی زیادی را نیز بر دوش دولت قرار می دهد . در صورتی که فرد پس از این انتخاب ، به هر دلیلی از انتخاب خود پشیمان گردد ، در این میان این سرمایه ها از بین رفته و سوخت می شود و دیگر قابلیت بازگشت نخواهد داشت . با این کار درصد چنین تغییراتی کمتر می شود و هزینه ی کمتری صرف این کار خواهد شد .

۲ – این اطلاعات به خودی خود می تواند در تصمیم گیریهای بزرگ دولت نیز کمک کننده و تاثیر گذار باشد .

۳ – یکی از اهداف دولت ، داشتن جامعه ای هدفمند و پویاست ، که با این طرح تا حد قابل توجهی ، جامعه از حالت سردرگمی درآمده و بصورت هدفمند تر به راه خود ادامه می دهد .

۴ – … .

شرایط و نحوه ی ایجاد چنین مکانهایی چگونه است ؟

برای ایجاد چنین مکانهایی ، ابتدا نیاز به اجازه ی دولت در صورت تایید قابلیت اجرایی شدن این طرح است و پس از آن با توجه به اینکه این مکان باید بصورت خصوصی ، دولتی و یا دولتی – خصوصی ایجاد شود ، شرایط تشکیل آن متفاوت خواهد بود . پس از مشخص شدن این مراحل و انجام آن ، با توجه به کار این اماکن ، برای فعالیت نیاز به چند نکته ضروریست ، از جمله : برای تشکیل احتیاج به افراد متخصصی برای بدست آوردن و بروز رسانی اطلاعات مربوط در هر بخش مخصوص به خود است و این کار خود احتیاج به کارشناسی ، مدیریت و تخصیص دقیق نیروهای متخصص در هر بخش را دارا است . بعد از آن و در کنار این نیروها ، افرادی نیاز است تا اطلاعات بدست آمده را طبقه بندی و مرتب کرده و طبقات مرتبط به یکدیگر را مشخص کنند ، تا دسترسی به آنها بصورت ساده تر و سریعتری انجام گیرد . همچنین افرادی نیاز است تا این اطلاعات را در قسمتهای مختلف ثبت و نگهداری کرده و آنها را به بخشهای زیر مجموعه ای و افراد علاقه مند انتقال دهند .

همانطور که مشخص است ، با اجرای این طرح ، موقعیت شغلی زیادی ایجاد می شود ، که باعث می شود افراد با تخصص خود مشغول فعالیت شوند و بخش زیادی از مشکل بیکاری در جامعه ما حل خواهد شد .

شرایط ایجاد بصورت دولتی و بخش خصوصی :

ایجاد واداره ی این اماکن ، در صورتی که توسط بخش خصوصی یا دولتی ایجاد شود ، از هر جهت بصورت زیر خواهد بود :

در صورت ایجاد چنین مکانهایی توسط بخش خصوصی ، بار هزینه ای زیادی از دوش دولت برداشته می شود ، مسئولیت دولت از این زمینه کمتر می شود ، در بین این مکانها رقابت بیشتری حاکم می شود ، با رقابتی شدن اطلاعات بصورت ارزان تری فروخته می شوند ، کار بصورت خصوصی ایجاد می شود ، در آمد بوجود می آید و … که می توان گفت تمام موارد گفته شده جزء فایده های این کار نخواهد بود و بخشی از موارد گفته شد از مضررات آن بحساب می آید ، ازجمله :

– در صورت خصوصی شدن و در اختیار قرار دادن اطلاعات بصورت پولی ، هر کسی در جامعه نمی تواند از این اطلاعات برای تصمیم گیری خود استفاده کند و کاربرد این اطلاعات کمتر خواهد شد ، در صورتی که یکی از اهدافی که این کار بدنبال خواهد داشت ، تغییراتی است که در تمام جامعه و نه در بخشی از جامعه که قدرت خرید بیشتری دارند ، اعمال کند .

– ممکن است در صورتی که بخش خصوصی اداره کننده باشد ، اطلاعات متفاوت بوده و چندگانگی در ارائه اطلاعات توسط بخشهای مختلف ایجاد شود ، در نتیجه افراد جامعه قدرت تصمیم گیری کمتری خواهند داشت ، چرا که با مقایسه بخشهای مختلف به تفاوت آنها پی برده و نمی توانند بعضی اطلاعات را برای تصمیم گیری خود صحیح بدانند ، در نتیجه اعتماد مردم نسبت به این مکانها کم می شود و استفاده از آنها نیز کم خواهد شد .

– امکان جعل اطلاعات توسط بخشهای مختلف برای جلب مشتری بیشتر ، بیشتر خواهد شد ، در نتیجه افراد نمی توانند تصمیم گیری درستی داشته باشند .

– و … .

همچنین در صورتی که این مکانها بصورت دولتی ایجاد شوند :

– دولت از تصمیم گیری صحیح افراد ، سود قابل توجهی خواهد برد و سرمایه ی زیادی که در حال حدر رفتن از این طریق می باشد ، صرفه جویی خواهد شد .

– دولت با تشکیل چنین سیستمی می تواند کنترل دقیق تری بر روی بخشهای مختلف داشته باشد ، بدین صورت که با اطلاعات به روزی که از بخشهای مختلف بدست می آید می تواند نحوه ی کار هر بخش را چه دولتی و چه خصوصی دقیق تر کنترل کند .

– ایجاد توسط دولت ، باعث تنظیم دقیق تر و هماهنگ تر اطلاعات در بخشهای مختلف را شامل می شود و کار جمع آوری اطلاعات را یکبار و با هزینه کمتر و بصورت دقیق تر انجام می دهد ولی در صورت خصوصی بودن ، هر بخش خصوصی باید اطلاعات را خود جمع آوری کرده و این کار هزینه ها را افزایش می دهد و دقت در کار را کم خواهد کرد .

– در صورت دولتی بودن این مکانها ‌، قابلیت استفاده به تمام افراد جامعه خواهد بود و تمام اعضاء جامعه برای تصمیم گیری های خود می توانند از این اطلاعات بهره ببرند .

– در صورت دولتی بودن ، امکان جعل اطلاعات بسیار کم می شود و حتی می توان گفت از بین می رود ، زیرا اطلاعات عمومی که قرار است در اختیار تمام مردم قرار گیرد بصورت هماهنگ با تمام بخشها در سطوح مختلف خواهد بود و در صورت از بین رفتن این هماهنگی اشکالات به وضوح دیده خواهد شد .

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.