مبانی نظری رفتار جرات‏مندانه


در حال بارگذاری
12 سپتامبر 2024
فایل ورد و پاورپوینت
2120
8 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 مبانی نظری رفتار جرات‏مندانه دارای ۴۹ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مبانی نظری رفتار جرات‏مندانه  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مبانی نظری رفتار جرات‏مندانه۲ ارائه میگردد

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مبانی نظری رفتار جرات‏مندانه،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مبانی نظری رفتار جرات‏مندانه :

پیشینه ومبانی نظری پژوهش رفتار جرات‏مندانه

توضیحات: فصل دوم (پیشینه ی پژوهش)

همرا با منبع نویسی درون متنی فارسی و انگلیسی کامل به شیوه APA جهت استفاده فصل دو

توضیحات نظری در مورد متغیر و همچنین پیشینه در مورد متغیر مربوطه و متغیرهای مشابه

رفرنس نویسی و پاورقی دقیق و مناسب برای فصل دو

منبع : دارد (به شیوه APA)

نوع فایل: WORD و قابل ویرایش با فرمت doc

قسمتی از مبانی نظری متغیر:

از آنجا که انسان موجودی اجتماعی است، همواره در تلاش است تا مهارت هایی جهت تسهیل روابط میان‏فردی به دست بیاورد. توجه روز افزون به رفتار جرات‏مندانه به عنوان موردی از مهارت های زندگی، حاکی از آشکار شدن ارزش ها و تاثیرات فراوان این مهارت است. اهمیت جرات‏ورزی در ارتباطات بین فردی و نقش موثر آن در تعامل های اجتماعی، منجر به پژوهش های متعددی در این زمینه گردیده است.

در متون ترجمه شده به فارسی کلمه assertion معادل با واژه‏ی جرات‏مندی، جرات‏ورزی، ابراز وجود، تایید خود، اظهار وجود، خودبیانگری، جسارت و قاطعیت به کار رفته است. مساله‏ی ابراز وجود و مقوله‏ی جرات‏ورزی، در واقع توانایی افراد جهت برقرار نمودن روابط بین فردی مناسب در تعاملات اجتماعی و یکی از مهم ترین عوامل موثر در بهداشت روانی است. (بندورا،۱۹۷۷). می توان جرات‏ورزی یا ابراز وجود را قلب رفتار میان فردی ( لین و همکاران،۲۰۰۴) یا مهارت برقراری ارتباط میان فردی ( آلبرتی و امونس، ۱۹۷۷) برشمرد.

سازمان جهانی بهداشت، ده مهارت را به عنوان مهارت های زندگی اصلی معرفی نموده است. این ده مهارت عبارتند از: ۱- مهارت خودآگاهی ۲- مهارت همدلی ۳- مهارت برقراری ارتباط موثر ۴- مهارت مدیریت خشم ۵- توانایی ایجاد و حفظ روابط بین فردی موثر ۶- مهارت رفتار جرات‏مندانه ۷- مهارت حل مسئله ۸- مهارت مقابله با استرس ۹- مهارت تصمیم‏گیری ۱۰- مهارت تفکر خلاق

سازمان جهانی بهداشت این مهارت ها را به سه طبقه تقسیم میکند: الف) مهارت های مرتبط با تفکر نقاد یا تصمیم‏گیری ب) مهارت های بین فردی و ارتباطی ج) مهارت های مقابله ای و مدیریت فردی.

مهارت جرات‏ورزی در دسته­ی دوم قرار می­گیرد. گروه دوم، مهارت­هایی را در بر می­گیرد که با ارتباط کلامی و غیرکلامی، گوش دادن فعال و توانایی ابراز احساسات و بازخورد دادن، مرتبط هستند. در این طبقه، مهارت های مذاکره، امتناع و رد کردن درخواست دیگران و مهارت‏های رفتار جرات‏مندانه نیز جای می­گیرند. مبحث ابراز وجود سابقه طونی در رفتار درمـانی دارد و بــه کارهــای ســالتر(۱۹۴۹) و ولپــی(۱۹۸۵) میرسد. آنها متوجه شدند که برخـی انـسانهـا نمیتوانند حق خود را بگیرند؛ در نتیجه، این دو محقق کوشش کردند مهارت ابراز وجود را به آنهـا بیاموزنـد (هارجی و همکاران،۱۳۷۷).

سالتر، پایه گذار آموزش ابـراز وجـود بـود. وی بـا استفاده از اصول بازتاب شرطی به درمانگری پرداخت .سالتر موضـعی مخـالف نـسبت بـه روانتحلیـلگـری داشت. پایهگذار نظریه بازتاب شرطی پـاولوف است. پاولوف معتقد بود که انـسان نیروهـای «تهیـیج کننده» و «بازدارنده» دارد. تهییج یک فرایند مغزی استکه فعالیـت را افـزایش مـیدهـد و همچنـین، ایجـاد واکنشهای شرطی جدیـد را تـسهیل مـی کنـد . نقـش نیروهای بازدارند ه کاهش فعالیت و در نتیجه، کـاهش یادگیری است. سالتر نیـز تحـت تـأثیر نظریـه پـاولوف اعتقاد داشت تا زمانیکه نیروهای تهیـیج کننـده تـسلط دارند افراد فعـال و از نظـر عـاطفی، آزاد هـستند . امـا زمانیکه نیروهای بازدارنده تسلط دارنـد، افـراد دچـار سردرگمی و رکود می شوند. چنـین افـرادی از وجـود احساسات حبس شده و پنهـان خـود ر نـج مـیبرنـد . بنابراین، به اعتقاد سالتر، برای سمتی روان باید تعـادل مناسبی بین فرا یند تهییجی و بازدارندگی در مغز وجود داشته باشد. بنابر نظریـه وی افـراد عـصبی همیـشه از فراوانی نیروهای بازدارنده رنج میبرند.

اندیــشههــا و نوشــتههــای ســالتر، ولپــی (۱۹۵۸) را برانگیخت. ولپی نیز از نتـایج درمـان براسـاس اصـول روانتحلیلگـری ناخرسـند بـود. وی نیـز راهبردهـای مداخلهای براساس نظریه شـرطی سـازی را جـایگزین آنها کرد . ولپی رفتار ابـراز وجـود را بـه صـورت بیـان مناسب هیجانی به جای اضطراب در مقابل سایر افراد، در نظر میگرفت. هدف ولپـی کـم کـردن اضـطراب و ترس متقابل اجتماعی بود که انسان را از ابـراز وجـود بازمیدارد. ولپی آموزش ابراز وجود را براسـاس اصـل بازداری تقابلی انجام میداد. این اصل بیان میکند که اگر بتوان یک واکنش باز دارنده اضطراب را در حـضور محرکهـای اضـطراب برانگیـز ایجـاد کـرد، پیونـد آن محرک و اضطراب ضعیف می شود.

ولپـی بـه بیمـاران خود یاد داد که در موقعیت های اجتمـاعی، بـا خـشم، محبت یا هر احـساسی کـه مـانع اضـطراب مـی شـود واکنش نشان دهند. در جلسات آموزشی، ولپی بیماران را با ایفا کردن نقش موقعیت هـای ایجـاد کننـده تـنش تحریک می کرد، سپس به آنها می آموخـت احـساساتی غیر از اضطراب را در ایفای نقش، ابراز کنند . هر بار که بیمار یک صحنه را با موفقیت اجـرا کنـد، رشـته میـان محرک اجتماعی و واکنش اضطراب ضعیف تر می شود تا اینکه اضطراب کـامً از بـین مـیرود. سـپس فـرد آموزش دیده میتواند تعلیمات خود را به موقعیتهـای زندگی واقعی انتقال دهد .


v

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.