بررسی عدالت اقتصادی از دیدگاه دین اسلام


در حال بارگذاری
17 سپتامبر 2024
فایل ورد و پاورپوینت
2120
3 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 بررسی عدالت اقتصادی از دیدگاه دین اسلام دارای ۱۳ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد بررسی عدالت اقتصادی از دیدگاه دین اسلام  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز بررسی عدالت اقتصادی از دیدگاه دین اسلام۲ ارائه میگردد

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی بررسی عدالت اقتصادی از دیدگاه دین اسلام،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن بررسی عدالت اقتصادی از دیدگاه دین اسلام :

این به صورت جامع نوشته شده است و منابع و بررسی عدالت اقتصادی از دیدگاه دین اسلام
فهرست بندی آن به روش APAمی باشد

چکیده

عدالت، مخصوصا عدالت اقتصادی، ویژگی بسیار مهم دولت اسلامی است و در کنار تقوا، شاخص جامعه اسلامی به شمار می رود. مفهوم عدالت اقتصادی، مراعات حقوق اقتصادی است و زمینه ساز تحقق اهداف عالیه اسلامی می باشد. معیار عدالت، اهداف عدالت، تقدم عدالت بر رشد و توسعه و اینکه کارآیی لازمه عدالت است، از محورهای مهم مبحث عدالت اقتصادی است. علی رغم آنکه همه فرهنگها و مکاتب، خواهان عدالت اقتصادی و مدافع آن هستند ولی دین مقدس اسلام، آنگونه که امیرالمؤمنین علی(ع) بحق زبانِ گویا و مجری صادق آن بوده اند، خاستگاهها، پیامدها و اهداف خاص خود را دارد.

کلید واژه – عدالت ، دین اسلام ، عدالت اقتصادی.

مقدمه :

تا دهه ۱۹۷۰ میلادی ، کارشناسان اقتصادی ، توسعه را معادل رشد اقتصادی می دانستند . امروزه نیز بسیاری از اقتصاددانان توسعه ، افزایش نابرابری درآمد را مانع رشد و توسعه رشد اقتصادی می دانند ، پس ضرورت ایجاب می کند در برنامه های توسعه ، شاخص های عددی برای شکاف درآمدی و نزدیک شدن به شرایط عدالت اقتصادی و توزیع عادلانه تر درآمد منظور شود .

عدالت از مفاهیمی است که جامعه نسبت به آن شناخت کمی داشته و دارد و همواره می کند که نسبت به آن شناخت پیدا کند . در تعریف موضوع عدالت بین نظام ها و مکاتب اقتصادی تفاوت وجود دارد . در واقع مبانی ، مفهوم ، جایگاه ، شاخص ها و راهکار های تحقق عدالت در مکاتب گوناگون فکری ، متفاوت است .

عدالت اقتصادی ، بارزترین نماد عدالت در صحنه ی عدالت اجتماعی است . از عمده ترین وظایف دولت و حاکمیت اسلامی ، فراهم آوردن زمینه های مناسب برای فراگیر شدن قسط و عدل ، بروز خلاقیت های گوناگون انسانی و هموار کردن مسیر فعالیت های اقتصادی و تولیدی با ارائه فرصت های برابر و عادلانه ، رفع تبعیضات ناروا و فراهم کردن امکانات لازم در هر مقطع و هر بخش است .

ما در این فایل می خواهیم عدالت اقتصادی را در نظام اسلامی مورد بررسی قرار دهیم .

تعاریف عدالت اقتصادی :

تعاریف مختلفی از عدالت ارائه شده است :

عدالت به عنوان معیار فرادینی ، در لغت به معنای مساوات ، برابری ، میانه روی ، توازن ، حد متوسط ، انصاف ، استقامت ، و غیره استفاده شده است . ( توتونچیان و عیوضلو ، ۱۳۷۹ )

به عقیده دکتر شریعتی عدالت به معنای برابری طبقاتی ، نفع استثمار فرد از فرد و طبقه از طبقه ، نفی تضاد و تبعیض اقتصادی ، حقوقی و اجتماعی و غیره نیاز بزرگ کشورهای اسلامی در دنیا و جهان سوم است. عدالت از نظر فارابی توزیع اصولی نیازهای اساسی مردم است و حکومت وسیله ای برای تحقق عدالت در نظر گرفته می شود . در عین حال فارابی و نیز خواجه نصیر طوسی عدالت را فضیلت بهتر انسانی نیز تلقی می کنند . (فتحانی ، ۱۳۸۸ )

عدالت در اندیشه رالز ، عبارت است از حذف امتیازات بی وجه و ایجاد تعادلی واقعی در میان خواسته های متعارض انسان ها ، تا به این صورت امتیازات و خواسته های نا به جا از ساختارهای اجتماعی حذف شود و تعادل در ساختار اجتماعی حاصل شود . در نظر رالز همانطور که هر نظریه ی علمی که مخالف حقیقت باشد باید طرد شود . هر نهاد اجتماعی اگر مخالف عدالت باشد باید لغو یا اصلاح گردد . ( دادگر و آرمان مهر، ۱۳۸۸)

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.