بررسی انرژی باد (توربین های بادی)


در حال بارگذاری
16 سپتامبر 2024
فایل ورد و پاورپوینت
2120
6 بازدید
۶۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 بررسی انرژی باد (توربین های بادی) دارای ۳۶ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد بررسی انرژی باد (توربین های بادی)  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز بررسی انرژی باد (توربین های بادی)۲ ارائه میگردد

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی بررسی انرژی باد (توربین های بادی)،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن بررسی انرژی باد (توربین های بادی) :

بررسی انرژی باد (توربین های بادی)

مقدمه

زندگی انسان در تمام ادوار تاریخ به انرژی وابسته بوده است . زمانی که در غار زندگی می‌کرد فقط از نیروی بازوی خویش کمک می‌گرفت در آن دوران انرژی او محدود بود نیاز او را برطرف می‌کرد ولی امروزه در دورانی زندگی می‌کنیم که در آن به مقدار زیادی انرژی نیاز داریم. انسان برای حرکت ،ماشینها و دستگاهها ووسایل مختلف که در خدمت اوست به انرژی زیادی احتیاج دارد.

انرژی لازم وسایل و دستگاههای مورد نیاز زندگی انسان از مواد فسیلی نظیر زغالسنگ- نفت وگاز طبیعی تهیه می‎شود. از این رومواد فسیلی را بایستی رکن اساسی گردش چرخ صنعت در این دوران دانست دنیای امروز با بحرانهای اقتصادی که ناشی از وابستگی به انرژی فسیلی و همچنین غیر اقتصادی بودن استفاده از این گونه انرژی‌هاست، روبروست. از همین رو ضروری به نظر می‌رسد که انسان به دنبال منابع جدید برای تأمین انرژی ارزان می‌باشد که از آن قبیل می‎توان استفاده از انرژی خورشید باد زمین گرمایی و آبی را نام برد.

استفاده از انرژی باد وزمین گرمایی در عصر حاضر مورد توجه کشورهای مختلفی قرار گرفته زیرا تقریباً هم ارزان است و هم بدون آلودگی که در این جا به نحوه تولید برق از طریق این دو انرژی می‌پردازیم.

انرژی باد

از انرژی‌های بادی جهت تولید الکتریسته و نیز پمپاژ آب از چاهها و رودخانه‌ها، آرد کردن غلات، کوبیدن گندم، گرمایش خانه و مواردی نظیر اینها می‌توان استفاده نمود.لکن هزینه غیراقتصادی استفاده از این انرژی بخصوص در ماشینهای بادی بکارگیری از این انرژی را محدود ساخته است.

استفاده از انرژی بادی در توربین‌های بادی که به منظور تولید الکتریسته بکار گرفته می‌شوند از نوع توربین‌های سریع محور افقی می‌باشند. هزینه ساخت یک توربین بادی با قطر مشخص، در صورت افزایش تعداد پره‌ها زیاد می‌شود. در مکانهائی که شبکه برق رسانی ضعیف و بارهای محلی در نزدیکی ژنراتورهای بادی موجود می‌باشد استفاده از این حامل انرژی کاربرد بیشتری خواهد داشت.

نطق بادخیز

ایران کشوری با باد متوسط است ولی برخی از مناطق آن باد مناسب و مداومی برای تولید برق دارد. تاکنون در راستای اهداف استفاده از انرژی‌های نو، مجموعاً بیش از ۴ مگاوات نیروگاههای بادی در منطقه منجیل و رودبار نصب شده است. ۱۱ واحد در منطقه منجیل و رودبار نصب شده است که قدرت سه واحد آن هر کدام ۵۵۰ کیلووات و مابقی هر کدام ۳۰۰ کیلووات قدرت دارد.

در جدول زیر توان قابل بهره برداری باد در چند منطقه بادخیز نشان داده شده است.

جدول : توان قابل بهره برداری باد در مناطق مختلف

طرحهای در دست اجراء جهت اسفتاده از انرژی‌های بادی به شرح زیر می‌باشند:

پروژه : ۲۵۰ مگاواتی

پروژه : ۶۰ مگاواتی ، انتقال تکنولوژی از ژاپن

انتخاب محل منابس ساخت مزرعه توربین‌های بادی به ظرفیت ۶۰ مگاوات ثبت آمار لحظه‌ای باد در منطقه رودبار و منجیل

امکانات موجود

انرژی باد از جمله انرژیهای تجدید نظر است که به علت گستردگی، قدرت بازدهی بالا، اقتصادی بودن و اینکه در مقایسه با دیگر انرژیهای تجدید پذیر در ابعاد وسیع‌تری مورد بهره‌برداری قرار گرفته عملا از جایگاهی ویژه برخودار است.

در حال حاضر نیروگاه بادی منجیل با تعداد ۲۴ واحد جمعا به ظرفیت ۹۴۰۰ کیلوودات و نیروگاه بادی رودبار با تعداد ۴ واحد جمعا به ظرفیت ۲۱۵۰ کیلووات نصب و راه اندازی گردیده است. تولید انرژی این نیروگاه‌ها مجموعا حدود ۳۶ میلیون کیلووات ساعت بود که در مقایسه با سال پیش ۷/۲ درصد کاهش را نشان می‌دهد. نیروگاه‌های فوق تحت نظارت سازمان انرژی اتمی قرار دارند.

در ضمن طرز کار توربین‌های بادی موتور استفاده به شرح زیر می‌باشد:

توربینهای بادی انرژی باد را توسط دو یا سه تیغه به شکل پروانه‌ای می‌گیرند این تیغه‌ها روی یک روتور نصب می‌شوند و تولید انرژی می‌کنند. این توربینها در بالای برجهایی در ارتفاع ۱۰۰ فوت بالای سطح زمین قرار می‌گیرند و از بادهای نیرومند و دارای توربالانت پایین انرژی خویش را تأمین می‌کنند.

رفتار یک تیغه بسیار شبیه بال هواپیما می‌باشد. هنگامی که باد می‌وزد، یک بسته هوای کم فشار، بر روی لبه پائینی تیغه تشکیل می‌شود. سپس بسته هوای کم فشار مذکور تیغه را بسوی آن می‌کشد، و باعث چرخیدن روتور می‌شود.

به عمل برا می‌گویند . در حقیقت نیروی برا بسیار نیرومندتر از نیروی بار مقابل لبه جلویی تیغه می‌باشد، که بدان پسا می‌گویند. برآیند دو نیروی برا و پسا باعی می‌شود که روتور مانند یک پروانه بگردد و چرخش شفت سبب تولید الکتریسیته توسط ژنراتور می‌شود.

استفاده از نرم افزارهای مناسب

در نرم افزارهای win 4001 ابتدا نمودار فراوانی رسم می‌شود. با استفاده از روابط آماری ستون‌های فراوانی نسبی فراوانی تجمعی نسبی و احتمال آماری هر سرعت بدست می‌آید. همچنین با استفاده از فراوانی تجمعی نسبی پارامترهای y,x بدست آمده و با به کارگیری روش برگشت خطی Linear Reyression بهترین خط برای y=Ax+B بدست می‌آید.

در نهایت پارامترهای توزیع ویسبول با داشتن پارامترهای B,Z محاسبه می‌گردد در نرم افزار win 4001 پس از انجام محاسبات فوق با دقت بالا نمودارهای لازم در ارتباط با توزیع وسیبول رسم می‌گردد.

نتایج انجام محاسبات فوق توسط نرم افزار win 4001 عبارتند از : متوسط سرعت باد – انحراف معیار سرعت باد – محتملترین سرعت باد در منطقه – سرعت بادی متناظر ماکزیموم انرژی و پتانسیل انرژی باد منطقه

نیروگاههای بادی جهان درآستانه سال۲۰۰۰

در این نوشتار آخرین آمار (سپتامبر ۱۹۹۹) ظرفیت کل نیروگاههای بادی در ۳۷ کشور جهان ارایه شده است. آلمان با نیروگاههای بادی به ظرفیت سه هزار و ۸۱۷ مگاوات اندکی بیش از یک درصد برق مصرفی خود را از این طریق تأمین می‌کند. و از این نظر در جایگاه نخست جهان قرار دارد. این رقم برای کشورهای ایالات متحده آمریکا و دانمارک که در جایگاه دوم وسوم قرار دارند به ترتیب دو هزار و ۵۳۳ و هزار و ۶۰۶ مگاوات است. تولید سرانه برق بادی در دانمارک ۳۰۵ وات است و از این لحاظ از جایگاه ویژه‌ای در جهان برخوردار است و از صادر کننده عمده این فن آوری در جهان محسوب می‌شود. هر چند کشور هندوستان از لحاظ تولید برق بادی در جایگاه پنجم جهان قرار دارد ولی به علت جمعیت بسیار زیاد، تولید سرانه برق بادی آن یک ودات برای هر نفر است. در حال حاضر در مجموع در ۳۷ کشور جهان اندکی بیش از ۱۲ هزار و ۳۱۰ مگاودات نیروگاه بادی موجود است و تنها یک سوم برق بادی جهان در آلمان تولید می‌شود. کشورهای جهان از نظر ظرفیت نیروگاهههای بادی در حال بهره برداری خود به چهار گروه تقسیم شده اند. گروه اول شامل پنج کشور است که هر یک بیش از یک هزار مگاودات نیروگاه بادی دارند. گروه دوم که از شش کشور تشکیل شده دارای نیروگاههای بادی با ظرفیت بین صد تا هزار مگاوات هستند. دو کشور آسیایی هند و چین به ترتیب در میان کشورهای گروه اول ودوم قرار دراند.

مقایسه آمار سالهای ۱۹۹۵ تا ۱۹۹۹ جهان نشان می‌دهد که ظرفیت در حال ساخت و بهره برداری از نیروگاههای بادی همواره روند صعودی داشته است و در آینده نیز در حال گسترش خواهد بود ایران با نصب یازده مگاودات نیروگاه بادی در سالهای اخیر قدمهای اولیه را در این زمینه برداشته است.

به منظور مقایسه، نسبت ظرفیتهای نیروگاههای بادی به نیروگاههای هسته‌ای کشور گروه اول ودوم ، درصد تأمین برق مصرفی این کشورها از طریق نیروگاههای هسته‌ای در سال ۱۹۹۹ و همچنین ظرفیت سرانه نیروگاههای بادی آنها، در این نوشتار آورده شد است.

نزدیک به یک دهه است که موضوع توسعه پایدار، قبل و بعد از کنفرانس ریو (۱۹۹۲) مورد بحث و بررسی محافل علمی و اقتصادی کشورهای جهان قرار گرفته است و با توجه به اهمیت « محیط زیست پاک» کاربرد انرژیهای جایگزین در آستانه هزاره سوم میلادی توصیه می‎شود. بی شک توسعه و رفاه جوامع، مستلزم انرژی است و در این میان استفاده از انرژی باد در کشورهایی که مناطق بادخیزی دارند برای تولید برق به عنوان یکی از انرژیهای تجدید پذیر که اقتصادی، با صرفه و دردسترس است مورد توجه ویژه ای قرار گرفته است.

با توجه به اهیمت برق بادی در بیشتر کشورهای جهان در مقایسه با سایر انرژیهای جایگزین به دلایل گفته شده به تحلیل آمار و ارقام مربوط به روند توسعه این نیروگاهها می‌پردازیم.

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.