مقاله بررسی عوامل محیطی جغرافیایی و انسانی پارک چیتگر


در حال بارگذاری
11 سپتامبر 2024
فایل ورد و پاورپوینت
2120
4 بازدید
۶۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 مقاله بررسی عوامل محیطی جغرافیایی و انسانی پارک چیتگر دارای ۴۴ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله بررسی عوامل محیطی جغرافیایی و انسانی پارک چیتگر  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مقاله بررسی عوامل محیطی جغرافیایی و انسانی پارک چیتگر۲ ارائه میگردد

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله بررسی عوامل محیطی جغرافیایی و انسانی پارک چیتگر،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله بررسی عوامل محیطی جغرافیایی و انسانی پارک چیتگر :

مقاله بررسی عوامل محیطی جغرافیایی و انسانی پارک چیتگر

مقدمه:

مجموعه‌ای که پیش رو دارید ماحصل تلاش در جهت کسب اطلاعاتی در رابطه با مجموعه‌ای فرهنگی- تفریحی- ورزشی پارک چیتگر است. علت محدود بودن اطلاعات در زمینه‌ی این مکان به این دلیل است که دسترسی کامل برای بررسی تمام جوانب موارد ذکر شده، واقعاً کار دشواری بود و مسئولین و کارگذاران این مجموعه هدف این بود که بر روی محیطی باستانی- طبیعی، جغرفیایی کار شود به این دلیل به محل‌های مرتبط با این مسئله که احتمال بی رقیب می‌تواند اطلاعاتی را در اختیارمان بگذارند (از قبیل سازمان میراث فرهنگی و پژوهشکده‌ی مردم شناسی و مصاحبه با آقای محب عل) سر زدیم اما متاسفانه هیچ کدام ما را در جهت ارائه موضوعی برای کار راهنمایی نکردند که خوب مسلماً این نیز یکی از معضلات آموزشی و اداری مراکز دولتی و خصوصی برای دانشجویانی که به دنبال تحقیقات خود و کسب اطلاعات بیشتر در جهت تحقق بخشیدن به اهدافشان هستند می‌باشد. پس از مطالعه و چک کردن سایت‌های مختلف در این رابطه با عنوان پارک چیتگر و زمینه‌های بسیاری که در جهت آموزشی- فرهنگی- ورزشی داشت برخورد کردیم و تصمیم گرفته شد که کار روی این مجموعه را که به هر ترتیب قابل دسترسی‌تر از موضوعات دیگر بود آغاز کرد و کارمان را با مصاحبه با مسئول و مدیریت پارک آقای آقاباشی شروع کرد و ایشان در جهت دسترسی به منابعی در رابطه با جنبه‌های مختلف چیتگر سوق دادند و هدایت کردند و عکس‌هایی را در زمینه‌ی نقشه‌های نقاط مختلف پارک و دیگر جوانب آن در اختیارمان قرار دادند که البته بعضی از آنها به علت تخصصی بودن در محدوده‌ی کار با جای نمی‌گرفت و از بررسی و پرسش در مورد آنها صرف نظر شد. البته ذکر این نکته ضروری است که موقعیت مکانی جغرافیایی پارک چیتگر جوری طراحی شده است که به هر ترتیب مکانی امن و فاقد از هر گونه خطر نیست و این مسئله در بسیاری موانع کار ما را باشد مواجه می‌ساخت در آخر گفتنی است شاید این مجموعه، مجموعه‌ای غنی و کامل نباشد ولی می‌توان متصور شد که این بررسی مختصر و کوتاه می تواند به عنوان راهنمایی برای حداقل مکانی که تاکنون از پارک چیتگر دیدن نکرده‌اند مورد استفاده قرار بگیرد. به امید آن که موثر افتد.

آبرفتهای کنونی

این بخش متشکل از جوان‌ترین نهشته‌های رودخانه با سیلابی است و در بستر رودخانه با سیلابی است و در بستر رودخانه، مسیل‌ها پادگانه های آبرفتی، مخروط افکنه‌های جوان و کالها بر جای گذاشته شده است. دشت جنوب تهران از این آبرفت پوشیده شده است. به طور کلی رسوبات در شمال تهران از رسوبات دانه درشت منفصل) قلوه سنگ، شن‌گرد شده بدون سیمان)، و در جنوب تهران رسوبات دانه ریز (سیلت و رس) تشکیل شده است، آبرفتهای کنونی که اکثراً به صورت رسوبات منفصل هستند کاملاً نفوذ‌پذیر بوده و مقاومت مکانیکی آنها نسبت به نقاط مختلف متفاوت است.

آزمایشات تجزیه شیمیایی برگ درختان

تجزیه شیمیایی برگ گیاهان بهترین روش برای تعیین میزان عناصر موجود در گیاه و برآورد موادغذائی مورد نیاز آنها می‌باشد چرا که نمو گیاهان از غلظت عناصر غذایی موجود در بافتها و برگها تبعیت می‌کند. از روی نتایج تحقیقاتی که روی درختان اقاقیا (پهن برگ) و کاج (سوزنی برگ) انجام شده است (جهاد تحقیقات آب و خاک، ۱۳۷۹)، میزان عناصر شیمیایی بدین شرح است:

ازت: در برگ درختان کاج بین ۰/۹۷- ۱/۱۴ درصد و اقاقیا بین ۳/۱-۴ درصد متغیر بوده است لذا باید گفت درختان اقاقیا که یک گونه تثبیت کننده ازت می‌باشند به مراتب بیشتر از درختان کاج ازت را از خاک جذب و در برگها ذخیره کرده است. ازت موجود در گیاهان حداکثر سه درصد است که در درختان کاج به حد ماکزیمم نرسیده است.

فسفر: در سوزنهای کاج بین ۰/۱۲- ۰/۲۳ درصد و در اقاقیا بین ۰/۱۲- ۰/۱۷ در صد نوسان دارد یعنی کاج با توجه به شرایط محیطی نسبتاً‌ خشک کمی بیشتر از اقاقیا فسفر را در اندامهای هوایی خود ذخیره کرده است. مقدار متوسط فسفر در گیاهان حداکثر ۰/۵ درصد است که در هر دو گونه به حد ماکزیمم نمی‌رسد.

پتاسیم: در کاج بین ۰/۶۳- ۰/۷۶ درصد و اقاقیا بین ۰/۷۶- ۱/۸ درصد نوسان بوده است یعنی اقاقیا نسبت به کاج پتاسیم بیشتری در اندامهای خود دارد. مقدار پتاسیم در گیاهان حداکثر ۳ درصد است و در این دو گونه به حد ماکزیمم نمی‌رسد.

کلسیم: در برگ درختان کاج بین ۱/۵۴- ۲/۰۱ درصد و در اقاقیا بین ۳/۶۴- ۴/۷۶ درصد متغیر است، یعنی در اقاقیا به حد کافی وجود دارد. مقدار کلسیم در گیاهان حداکثر ۴ درصد است و در کاج به ماکزیمم نمی‌رسد.

منیزیم: در کاج بین ۰/۲۳- ۰/۲۳ درصد و در برگ اقاقیا بین ۰/۳۸- ۰/۶۴ درصد نوسان دارد. مقدار متوسط منیزیم در گیاهان حداکثر ۰/۷ درصد است که در هر گونه به حد ماکزیمم نمی‌رسد.

آهن: در کاج بین ۹۱-۲۱۹ میلی گرم در کیلوگرم و در اقاقیا بین ۲۳۰- ۴۳۷ میلی گرم در کیلوگرم در نوسان است. مقدار متوسط آهن در گیاهان حداکثر ۲۰۰ میلی‌گرم است که در هر گونه ماکزیمم رسیده است.

عوامل بیرونی

مشخصات جغرافیایی و اقلیمی منطقه ۲۲ شهرداری تهران

منطقه ۲۲ شهرداری تهران بین طولهای شرقی ً۱۰َ۵ ۵۱ تا ً۴۰َ۲۰ ۵۱ و عرضهای شمالی ً۱۶َ۳۲ ۳۵ تا ً۱۹َ۳۵۵۷ در قسمت شمال غربی شهر تهران و در پایین دست حوضه آبریز رودخانه و وردیج واقع شده است. این منطقه در شمال یا کوهستان البرز مرکزی در شرق با حریم رودخانه کن، در جنوب با آزاد راه تهران- کرج و در غرب با محدوده جنگل‌های دست کاشت وردآورد محدود می‌گردد و با مناطق ۵ و ۲۱ شهرداری تهران همجوار است به این ترتیب مرز شمالی منطقه ۲۲ شهرداری تهران تا منتهی الیه دامنه‌های جنوبی البرز تا ارتفاع ۱۸۰۰ متری توسعه یافته است. کوهستان البرز که طی ۳۰ سال اخیر شهر را بسوی خود جذب نموده است مانند دیواره‌های هلالی شکل فضای جغرافیایی تهران را محصور می‌کند و از ارتفاع ۱۸۰۰ متری به علت شیب زیاد و تنگناهای کوهستانی مانع بسیار سختی در مقابل گسترش فیزیکی شهر بوجود می‌آورد. در محدوده منطقه ۲۲ بلندترین منطقه ارتفاعی از سطح دریا در خط مستقیم حوزه آبریز شمالی در ارتفاعات البرز و در شرق روستای کیگا با رقوم ۳۸۴۰ و پست‌ترین آن در خروجی پیکان شهر به ارتفاع ۱۲۲۰ متر می باشد. وسعت این منطقه با احتساب ارتفاعات حدود ۵۴۰۰۰ هکتار می‌باشد. که طول و عرض حداکثر آن بطور تقریبی مساوی ۲۶ و ۱۷ کیلومتر است. فاصله غرب محدوده طرح تا ابتدای کرج در حدود ۱۱ کیلومتر میباشد.

مسیر رودخانه کن که از شمال به جنوب جریان دارد پس از نقطه خروجی در سرتاسر حد شرقی محدوده طرح کشیده شده و پذیرنده آبهای سطحی حوزه‌های شرقی خود که از طریق کانالهای انحرافی به آن متصل می‌شوند نیز می‌باشد. رودخانه وردآورد نیز در امتداد شمالی جنوبی و به موازات رودخانه کن جریان دارد و در قسمت شمالی در غرب منطقه میانی امتداد یافته که در پائین دست، حد غربی محدوده طرح را تشکیل می‌ دهد. فاصله متوسط این دو رودخانه از یکدیگر در حدود ۱۰ کیلومتر است.

مقایسه سطح منطقه ۲۲ با سطوح مناطق ۲۲ گانه تهران (۷۰۷۵۰ هکتار) حاکی از تعلق ۴/۸ درصد از مساحت محدوده خدماتی شهر تهران به منطقه ۲۲ و گویای وسعت چشمگیر وجایگاه مهم این منطقه در ساختار کالبدی تهران آینده، بویژه در حوزه غربی آن است.

به طور کلی باد غالب منطقه در طول سال چه در شب و چه در روز باد غربی می‌باشد با توجه با قرارگیری منطقه درعرض جغرافیایی ۳۵ درجه و در بالاترین موقعیت سالانه ۷۸ درجه می‌باشد. میزان کلی بارندگی سالانه در این منطقه ۲۸۱ میلیمتر در سال بوده که بیشترین آن یعنی ۴۳ درصد در فصل زمستان و ۳۶ درصد آن در فصل بهار می‌باشد.

جهت قبله دراین منطقه ۳۳ درجه جنوب غربی می‌‌باشد.

این محدوده در ناحیه دشت سر تهران و در قسمت دشت چیتگر قرار دارد و از لحاظ زمین‌شناسی از رسوبات غیر متراکمی به وجود آمده که از دامنه جنوبی کوههای البرز حمل و ته نشین شده‌اند و در ضخامت رسوبات آبرفتی این ناحیه یک سفره آب زیرزمینی گسترده وجود دارد.

شیب عمومی منطقه از شمال به جنوب بوده و اراضی مورد بررسی در حریم پهنه دوم زلزله قرار دارد.

· جلوگیری از ورود و تردد موتورسیکلتهای با سرنشین مجرد ۶۸۲۲ مورد.

· جلوگیری از تجمع و بیتوته افراد ناباب و مزاحم که امنیت ۱۰۵۸۰ مورد پارک را به مخاطره می‌اندازد.

· جلوگیری از روشن نمودن آتش در محلهایی که احتمال ۱۲۵۴ مورد خطر آتش‌سوزی وجود دارد.

· همکاری یگان انتظامی با عوامل پارک در ایجاد تسهیلات ۵۸۶۲۹ مورد ترافیکی.

· جلوگیری از خودروهای سنگین (اتوبوس، کامیون، ۲۸۲۱ مورد مینی‌بوس و…)

· تذکر و اخطار به دوچرخه سواران مزاحم در داخل پیست و ۷۶۷۹۷ مورد یا خارج از پیست.

· جلوگیری از برپائی چادر جهت بیتوته نمودن شبانه‌روزی در ۱۰۵۸ مورد داخل پارک.

· تحول افراد ارازل و اوباش، معتاد، مرتکب نزاع و شرب خمر و دیگر موارد و انتقال آنان به کلانتری ۱۴۱ شهرک راه‌آهن ۲۵۰ مورد.

نصب تابلوهای راهنمای مسیر و اماکن پارک چیتگر:

با توجه به وسعت پارک جنگلی چیتگر و مراجعه مردم و خودروها بخصوص در فصل تابستان و ایام تعطیل به این مجتمع، تابلوها و علائمی جهت راهنمایی شهروندان، در پارک نصب شده است. این تابلوها حدوداً شامل ۲۰۰ پانل بوده و کار تهیه و نصب آنها در سال ۸۰ صورت پذیرفته است.

استقرار یگان ویژه اجرائیات در پارک چیتگر:

با استقرار یگان انتظامی و ساخت بنائی مناسب جهت اسکان این نیروی محترم در داخل پارک پاسهایی جهت تأمین امنیت در داخل پارک جنگلی تعیین شده است که در نتیجه وجود پلیس امکان تخلف چه به رانندگان اتومبیل سواری و چه به اشخاص بزهکار را که گاهی در پارک رویت می شوند نمی دهد.

اعزام گشتیهای دائم به صورت شبانه روزی با خودروهای ویژه نیروی انتظامی و وجود سرنشینان با بیسیم و آلکاتل و سایر تجهیزات لازم که مدام با افسر نگهبان و سرپرست پارک در ارتباط هستند در نظر گرفته شده است همچنین گشتیهای موتور سوار فضای سبز جهت کنترل نقاط کور و حساس بوستان جنگلی چیتگر با گشتهای موتورسوار نیروی انتظامی مستمراً همکاری می نمایند.

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.