سموم سیانوباکتریایی


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
2 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 سموم سیانوباکتریایی دارای ۱۰۵ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد سموم سیانوباکتریایی  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز سموم سیانوباکتریایی۲ ارائه میگردد

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی سموم سیانوباکتریایی،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن سموم سیانوباکتریایی :

سموم سیانوباکتریایی

مقدمه

بعضی از جلبک‎های سبز ‎- آبی سمومی تولید می‎کنند که وجود این سموم و افزایش آنها در آب آشامیدنی باعث ایجاد اثرات حاد و مزمن می‎گردد و ممکن است حیات موجودات زنده آبزی و دیگر موجوداتی را که از این آب آلوده استفاده می‎کنند، تهدید کنند.

فعالیت‎های انسانی مانند ورود فاضلابهای شهری، صنعتی و کشاورزی که حاوی عناصر غذایی فراوانی هستند باعث شکوفایی این جلبک‎ها می‎گردد و در نتیجه اکسیژن آب کاهش می‎یابد و آب رنگ و بوی نامطبوع پیدا می‎کند و سبب افزایش مرگ و میر موجودات زنده و یا افزایش بیماریهای حاد و مزمن می‎شود. مدیریت صحیح منابع آبی می‎تواند از لوم این جلبک‎ها جلوگیری کند.

با ارزیابی این سموم در منابع آبی و تعیین مقادیر آنها و اتخاذ روشهای مناسب برای مبارزه و کنترل آنها می‎توان میزان آلودگی منابع آبی و تعیین مقادیر آنها و اتخاذ روشهای مناسب برای مبارزه و کنترل آنها می‎توان میزان آلودگی منابع آبی به سموم سیانوباکترها را تا حد قابل ملاحظه‎ای کاهش داد و سلامت و بقاء موجودات زنده را تضمین کرد.

فایل‎ها و مطالعات فراوانی در زمینه روشهای کنترل این سموم صورت گرفه است و این روشها تا حد قابل ملاحظه‎ای در کاهش سموم سیانوباکترها مؤثر واقع شده‎اند. این روشها عبارتند از کنترل یا مبارزه بیولوژیک و یا افزودن مواد شیمیایی به منابع آب.

البته سیانوباکترها در بعضی از نقاط دنیا به علت اینکه شرایط مناسبی فراهماست تجمع زیستی پیدا کرده‎اند.

فصل اول

انواع سیانوباکترها (جلبک‎های سبز ‎- ویژگیهای بیولوژیکی، ظاهری و ‎بلومهای سمی آنها)

جلبک‎های سبز ‎- آبی دارای ۱۵۰ جنس و ۲۰۰۰ گونه هستند که در حال حاضر کمتر از ۴۰ گونه سمی تشخیص داده شده‎اند. جلبک‎های سبز ‎- آبی با بیش از ۳ میلیون سال قدمت از قدیمی‎ترین موجودات بوده که سالانه با بلوم خود سبب مرگ و میر بسیاری از آبزیان و احشام می‎گردند.

۱-۱- تاریخچه

سیانوفیت‎ها یا جلبک‎های سبز ‎- آبی در واقع همان سیانوباکترها هستند که تا سال ۱۹۷۸ این میکروارگانیسم‎ها جزء جلبک‎ها محسوب می‎شدند تا اینکه در سال ۱۹۷۸ دانشمندی به نام ‎Stanier و همکارانش بررسی علمی بسیار منطقی روی این میکروارگانیسم‎ها انجام دادند و ثابت نمودند که سیانوفیت‎ها نه تنها فاقد هسته و غشاء هسته می‎باشند، بلکه از نظر ضریب رسوبگذاری میتوکندری ‎SRNA شانزده می‎باشند که شباهت بسیار زیاد بین آنها و باکتریهاست.

۱-۲- ویژگیهای ساختاری و بیولوژیکی سیانوباکترها

سیانوباکترها فاقد هسته مشخص، مژک و تاژک بوده و گروه اصلی پروکاریوتها را تشکیل می‎دهند. از نظر ساختمانی حاوی دیواره سلولی هستند، که در باکتریهای گرم منفی وجود دارد. با این تفاوت که در بسیاری از آنها لایه پکتینی و سلولزی نیز موجود است. سیانوباکترها دارای رنگدانه‎های مخصوص بیلوپروتئین‎ها (فیکواریترین ‎C)، زانتین، کلروفیل ‎a و کاروتین. معمولاً کلروفیل ‎c و ‎b در سیانوباکترها وجود ندارند. جلبک‎های سبز ‎- آبی علاوه بر کلروفیل ‎a دارای رنگ خاص آبی به نام فیکوسیانین می‎باشند. رنگ قرمز فیکواریترین هم در برخی گونه‎ها دیده می‎شود. تقریباً در تمامی گونه‎ها اطراف سلول را یک غشاء ژله‎ای فرا گرفته است که از بخش غشاء سلولی و یا از سلول مستقیماً ترشح می‎شود. واکوئل در سیانوباکترها از انواع هوایی و یا غذایی هستند که واکوئل‎های هوایی موجب شناوری سیانوباکترها در سطح آب و بهبود فتوسنتز می‎گردند. معمولاً ذرات رنگی (کروموبلاست) بر روی تیلاکوئید قرار دارند. سنتروبلاست‎ها در مرکز سلول قرار دارند و برخلاف کروموبلاست‎ها ناحیه بی‎رنگ محسوب می‎شوند. طیف رنگ و رنگدانه‎ها در سیانوباکترها با توجه به نوع گونه متفاوت است. معمولاً، هیدراتهای کربن در سیانوباکترها وجود دارند که به آمیلوپکتین معروفند. برخی از چربیها و پروتئین‎های دیگر نیز در سیانوباکترها دیده می‎شوند.

سموم سیانوباکتریایی
فهرست مطالب

عنوان

صفحه

چکیده

مقدمه

فصل اول: انواع سیانوباکترها و ویژگیهای بیولوژیکی، ظاهری و بلومهای سمی آنها

۱-۱- تاریخچه

۱-۲- ویژگیهای ساختاری و بیولوژیکی سیانوباکترها

۱-۳- بلومهای سمی (شکوفایی) سیانوباکترها

۱-۴- مهمترین راسته‎های جلبک‎های سبز ‎- آبی

۱-۵- تقسیم‎بندی سیانوباکترها از لحاظ شکل ظاهری

۱-۵-۱- سیانوباکترهای رشته‎ای

۱-۵-۲- سیانوباکترهای کلنی

فصل دوم: طبقه‎بندی سموم سیانوباکتریایی

۲-۱- طبقه‎بندی سموم سیانوباکتریایی براساس مکانیسم عمل

۲-۱-۱- نوروتوکسین‎ها

۲-۱-۲- هپاتوتوکسین‎ها

۲-۱-۳- درماتو توکسین‎ها

۲-۲- انواع سیانوتوکسین‎ها

عنوان

صفحه

۲-۲-۱- نودولارین‎ها

۲-۲-۲- ساکسی توکسین‎ها

۲-۲-۳- آناتوکسین a و هوموآناتوکسین a

۲-۲-۴- آناتوکسین ‎a (S)

۲-۲-۵- ‎Cylindrospermopsin

۲-۲-۶- میکروسیس تین

۲-۲-۶-۱- دوام و پایدار میکروسیس‎تین در سلولها

۲-۲-۶-۲- خارج‏شدن‎سم‏هپتاپپتید(میکروسیس‎تین‎درطی‎تجزیه ‎Microcystis aeruginosa

۲-۳- طبقه‎بندی سیانوتوکسین‎ها براساس ساختمان شیمیایی

۲-۳-۱- پپتیدهای حلقوی

۲-۳-۲- آلکالوئیدها

۲-۳-۲-۱- آلکالوئیدهای سیتوتوکسیک

۲-۳-۲-۲- آلالوئیدهای درماتوتوکسیک

۲-۳-۳- سموم لیپوپلی ساکاریدها ‎(LPS)

فصل سوم: اثرات مضر سموم سیانوباکترها

۳-۱- آزمایش سلامت انسان

۳-۱-۱- قرار گرفتن در معرض اثرات حاد و غیرمزمن

عنوان

صفحه

۳-۱-۲- قرار گرفتن در معرض اثرات مزمن

۳-۲- ارزیابی خطر

۳-۳- اثر بر ماهیان

۳-۴- اثر بر موجودات آبزی

۳-۵- تولید ترکیبات بیواکتیو

۳-۶- صدمه از راه تماس تفریحی

۳-۷- مسمومیت حیوانی

۳-۸- اثر بر زئوپلانکتونها

۳-۹- اثر بر باکتریهای آبزی

فصل چهارم: روشهای کنترل و جلوگیری از شکوفایی

۴-۱- انعقاد یا چسبیدن، معلق بودن هوای محلول و جذب سطحی کربن فعال

۴-۲- کلرزنی

۴-۳- فیلتراسیون سریع و فیلتراسیون کندشنی

۴-۴- فرآیندهای غشایی

۴-۵- دما

۴-۶- اسیدیته ‎(PH)

۴-۷- کاهش فسفر و ازت

عنوان

صفحه

۴-۸- سولفات مس

۴-۹- سیمازین

۴-۱۰- ازن‎دار کربن

۴-۱۰-۱- میکروسیس‎تینها و نودولارین

۴-۱۰-۲- آناتوکسین a، آناتوکسین ‎S(a) و ساکسی توکسین

۴-۱۱- نور

۴-۱۲- کنترل بیولوژیک

۴-۱۲-۱- تغذیه توسط زئوپلانکتونها

۴-۱۲-۲- کپور نقره‎ای

سموم سیانوباکتریایی
فهرست جدول‎ها

عنوان

صفحه

۴-۱- جدول تأثیر ازن در از بین بردن میکروسیس تین ‎LR در صورت وجود یا عدم وجود مواد آلی

۴-۲- جدول تأثیر ازن در از بین بردن ‎Microcystis aeruginosa

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.