گزارش کارآموزی مجتمع فولاد
توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد
گزارش کارآموزی مجتمع فولاد دارای ۳۵ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد گزارش کارآموزی مجتمع فولاد کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز گزارش کارآموزی مجتمع فولاد۲ ارائه میگردد
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی گزارش کارآموزی مجتمع فولاد،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن گزارش کارآموزی مجتمع فولاد :
گزارش کارآموزی مجتمع فولاد
تاریخچه فولادخراسان
استان پهناور خراسان که مزین با نام علی بن موسی الرضا (ع) امام هشتم شیعیان است با دارا بودن منابع خدادادی نظیر معادن عظیم سنگ آهن ، گاز طبیعی ، ذغالسنگ ، منابع انسانی متعهد و متخصص و امکاناتی نظیر راه ، راه آهن ، نیروگاههای تولید برق و … و همچنین همجواری با کشورهای افغانستان و آسیای میانه ، برنامه ریزان و مسئولین صنعتی کشور را برآن داشت تا در سال ۱۳۶۲ با مطالعه همه جانبه در استان خراسان امکان استقرار یک مجتمع بزرگ فولاد سازی بظرفیت ۸/۱ میلیون تن در سال را بررسی نمایند که در سال ۱۳۶۸ با پایان یافتن مطالعات مهندسی و مکان یابی ، محل اجرای طرح در ۱۵ کیلومتری شمال غرب شهرستان نیشابور تعیین گردید و بلافاصله فعالیت های استملاک ۱۴۰۰ هکتار اراضی مورد نیاز و تجهیز و آماده سازی سایت در اراضی مذکور شروع شد.
در آبان ماه سال ۱۳۷۵ قرارداد خرید تجهیزات خارجی پروژه با شرکت ایتالیایی دانیلی به ارزش ۱۵۲ میلیون دلار منعقد گردید . شروع عملیات اجرایی و نصب تجهیزات مجتمع فولاد خراسان در خرداد ماه ۱۳۷۶ با حضور رییس جمهور محترم وقت حضرت آیه ا… هاشمی رفسنجانی آغاز شد.
درباره ما
در راستای سیاستهای اقتصادی دولت محترم جمهوری اسلامی مبنی بر خودکفایی صنعتی و رفع وابستگی به محصولات استراتژیک شرکت مجتمع فولادخراسان به عنوان بزرگترین مجتمع فولادسازی در شرق کشور به دست مبارک و توانمند جناب آقای سید محمد خاتمی رئیس جمهور محترم افتتاح و راه اندازی شد و نیز در بهمن ماه همان سال واحد ذوب و ریخته گری کارخانه با حضور وزیر محترم صنایع و معادن آقای مهندس جهانگیری به بهره برداری رسید .
شرح کلی خطوط تولید :
شرکـــت فولاد خــراسان از واحدهای مختلف تشکیل شده است که ۲ واحد فولادسازی و نورد به عنوان واحد های اصلی و بقیه واحدها پشتیبانی فنی و جانبی محسوب می گردند.
الف) ناحیه فولادسازی شامل :
۱-واحد قراضه :
در این واحد انواع قراضه براساس سنگینی و سبکی و میزان ناخالصی درجه بندی شده و براساس درجه اختصاص یافته در محل های مخصوص نگهداری می شود و سپس به وسیله ۳ دستگاه جرثقیل سقفی به باکت حمل قراضه انتقال داده شده و برای انجام عملیات ذوب حمل می گردد.
۲-واحد ذوب :
قراضه انتقال یافته به وسیله ماشین حمل قراضه ، در واحد ذوب با استفاده از جریان الکتریسته ( قدرت ترانس ۱۲۰ مگاوات آمپر ) در کوره قوس الکتریکی ۱۱۰ تنی (DANARC , AC) به مذاب تبدیل می شود .
واحدهای پشتیبانی فنی شامل :
آبرسانی
در واحد آبرسانی ،آب مصرفی از طریق منابع آب زیرزمینی ( چاه های حفر شده ) وارد مخزن اصلی شده سپس قسمت عمده آن به بخش صنعتی و قسمت جزئی آن جهت آبیاری فضای سبز استفاده می شود . آب خام وارده به بخش صنعتی وارد مخزن فرعی که از سه قسمت مخزن آب آشامیدنی مخزن آب خام و مخزن آب املاح زدایی شده است ، منتقل می گردد.
۷- واحدتصفیه آب :
آبهای مصرفی واحد نورد و واحد ذوب بعد از مصرف در خط تولید جهت جداسازی روغن و ذرات جامد محلول در آب به این قسمت وارد شده و بعد از انجام عملیات جداسازی و تصفیه های لازم به چرخه تولید بر می گردد که کاهش مصرف آب و جلوگیری از آسیب دیدگی تجهیزات را بدنبال دارد .
آب مورد نیاز واحدهای عملیاتی پس از انتقال به مخزن فرعی عبور از سیستم املاح زدایی وارد مخزن آب املاح زدایی شده گردیده و به همراه آب خام در سه سیستم مستقیم ، غیر مستقیم و بسته آب صنعتی مورد نیاز واحدهای عملیاتی ذوب ،ریخته گری ،نورد را تامین می کند . همچنین بخشی از آب خام به عنوان آب آشامیدنی ، آب مورد نیاز واحد اکسیژن و هوای فشرده و آتش نشانی و آبیاری فضای سبز مورد استفاده قرار می گیرد.
جهت انجام بهینه عملیات آبرسانی ، تاسیسات جانبی مناسب از قبیل برج های خنک کننده ،مبدل های حرارتی ، فیلترهای شنی ، سیستم تصفیه آب آشامیدنی و املاح زدایی آب صنعتی ،سیستم جداسازی ذرات جامد و روغن زدایی و نیز سیستم آب آشامیدنی و املاح زدایی آب صنعتی ،سیستم جداسازی ذرات جامد و روغن زدایی و نیز سیستم آب زدایی لجن مورد استفاده قرار می گیرد.
گازرسانی
گازرسانی ازسه بخش تولید اکسیژن و نیتروژن ،تولید هوای فشرده و تامین گاز طبیعی تشکیل میشود.
روز اول :
در روز اول حدود ۲۵ نفر از کارآموزان که از نقاط مختلف شهر آمده بودیم به سالن کنفرانس دعوت شدیم .ساعت ۹:۳۰ آقای اسحاقی جلسه را شروع کرد و هر یک از کار آموزان خود را معرفی کردند و به هر یک از دانشجویان پاکتی دادند که حاوی اطلاعاتی در مورد شرکت و همچنین برنامه آموزشی کارآموان بود. سپس از هر یک از دانشجویان آدرس منزل پرسیده شد تا سرویس رفت و برگشت مشخص شود. پس از مشخص شدن سرویس ها حدود ساعت ۱۲:۳۰به قسمت سالن غذاخوری رفتیم و پس از غذا مراسم نماز جماعت برگزار شد. پس از مراسم نماز دوباره به سالن کنفرانس برگشتیم. جناب آقای زروندی رئیس کارآموزی شروع به صحبت کردن کرد و اطلاعاتی در مورد شرکت و تاریخ تاسیس وبهره برداری آن داد و بعد یکی دیگر از مسئولین شرکت درباره استاندارد ها و قوانین صحبت کرد که قسمتی از صحبت های
آن را در گزارش خود در ادامه خواهم نوشت.
روز دوم:
روز دوم کارآموزان را با ایمنی و بهداشت کار آشنا کردند. آقای میرزائیان سرپرست ایمنی کار توضیحاتی در این باره دادند که در زیر به آن اشاره می کنم.
آتش : به فعل و انفعالات شیمیایی گویند و زمانی رخ می دهد که از خود دود و گاز بر جای می گذارد.
احتراق: واکنش شیمیایی که از ترکیب دو ماده شیمیایی به وجود می آید که یکی از این مواد هیدروکربن و دیگری اکسیژن می باشد.
جناب آقای میرائیان در صحبت های خود به مثلث آتش اشاره کردند و سه ضلع آن یعنی اکسیژن و مواد سوختنی و حرارت را بیان کردند و گفتندکه ا ز این سه ضلع اگر یکی از اضلاع خنثی شود آتش خنثی می شود.
نقطه شعله زنی: اولین جرقه ای که در یک ماده سوختنی ایجاد می شود .
طبقه بندی آتش: معمولا آتش را از نظر شدت به چهار نوع تقسیم می کنند:
و….
روز دهم
در این روز به قسمت ذوب رفتم وتا روز آخر در این واحد بودم وتمامی اطلاعاتی که از این قسمت به دست آوردم در ادامه گزارش کار خود آورده ام.
تشریح فرایند کلی در ذوب
قراضه ها توسط ماشینهایی با ظرفیت ۴ تن و ۶ تن به سالن مخصوص آورده می شود . این قراضه ها توسط جرثقیل به داخل کوره یا شل ریخته می شود حال درب کوره بسته شده و ۳ الکترود همزمان وارد کوره شده و کار ذوب قراضه را انجام می دهند. حدود ۲۵ تا ۳۰ دقیقه الکترودها کاملاً قراضه ها را ذوب می کنند . در ادامه کج شدن کوره توسط دو سیلندر بسیار بزرگ برای تخلیه سرباره ها ( مواد غیر فلزی و… ) انجام می گردد . این کار تا زمانی ادامه می یابد که سرباره ها بیرون ریخته شود و ذوب در حال بیرون آمدن از سوراخ کوره باشد . تشخیص اینکرذوب یا سرباره در حال بیرون ریختن است توسط تکنسین ذوب انجام می گرد که او از رنگ ذوب باید این مورد را تشخیص دهد . اینک با فرمان او بیرون ریختن ذوب متوقف شده و کوره به حالت اول خود باز می گردد . حال پاتیل کوره ای کوچکتر نسبت به کوره اصلی می باشد و ظرفیت آن ۱۱۰ تن ذوب می باشد توسط ماشین حمل کننده پاتیل ( Ladle car ) به زیر کوره هدایت و تنظیم می گردد . حال درب زیرین کوره توسط سیستم EBT برداشته شده و ذوب به داخل پاتیل تخلیه می گردد. حال پاتیل توسط ماشین حمل کننده پاتیل ( Ladle car ) حمل شده و به زیر ۳ الکترود کوچکتر از الکترودهای اصلی برده می شود تا از انجماد جلوگیری گردد. لازم به ذکر است سردکاری کوره توسط پانل های آب سرد انجام می گیرد.
عنوان : گزارش کارآموزی مجتمع فولاد
فرمت : word
حجم : ۳۹ کیلوبایت
تعداد صفحات :۳۵
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.