مقاله عقل در کوی عشق (دیدگاه شیخ نجم الدین رازی درباره عقل و عشق)


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
2 بازدید
۶۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

  مقاله عقل در کوی عشق (دیدگاه شیخ نجم الدین رازی درباره عقل و عشق) دارای ۳۲ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله عقل در کوی عشق (دیدگاه شیخ نجم الدین رازی درباره عقل و عشق)  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله عقل در کوی عشق (دیدگاه شیخ نجم الدین رازی درباره عقل و عشق)،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله عقل در کوی عشق (دیدگاه شیخ نجم الدین رازی درباره عقل و عشق) :

مقاله عقل در کوی عشق (دیدگاه شیخ نجم الدین رازی درباره عقل و عشق) که چکیده‌ی آن در زیر آورده شده است، در پاییز ۱۳۸۸ در پژوهش های فلسفی – کلامی از صفحه ۱۶۷ تا ۱۹۴ منتشر شده است.
نام: عقل در کوی عشق (دیدگاه شیخ نجم الدین رازی درباره عقل و عشق)
این مقاله دارای ۲۸ صفحه می‌باشد، که برای تهیه‌ی آن می‌توانید بر روی گزینه‌ی خرید مقاله کلیک کنید.
کلمات مرتبط / کلیدی:
مقاله نجم الدین رازی
مقاله عشق
مقاله عقل
مقاله عرفان
مقاله فلسفه ستیزی
مقاله رساله عشق و عقل

چکیده و خلاصه‌ای از مقاله:
شیخ نجم الدین رازی (۵۷۳ – ۶۵۴ هـ) در کنار آثار عدیده ای که درباره مسایل عرفانی دارد، رساله ای نیز به نام «عشق و عقل» یا «معیار الصدق فی مصداق العشق» دارد که در آن به پرسش های یکی از دوستانش پاسخ داده است. این پرسش های سه گانه عبارتند از:
۱- آیا عشق و عقل آنگاه که به کمال خود می رسند، تضادی با هم دارند یا نه؟
۲- چرا آنجا که عقل بیش تر و شریف تر است، عشق نیز ثابت تر و ظریف تر است (با عنایت به وجود سید کائنات)؟
۳- آیا می توان گفت که عقل نه یک قسم، که شامل همه موجودات و محیط بر همه اقسام وجود است؟
مولف پس از تحریر محل نزاع و توجه دادن به معانی مشترک «عقل»، محدوده فعالیت های آن را مشخص می سازد و ساحت عشق را بسی فراتر از تنگنای عقل، معرفی می کند. آنگاه نسبت میان عقل بیش تر و عشق ظریف تر را با چشمداشتی به پیامبر اکرم (ص) برمی رسد و سپس به مخالفت عقلانی با نظریه وحدت عقل و عاقل و معقول می پردازد. وی در این رساله بر آن بوده تا در مقام بحث عقلانی (در باره موضوع مورد پرسش) به شیوه متکلمان و فلاسفه بحث کند و در مقام درک شهودی و بیان مکاشفات نیز همچون عارفی فلسفه ستیز و طبعا با بهره گیری از واژگانی سرشار از استعاره و کنایه و تمثیل، جانب عشق را پاس داشته باشد. در این مقاله، ضمن وارسی کامل این رساله، دیدگاه نجم رازی با نظرداشت به دیگر آثارش، مورد نقد و بررسی قرار می گیرد.

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.