بررسی بهداشت علوم تغذیه در قرآن


در حال بارگذاری
12 سپتامبر 2024
فایل ورد و پاورپوینت
2120
3 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 بررسی بهداشت علوم تغذیه در قرآن دارای ۱۳۰ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد بررسی بهداشت علوم تغذیه در قرآن  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز بررسی بهداشت علوم تغذیه در قرآن۲ ارائه میگردد

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی بررسی بهداشت علوم تغذیه در قرآن،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن بررسی بهداشت علوم تغذیه در قرآن :

بررسی بهداشت علوم تغذیه در قرآن

بررسی بهداشت علوم تغذیه در قرآن در صفحه ورد قابل ویرایش

بررسی بهداشت علوم تغذیه در قرآن
فهرست مطالب

کلیات

مقدمه

تعریف موضوع

اهمیت موضوع

پیشینه موضوع

سؤال اصلی

فرضیه

سؤالهای فرعی

روش فایل

چکیده

فصل اول

معنای لغوی و اصطلاحی

اکل

شرب

طعام

طیب

طیبات

غذا

غذای حلال

غذای حرام

غذای پاک و طیب

فصل دوم

مقدمه

زمان و موقع خوردن

بهداشت و مستحبات غذا خوردن

فصل سوم

بخش الف

مقدمه

بخش الف: تغذیه و اثرات جسمی آن

بیان نکات اخلاقی و بهداشتی عبس/

غذا و سلامتی

علائم تغذیه خوب

تکریم انسان با غذا

موهبت تغذیه درست

تغذیه و سلامتی اعصاب

تأثیر غذا در زیبایی انسان

تغذیه و کنترل میل جنسی

کم‌خوری و طول عمر

کم‌خوری و سلامتی

اثرات تربیتی روزه

اثرات بهداشتی و درمانی روزه

اثرات پرخوری

ارتباط بین تغذیه و انواع بیماریها

بخش ب

بخش ب: غذاها و میوه های خاص (قرآنی)

انجیر

زیتون

انگور

رطب

خواص غذایی و درمانی خرما

عسل

شیر

انار

سبزی و خیار و سیر و عدس و پیاز

کدو

گوشت (تازه)

کاهو

فصل چهارم

طلب حرام (حرامخوری)

انواع تقسیمات مال

خوردنیهای حلال

ویژگی رزق انسان

رابطه بین طیبات و عمل صالح

ارتباط زهد با غذا

نتیجه‌گیری

بررسی بهداشت علوم تغذیه در قرآن
فهرست منابع و مآخذ

«یا أَیُّهَا الَّذینَ ءَامَنوا کُلُوا مِن طَیِّباتِ مَا رَزَقْناکُمْ وَ اُشْکُرُوا لِلّهِ إِن کُنتُم إِیّاهُ تُعْبُدوُنَ»

سوره بقره/ آیه

مقدمه:

سپاس ویژه خداوندی است که مخلوقات را به بهترین صورت تدبیر فرمود و زمین وآسمانها را آفرید و آب گوارا از عصاره بخارات نازل کرد و بدان وسیله دانه‌ها و گیاهان را به وجود آورد و روزیها و خوردنیها را مقدر و به وسیله خوردنیها، قوای جانداران را حفظ کرد و با اطعام بندگان با غذاهای پاکیزه به طاعات و اعمال شایسته آنان کمک کرد.

انسان دارای دو بعد است: بعد روحانی و بعد جسمانی.

همانطور که بعد روحانی او نیازمند معنویات و ارتباط با عالم معناست، جسم انسان هم برای اینکه روح او را همراهی کند نیازمند عوامل مادی است.

انسان برای اینکه شاداب و سرزنده باشد باید هم تغذیه روحی داشته باشد و هم تغذیه جسمی درست است که تغذیه از عوامل مادی است و موجب شادابی جسم انسان می‌شود ولی بعید نیست که اثرات روحی هم داشته باشد و برای همین توجه به تغذیه و نوع آن قابل بررسی است و توجهات خاص خود را می‌طلبد.

«انسان اشرف مخلوقات است» توجه به همین جمله کوتاه می‌تواند آدمی را از حیوانیت دور سازد و او را در مسیر معرفهالله قرار دهد و این امکان‌پذیر نیست مگر توجه به همه ابعاد انسان اعم از عبادی، معنوی، روحی، جسمی و … .

و در این میان توجه به «بهداشت علوم تغذیه» از ضروریات می‌باشد.

تعریف موضوع:

موضوعی که در این مجموعه مورد بررسی قرار گرفته است با عنوان «بهداشت علوم تغذیه در قرآن» است که همانطور که از اسمش مشخص است به علوم تغذیه‌ای انسان و بهداشت آن با توجه به آیات مربوط به آن پرداخته است. در تعریف علوم تغذیه همین بس که «یک سری نیازهای غریزی و جسمی است که انسان برای به دست آوردن قوای جسمی و انجام فعالیت‌های روزانه و برآوردن نیاز جسمی خود به آن رو می‌آورد» اما فقط خوردن و برآوردن نیاز مهم نیست بلکه از چه خوردن و کیفیت و کمیت آن مهم است که تحت عنوان بهداشت تغذیه بررسی می‌شود، که هم اثر جسمی خوب و هم اثر روحی خوب داشته باشد.

اهمیت موضوع:

اسلام نه تنها با خوردن و لذت بردن از غذاهای خوب و سازگار مخالف نیست بکله با اختصاص دادن آن به مؤمنین چنین تغذیه‌ای را مورد ترغیب قرار داده است.

و در سوره بقره، آیه و در سوره اعراف، آیه و در آیات دیگر به امر تغذیه دستور داده است و با توجه به اینکه هدف اصلی خداوند از آفرینش جن و انس برای عبادت بوده است لذا خوب خوردن و شکرگذاری کردن قسمتی از عبادت می‌باشد و انسان باید در نوع مواد غذایی که به بدن می‌رساند توجه لازم را مبذول دارد تا به آنچه که هدف اصلی خداوند است دست یابد و سعادت دنیا و آخرت را کسب نماید و با گذشت زمان نه تنها کم‌رنگ‌تر نشده بلکه اخیراً مورد توجه علما و دانشمندان قرار گرفته و در همین مدت کم، پیشرفت‌های بسیار کرده و ارزش آن در نزد همه تا حدی معلوم شده به طوری که امروزه همه می‌دانند که تغذیه خوب و کافی تا چه حد در سلامت و رشد افراد و در بهداشت اجتماع مؤثر است و دستوراتی را که در اسلام در این مورد آمده است می‌تواند کارساز و مفید باشد چرا که به طور همه جانبه و کلی در این مورد بحث کرده است که هم از نوع تغذیه بحث کرده، لزوم تغذیه، چگونگی تغذیه، کمیت و کیفیت آن و حتی آداب غذا خوردن و اثرات و فواید آن و نیز در مورد کم‌خوری و پرخوری و ارتباط آن با انواع بیماری‌ها و نیز در مورد نوع تغذیه نوع تغذیه و عمل صالح و … بحث کرده است که این نشان دهنده اهمیت موضوع است و هشداری است به ما که حتی در نوع تغذیه و خوردن آن توجهات لازم را به کار گیریم چرا که تغذیه سالم از مهم‌ترین مسائل زندگانی انسان و بشریت است.

پیشینه موضوع:

کتابهایی که در این مورد مراجعه کردم بیشتر در مورد آداب اخلاقی و بهداشت و مستحبات غذا خوردن بحث شده بود و منبعی که در آن همه آیه‌های مربوط به طعام، طیبات، حلال و حرام و اثرات آن را دربرداشته باشد نبود.

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.