تاثیر درمان شناختی- رفتاری گروهی بر عدم تحمل بلاتکلیفی و باورهای فراشناختی مثبت نسبت به نگرانی در بیماران مبتلا به اختلال اضطراب فراگیر


در حال بارگذاری
13 سپتامبر 2024
فایل ورد و پاورپوینت
2120
6 بازدید
۱۴۵,۰۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 تاثیر درمان شناختی- رفتاری گروهی بر عدم تحمل بلاتکلیفی و باورهای فراشناختی مثبت نسبت به نگرانی در بیماران مبتلا به اختلال اضطراب فراگیر دارای ۱۵۵ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد تاثیر درمان شناختی- رفتاری گروهی بر عدم تحمل بلاتکلیفی و باورهای فراشناختی مثبت نسبت به نگرانی در بیماران مبتلا به اختلال اضطراب فراگیر  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز تاثیر درمان شناختی- رفتاری گروهی بر عدم تحمل بلاتکلیفی و باورهای فراشناختی مثبت نسبت به نگرانی در بیماران مبتلا به اختلال اضطراب فراگیر۲ ارائه میگردد

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی تاثیر درمان شناختی- رفتاری گروهی بر عدم تحمل بلاتکلیفی و باورهای فراشناختی مثبت نسبت به نگرانی در بیماران مبتلا به اختلال اضطراب فراگیر،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن تاثیر درمان شناختی- رفتاری گروهی بر عدم تحمل بلاتکلیفی و باورهای فراشناختی مثبت نسبت به نگرانی در بیماران مبتلا به اختلال اضطراب فراگیر :

تاثیر درمان شناختی- رفتاری گروهی بر عدم تحمل بلاتکلیفی و باورهای فراشناختی مثبت نسبت به نگرانی در بیماران مبتلا به اختلال اضطراب فراگیر

چکیده

اضطراب پاسخی ضروری به استرس است و فرد را به هنگام مواجهه با خطر، برای کنش و واکنش آماده می‌سازد. در بسیاری از مواقع، چنین پاسخی منطقی و حتی حیاتی است. حالت نابهنجار آن می‌تواند بر گستره‌ی وسیعی از عملکردهای آدمی، اثر بگذارد. اختلال اضطراب فراگیر، اختلال رایج و ناتوان‌کننده‌ای است که به دلیل گستردگی و شیوع آن در میان تمام سنین، بیماری قرن شناخته شده است. نگرانی غیرقابل کنترل، برجسته‌ترین و اصلی‌ترین ویژگی این اختلال است که اغلب به مسائل مختلف روزمره مطرح می‌شود و بیماران در اکثر اوقات روز با آن دست به گریبان هستند. هدف این فایل به منظور بررسی تاثیر درمان شناختی – رفتاری گروهی بر عدم تحمل بلاتکلیفی و باورهای فراشناختی مثبت نسبت به نگرانی در بیماران مبتلا به اختلال اضطراب فراگیر انجام شده است. فایل حاضر از نوع نیمه آزمایشی با طرح پیش‌آزمون و پس‌آزمون با گروه آزمایش و کنترل استفاده شد. نمونه شامل ۱۴ نفر بیمار زن بودند که به شیوه نمونه‌گیری در دسترس از مراجعان به کلینیک اعصاب و روان شهرستان قائم‌شهر، پس از انجام مصاحبه بالینی بر اساس DSM-IV-TR تشخیص اختلال اضطراب فراگیر گرفته بودند انتخاب شدند و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش و گروه کنترل قرار گرفتند. گروه آزمایش طی ۱۲ جلسه ۲ ساعته در معرض درمان شناختی – رفتاری قرار گرفتند. گروه کنترل در حین انجام مداخله درمانی، در لیست انتظار قرار داشت. پرسشنامه عدم تحمل بلاتکلیفی فریستون و همکاران و پرسشنامه فراشناخت‌ها ولز و همکاران برای هر گروه اجرا شد. داده‌های به دست آمده از این فایل از طریق روش آماری کوواریانس تحلیل شد. یافته‌های فایل نشان داد که درمان شناختی – رفتاری گروهی منجر به افزایش تحمل بلاتکلیفی و همچنین منجر به کاهش باورهای فراشناختی مثبت نسبت به نگرانی در بیماران مبتلا به اختلال اضطراب فراگیر می‌شود.

در نتیجه درمان شناختی – رفتاری گروهی بر عوامل تاثیرگذار اختلال اضطراب فراگیر موثر است. این فایل می‌تواند پیوندگاهی برای فایل‌های بنیادین و کاربردی در عرصه روانشناسی بالینی باشد.

کلید واژه‌ها: اختلال اضطراب فراگیر، درمان شناختی – رفتاری گروهی، عدم تحمل بلاتکلیفی، باورهای فراشناختی مثبت

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

عنوان صفحه

چکیده ۱

فصل اول: کلیات مساله فایل

مقدمه ۳

بیان مسئله ۴

اهمیت و ضرورت فایل ۵

اهداف فایل ۷

الف- اهداف کلی: ۷

ب- اهداف جزیی: ۷

متغیرهای فایل ۷

سوال های فایل ۸

فرضیه‌های فایل ۸

تعاریف متغیرها و اصطلاحات ۸

الف- تعاریف مفهومی (نظری) ۸

ب- تعاریف عملیاتی ۱۰

فصل دوم: ادبیات و پیشینه فایل

مقدمه ۱۲

اختلال اضطراب فرگیر…………………………. ۱۴

خلاصه ای کوتاه از اختلال های اضطرابی…………… ۱۷

ملاک های تشخیص DSMI-IV-TR برای اختلال اضطراب فراگیر.. ۱۸

ویژگی ها و اختلال های همراه………………….. ۱۹

ویژگی های خاص وابسته به فرهنگ، سن و جنسیت…….. ۲۰

دوره یا سیر……………………………….. ۲۱

الگوی خانواده……………………………… ۲۲

اختلال های همایند(همبود) با اختلال اضطراب فراگیر… ۲۳

تشخیص افتراقی اختلال اضطراب فراگیر با سایر اختلال های اضطرابی ۲۴

سبب شناسی اختلال اضطراب فراگیر……………….. ۲۶

عوامل ژنتیکی………………………………. ۲۶

عوامل عصبی- زیست شناختی…………………….. ۲۷

عوامل محیطی……………………………….. ۲۹

دیدگاه روان تحلیلی…………………………. ۳۱

دیدگاه رفتاری……………………………… ۳۲

عوامل شناختی………………………………. ۳۵

نگرانی……………………………………. ۳۸

عدم تحمل بلاتکلیفی………………………….. ۴۲

عدم تحمل بلاتکلیفی و نگرانی غیربالینی…………. ۴۴

عدم تحمل بلاتکلیفی و اختلال اضطراب فراگیر………. ۴۵

باورهای فراشناختی مثبت……………………… ۴۸

مدل فراشناختی اختلال اضطراب فراگیر……………. ۵۲

درمان های موثر برای اختلال اضطراب فراگیر………. ۵۴

درمان روانکاوی…………………………….. ۵۶

درمان دارویی اختلال اضطراب فراگیر…………….. ۵۷

درمان شناختی- رفتاری اختلال اضطراب فراگیر……… ۵۸

درمان شناختی- رفتاری گروهی………………….. ۶۲

پیشینه عملی فایل………………………….. ۶۷

فایل‌های انجام شده در داخل کشور ۶۷

فایل‌های انجام شده در خارج از کشور ۷۱

فصل سوم: روش‌شناسی فایل

مقدمه ۷۷

روش فایل ۷۷

جامعه آماری ۷۸

حجم نمونه و شیوه نمونه‌گیری ۷۸

روش جمع‌آوری داده‌ها ۷۹

ابزار گردآوری داده‌ها ۸۰

محتوای جلسات درمان شناختی – رفتاری گروهی ۸۳

روش تجزیه و تحلیل داده‌ها ۸۶

رعایت اصول اخلاقی ۸۷

فصل چهارم: تجزیه و تحلیل داده‌ها

مقدمه ۹۰

تجزیه و تحلیل توصیفی داده‌ها ۹۰

تجزیه و تحلیل استنباطی داده‌ها ۹۶

فصل پنجم: نتیجه‌گیری و پیشنهادها

خلاصه، بحث و نتیجه‌گیری فرضیه‌های فایل ۱۰۰

جمع‌بندی و نتیجه‌گیری ۱۰۴

محدودیت‌های فایل ۱۰۵

پیشنهادهای فایل ۱۰۶

منابع فارسی ۱۰۸

منابع خارجی ۱۱۳

پیوست ها ۱۱۳

چکیده لاتین

تاثیر درمان شناختی- رفتاری گروهی بر عدم تحمل بلاتکلیفی و باورهای فراشناختی مثبت نسبت به نگرانی در بیماران مبتلا به اختلال اضطراب فراگیر
فهرست جداول

عنوان صفحه

جدول ۱-۲- عوامل فرایند گروهی: مکانیسم‌های تغییر در رویکرد درمان شناختی- رفتاری ۶۵

جدول ۱-۴: فراوانی نمونه‌ها به تفکیک گروه ها ۹۱

جدول۲-۴: فراوانی سن نمونه ها ۹۲

جدول۳-۴: فراوانی سطح تحصیلات نمونه ها ۹۳

جدول۴-۴: وضعیت تاهل آزمودنی ها ۹۴

جدول ۵-۴: میانگین و انحراف استاندارد نمرات پیش آزمون و پس آزمون عدم تحمل بلاتکلیفی ۹۵

جدول ۶-۴: میانگین و انحراف استاندارد نمرات پیش آزمون و پس آزمون باورهای فراشناخت مثبت درباره نگرانی ۹۵

جدول۷-۴: آزمون لون جهت بررسی یکسانی واریانس گروه ها ۹۶

جدول۸-۴: نتایج آزمون تعامل بین گروه ها ۹۷

جدول ۸-۴: نتایج آزمون تعامل بین گروه‌ها ۹۸

تاثیر درمان شناختی- رفتاری گروهی بر عدم تحمل بلاتکلیفی و باورهای فراشناختی مثبت نسبت به نگرانی در بیماران مبتلا به اختلال اضطراب فراگیر
فهرست نمودارها

عنوان صفحه

نمودار ۱-۴: فراوانی نمونه‌ها به تفکیک گروه ها ۹۱

نمودار۲-۴: فراوانی سن نمونه ها ۹۲

نمودار۳-۴: فراوانی سطح تحصیلات آزمودنی ها ۹۳

نمودار۴-۴: وضعیت تاهل آزمودنی ها ۹۴

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

فصل اول

کلیات مساله فایل

مقدمه

می‌توان گفت ما در عصر اضطراب زندگی می‌کنیم. با توجه به اقتصاد ناپایدار، جنگ، تهدیدات تروریستی، درگیریهای قومی، مذهبی و شیوع بیماریهای جدید مرگبار و حوادث و بلایای طبیعی مانند زلزله، طوفان و سیل‌های خانمان برانداز، به‌نظر می‌رسد که حس امنیت ما کاهش پیدا کرده است. میزان اضطراب از زمان پیدایش آن، طی پنجاه سال گذشته افزایش پیوسته و یکنواختی داشته است(توئنج[۱]،۲۰۰۰).

ارتباط اختلال‌های اضطرابی با ناتوانی کارکردی، کیفیت بسیار بد زندگی و افزایش هزینه‌های مراقبت بهداشتی و این‌که از ۲۰ درصد جمعیت،‌ برخی از اشکال آن را تجربه می‌کنند، به اثبات رسیده است (کسلر[۲] و همکاران ۱۹۹۴).

اختلال اضطراب فراگیر[۳] (GAD) شایع‌ترین اختلال اضطرابی است و فرآیندهای محوری آن معرّف فرآیندهای اصلی دخیل در همه اختلال‌های اضطرابی است (بارلو[۴]، ۲۰۰۲).

با توجه به این‌که درمان شناختی-رفتاری گروهی یکی از درمان‌های مؤثر روان شناختی می‌باشد. همچنین در درمان اختلال‌های مختلف اضطرابی شواهد زیادی در مورد کارایی و تأثیر رویکرد گروهی وجود دارد (موریسیون، ۲۰۰۱؛ نقل از بایلینگ، خدایاری فرد، ۱۳۸۹).

یکی از حوزه‌هایی که تاکنون فایل‌های کافی به خصوص در کشور ما در مؤثر بودن اعتبار درمان روانشناختی صورت نگرفته است، درمان شناختی-رفتاری گروهی بر اختلال فراگیر و مولفه‌های مهم مطرح مانند عدم تحمل بلاتکلیفی و باور های فراشناختی در مورد نگرانی می‌باشد و از طرف دیگر شیوع بسیار بالای آن و درصد بالاتر آن در میان زنان به نسبت مردان، درصدد برآمدیم تا اثر بخشی درمان شناختی-رفتاری گروهی بر مؤلفه‌های مهم مطرح در اختلال اضطراب فراگیر را بررسی کنیم تا شاید بتوانیم با این کار به طور کمی و کیفی گامی هر چند کوچک در شناخت و درمان این اختلال بنمائیم.

بیان مسئله

اختلال اضطراب فراگیر،‌ اختلال رایج و ناتوان کننده‌ای است که به دلیل گستردگی و شیوع آن در میان تمام سنین،‌ بیماری قرن شناخته شده است. نگرانی غیر قابل کنترل، برجسته‌ترین و اصلی‌ترین ویژگی این اختلال است که اغلب به مسائل مختلف روزمره مطرح می‌شود و بیماران در اکثر اوقات روز با آن دست به گریبان هستند (انجمن روان پزشکی امریکا[۵]، ۲۰۰۰).

میزان شیوع یک ساله GAD بین ۳ تا ۸ درصد و میزان شیوع طول عمر نزدیک به ۷/۵ درصد گزارش شده است (کسر، والتر[۶] و ویتچین[۷]، ۲۰۰۱). تقریباً ۲۵ درصد افراد مراجعه کننده به کلینیک‌های اختلال‌های اضطرابی و حدود ۱۲ درصد از بیمارانی که به کلینیک‌های روانپزشکی مراجعه می‌کنند مبتلا به اختلال اضطراب فراگیر می‌باشند (کسلر و همکاران، ۲۰۰۴).

اگرچه مداخلات روان شناختی بسیاری برای درمان اختلال‌های اضطرابی وجود دارد، اما بیش از دو دهه فایل‌های تجربی، درمان‌های شناختی-رفتاری را به عنوان درمان انتخابی نشان داده است (ترنر[۸] و هرسن[۹]، ۱۹۹۷).

از طرف دیگر درمان گروهی به علت تاثیر بیشتر و مقرون به صرفه‌تر آن می‌تواند گزینه مطلوبی در درمان اختلال اضطراب فراگیر باشد. همچنین با توجه به این‌که نظریه‌ها و دیدگاه‌های مختلفی در سبب شناسی و تداوم و مزمن شدن و چگونگی درمان اختلال اضطراب فراگیر مطرح می‌باشد در نتیجه،‌ این فایل درصدد پاسخگویی به این سوال است که آیا درمان شناختی-رفتاری گروهی بر مؤلفه عدم تحمل بلاتکلیفی و باورهای فراشناختی مثبت نسبت به نگرانی در بیماران مبتلا به اختلال اضطراب فراگیر مؤثر است؟

اهمیت و ضرورت فایل

با توجه به شیوع نسبتاً بالای اختلال اضطراب فراگیر در میان اختلال‌های اضطرابی و همچنین در کلینیک‌های اختلال‌های اضطرابی حدود ۲۵ درصد بیماران، مبتلا به اختلال اضطراب فراگیر شناخته می‌شوند. شروع آن در اواخر نوجوانی یا اوان جوانی است و هر چند مواردی در سنین بالاتر هم دیده می‌شود (سادوک و سادوک، ۲۰۰۷؛ پورافکاری، ۱۳۸۹).

در موقعیتهای بالینی،‌این اختلال در زنان تا اندازه‌ای بیشتر از مردان تشخیص داده می‌شود (تقریباً ۵۵ درصد تا ۶۰ درصد از مبتلایان به این اختلال را زنان تشکیل می‌دهند). در مطالعات همه‌گیر شناختی، نسبت جنسی زنان به مردان تقریباً دو به سه است (انجمن روانپزشکی امریکا، ۲۰۰۰).

نتایج برخی فایل‌های همه‌گیر شناختی در ایران نشان داده است که اختلال اضطراب فراگیر شایع ترین اختلال اضطرابی است، اما نسبت جنسیتی آن دقیقاً مشخص نیست (مثل جاویدی، ۱۳۷۲؛ کوکیه، ۱۳۷۲؛ پالاهنگ و همکاران، ۱۳۷۵؛ به نقل از حمید‌پور و همکاران، ۱۳۸۹).

اختلال اضطراب فراگیر یک اختلال بالینی شایع و ایجاد کننده ناتوانی به شمار می‌رود که به درمان نیاز دارد. اختلال اضطراب فراگیر در اکثر موارد با اختلال‌های خلقی (مانند اختلال افسردگی عمده یا اختلال افسرده خویی) سایر اختلال‌های اضطرابی (مانند اختلال وحشتزدگی، هراس اجتماعی، هراس مشخص) اختلال مرتبط با مواد و نیز سایر بیماریهایی که ممکن است مربوط به فشار روانی باشند، همایندی بالایی دارد (انجمن روانپزشکی امریکا، ۲۰۰۰).

بررسی و درمان اختلال اضطراب فراگیر بر خلاف اختلال وحشتزدگی (مک نالی[۱۰]، ۱۹۹۴) اضطراب اجتماعی (همیبرگ[۱۱] و بکر[۱۲]، ۲۰۰۲، لیبووتیز[۱۳]، هوپ[۱۴] و اشنایر[۱۵]۱۹۹۵) یا اختلال وسواس فکری- عملی(سوینسون[۱۶]، آنتونی[۱۷]، راکمن[۱۸] و ریکتر[۱۹] ۱۹۹۸) که پیشرفتهای قابل ملاحظه‌ آن‌ها، کاملاً مشهود می‌باشد، همچنان کم مورد بررسی و مطالعه قرار می‌گیرد (داگاس[۲۰]،۲۰۰۰)، درک درستی از آن وجود ندارد (پرسونز[۲۱]، منین[۲۲] و تورک[۲۳]،۲۰۰۱) و نسبت به درمان مقاوم می‌باشد (بورکووک[۲۴] و رسیو[۲۵]،۲۰۰۱). بهبود خود به خودی این اختلال ، به ندرت مشاهده می‌شود (کسلر و همکاران، ۱۹۹۴)


[۱]. Twenge

[۲]. Kessler

[۳]. Generalized Aتاثیر درمان شناختی- رفتاری گروهی بر عدم تحمل بلاتکلیفی و باورهای فراشناختی مثبت نسبت به نگرانی در بیماران مبتلا به اختلال اضطراب فراگیرiety Disorder

[۴]. Barlow

[۵]. American Psychiatric Association

[۶]. Walter

[۷]. Wittchen

[۸]. Turner

[۹]. Hersen

[۱۰]. McNally

[۱۱]. Heimberg

[۱۲]. Becher

[۱۳]. Liebowitz

[۱۴]. Hope

[۱۵]. Schnaier

[۱۶]. Swinson

[۱۷]. Antony

[۱۸]. Rachman

[۱۹]. Richter

[۲۰]. Dugas

[۲۱]. Personz

[۲۲]. Menin

[۲۳] .Turk

[۲۴]. Borkovec

[۲۵]. Ruscio

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.