مقاله اندازه‌گیری الکتریکی


در حال بارگذاری
17 سپتامبر 2024
فایل ورد و پاورپوینت
2120
4 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 مقاله اندازه‌گیری الکتریکی دارای ۳۳ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله اندازه‌گیری الکتریکی  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مقاله اندازه‌گیری الکتریکی۲ ارائه میگردد

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله اندازه‌گیری الکتریکی،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله اندازه‌گیری الکتریکی :

مقاله اندازه‌گیری الکتریکی

شکل : نمودار مدار کنتور همگام ۳ ضربه ای

در ابتدا کلیه مدارهای دو ضربه ای، در صفر تنظیم می شوند، بنابراین خروجی ها عبارتند از: QC Q­B QA = ۰۰۰ اما تنها در پایان اولین ضربه ای ادواری مدار دو ضربه ای A متصل می شود وخروجی QA از ۰ منطقی با ۱ منطقی تغییر می‌کند و همچنین دریچه AI AND را نیز روشن می‌کند. این امر هیچ تغییری در وضعیت خروجی مدار دو ضربه ای B و مدار دو ضربه ای C ایجاد نمی کند، زیرا ترمینال های ورودی T مدارها دو ضربه ای C,B قبل از رسیدن اولین ضربه ای ادواری در logic 0 منطقی بودند. بنابر این QC Q­B QA ، ۰۰۱ می شود، البته پایان اولین ضربه ادواری ترمینال های ورودی T مدارهای دو ضربه ای B,A در ligic 1 هستند. البته قبل از رسیدن دومین ضربه ادواری بنابراین آنها فقط در پایان دومین ضربه ادواری متصل می شوند. لذا دریچه A1 AND خاموش می شود و دریچه AZ خاموش میماند. بنابراین در انتهای دومین دومین ضربه ادواری، خروجی QC Q­B QA ۰۱۰ می شود. تنها در پایان سومین ضربه ادواری، مدار و ضربه ای A متصل می شود و خروجی آن به logic 1 تغییر می یابد. آن، دریچه A۱ AND را روشن می‌کند و همچنین AZ AND نیز روشن می شود زیرا حالا ورودی دریچه AZ AND بالا هستند. لذا فقط در پایان ضربه سوم خروجی=۰۱۱ QC Q­B QA تنها در پایان چهارمین ضربه ادواری،‌ ورودیهای T کلیه مدارهای دو ضربه ای بالاست بنابراین کلیه مدارهای دو ضربه ای، متصل هستند و خروجی QC Q­B QA از ۰۱۱ به ۱۰۰ تغییر می‌کند و همچنین هر دو دریچه A۲ , A۱ AND را خاموش می‌کند. تنها در پایان پنجمین ضربه ادواری، مدار دو ضربه ای A متصل می شود و خروجی QC Q­B QA ، ۱۰۱ می شود. این پروسه با هر ضربه ادواری جدید،‌ طبق جدول ادامه می یابد. درست در پایان ضربه هفتم، خروجی هر مدار دو ضربه ای در logic 1 است و درست در پایان ضربه هشتم کلیه مدارهای دو ضربه ای مجدداً تنظیم می شوند و خروجی QC Q­B QA ، ۰۰۰ می شود این چرخه مجدداً تکرار می گردد.

نکته شایان ذکر در این مدار این است ه درست در پایان هشتمین ضربه ادواری، کلیه مدارهای دو ضربه ای در یک زمان تنظیم مجدد می شوند و لذا نصب کنتور برابر است با زمان تأخیر انتشار هر مدار دو ضربه ای. این امر نشان می‌دهد که کنتور همگام می تواند با سیگنال ادواری فرکانس بالاتر عمل کند و راه اندازی شود.

برخی تفاوتهای جزئی در زمان تأخیر انتشار مدارهای دو ضربه ای و تأخیر ایجاد شده توسط دریچه های AND مورد استفاده در مدار ممکن است،‌موجب انحراف از همگامی شود، اما این انحراف آنقدر اندک و جزئی است که می توان آنرا نادیده گرفت. در این کنتور، دریچه های AND بر خلاف کنتور ناهمگام مورد استفاده قرار می گیرند، لذا می توان گفت که افزایش سرعت با افزایش هزینه سخت افزار حاصل می گردد.

در کنترهای ناهمگام، در زمان رمز گشایی دریچه ها، از آنها استفاده می‌شود، به تأخیر زمانی بین سیگنال ادواری و خروجی، سیگنال های QAبین خروجی QA و خروجی QB و بین خروجی QB و خروجی QC ممکن است در خروجی رمز گشایی دریچه های نقایص جزئی را ایجاد سازد، این نقایص و عیوب جزئی، در خروجی رمز گشایی دریچه ها و تنها به مدت چند نانو ثانیه می شوند و حتی نمی توانند روی اسیلوسکوپ دیده شوند. زمانیکه کنتور تنها برای شمارش ضربات مورد استفاده قرار می گیرد، این نقایص جزئی هیچ مسئله و مشکلی ایجاد نمی کنند، اما زمانیکه رمز گشایی دریچه ها برای حرکت دادن مدارهای منطقی دیگر به کار رود این نقایص ممکن است بواسطه واکنش سریع دستگاه های TTL مورد استفاده در مدارهای منطقی، نتایج نادرستی را ایجاد سازند.

این مسئله نقایص جزئی در کنتور همگام بر طرف شده اند، زیرا در این کنتور کلیه مدارهای دو ضربه ای دریک زمان و هماهنگ با ساعت نصب می شوند و لذا هیچ تأخیر زمانی بین سیگنال های خروجی QC Q­B QA وجود ندارد.

کنتورها یا شمارنده های حلقه ای

در این کنتور، همانطور که از نامشان پیداست، خروجی Q مدار دو ضربه ای و ورودی D مدار دو ضربه ای ردیفی، به طریقی متصل می شود که به شکل یک حلقه به نظر می رسد. نمودار مداری یک کنتور حلقه ای در شکل نشان داده می شود. برای آغاز به کنتور حلقه ای، سیگنال Reset برای کنتور به کار می رود که مدار دو ضربه ای A را از پیش تنظیم می‌کند و مدارهای دو ضربه ای دیگر مجدداً تنظیم می‌کند. حالا خروجی مدار دو ضربه ای برای QA بالاست و خروجی های دیگر، پائین هستند، لذا خروجی ۰۰۰۱ = QC Q­B QA QD حالا قبل از رسیدن ضربه ادواری اول تنها ورودی مدار دو ضربه ای B ، یعنی DB بالاست و کلیه ورودیهای دیگر، پائین هستند. در طول انتقال اولین ضربه ادواری، کلیه سیگنالهای ورودی مدارهای دو ضربه ای به خروجی هایشان منتقل می شوند، لذا خروجی QC Q­B QA QD ، ۰۰۱۰ می شود، طول انتقال دومین ضربه ادواری، مجدداً کلیه سیگنالهای ورودی مدارهای دو ضربه ای به خروجی هایشان منتقل می شوند، لذا خروجی QC Q­B QA QD ،۰۱۰۰ می شود، این امر در مورد ضربه ادواری بعدی ادامه می یابد و سیگنال ضربه بالا،‌ از اولین مدار دو ضربه ای به آخرین مدار دو ضربه ای و از آخرین مدار دو ضربه ای به اولین مدار دو ضربه ای و مجدداً به آخرین مدار دو ضربه ای حرکت می‌کند.

(طبق Truth Table در مورد کنترل حلقه ای).

۱- زمان تأخیر انتشار: این زمان تقریباً ۹ نانو ثانیه در مورد یک درچه TTL NAND می باشد.

۲- تعداد دستگاه : دستگاههای TTL مختلف، می توانند با تغییر دادن تعداد ورودیهای گیرنده چند گانه و خروجی totem Pole طراحی می شوند. در جدول زیر مقاله اندازه‌گیری الکتریکی
فهرستی ارائه می شود که در آن شماره ICها مشخص می شود و توصیف و تشریح آنها نیز در مقابل هر یک ارائه شده است.

تشریح

شماره IC

دریچه های NAND دو ورودی چهار گوش

۷۴۰۰

دریچه های AND دو ورودی چهار گوش

۷۴۰۲

معکوس کننده شش گوش

۷۴۰۴

دریچه های AND دو ورودی چهار گوش

۷۴۰۸

دریچه های NAND سه ورودی سه گوش

۷۴۱۰

دریچه های AND سه ورودی سه گوش

۷۴۱۱

دریچه های NAND چهار ورودی دوگانه

۷۴۲۰

دریچه های AND چهار ورودی دو گانه

۷۴۲۱

BCO برای رمز گشای اعشاری

۷۴۷۲

مدار دو ضربه ای JK راه اندازی شده حاشیه

۷۴۷۰

مدار دو ضربه ای فرعی – اصلی JK

۷۴۷۲

مدار دو ضربه ای D دوگانه

۷۴۷۴

افزایشگر کامل دو جانبه ۴ ضربه ای

۷۴۱۳

کنتور ده تایی

۷۴۹۰

سری دیگر TTL

پس از توسعه عملکرد موفق IC سری TTL 74 استاندارد چند IC سری TTL دیگر نیز ارائه شده اند که دارای ویژگیهای انتخاب نیرو و سرعت می باشد. این سری عبارتند از:

۱- TTL نیرو (سری L 74): این سری، دارای مدار پایه مشابه با سری استاندارد ۷۴ می باشد. تنها تفاوت این است که ارزش های کلیه مقاومتهای داخلی به منظور کاهش نیاز نیروی دریچه های TTL افزایش می یابند. از سوی دیگر بواسطه افزایش ارزشها و مقادیر مقاومت داخلی زمان تأخیر انتشار دستگاه افزایش می یابد. امروزه به این سری بواسطه توسعه سری دارای سرعت بالا و مصرف نیروی کم قدیمی شده است.

۲- TTL سرعت بالای (سری H74): زمان تأخیر انتشار این سری، در مقایسه با سری ۷۴ استاندارد پائین است. در این سری ارزش ها مقادیر مقاومتهای داخلی سری ۷۴ استاندارد کاهش می یابد که مقدار ثابت زمان داخلی را کاهش می‌دهد و لذا دستگاه در عمل سریع تر عمل می‌کند. از سوی دیگر مصرف نیرو بواسطه کاهش ارزش ها مقادیر مقاومت، افزایش می یابد. این سری، بواسطه توسعه و ارائه سری های دیگر قدیمی شده است.

۳- TTL شوتکی (سری S 74): این سری، سری S74 نامیده می شود. در سری ۷۴، سری L74 ، سری H 74 ،‌ ترانزیستورها به اشباع عمیقی می رسند که این امر موجب می شود برخی ناقلین اضافی موجب ایجاد تأخیر می شوند، ضمن اینکه باید از پایه به خارج جریان یابند. این تأخیر زمان تأخیر اشباع نامیده می شود. به منظور مشخص شدن تأثیر اشباع عمیق ترانزیستورها زمان تأخیر انتشار، دیور مانع (SBO) Schottky بین پایه کلکتور هرترانزیستور، طبق شکل متصل می گردد.

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.