مقاله الکالوئید (گیاه شناسی)


در حال بارگذاری
15 سپتامبر 2024
فایل ورد و پاورپوینت
2120
35 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 مقاله الکالوئید (گیاه شناسی) دارای ۲۴ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله الکالوئید (گیاه شناسی)  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مقاله الکالوئید (گیاه شناسی)۲ ارائه میگردد

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله الکالوئید (گیاه شناسی)،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله الکالوئید (گیاه شناسی) :

مقاله الکالوئید (گیاه شناسی)

مقدمه:

الکالوئید‌ها متابولیت‌های پیچیده‌ای هستند که توسط گیاهان تولید می‌شوند و به حفاظت آنها در برابر آسیب‌ها کمک می‌کنند. الکالوئیدها می‌توانند خواص دارویی و مخدر داشته باشند و با سمی باشند. مرگ سقراط به علت استفاده از شوکران بود که حاوی الکالوئید کونین می‌باشد. کلوپاترا عصاره گیاه هیوسیاموس را برای زیبایی چهره‌اش استفاده می‌کرد. مورفین اولین الکالوئیدی بود که شناسایی شد و همینطور اولین بار بود که ترکیب نیتروژن داری از گیاه استخراج شده بود که قلیایی بود.

تعریفی که نخستین بار در خصوص الکالوئید ارائه شده عبارت بود از: ترکیبی دارای ساختمان ملکولی پیچیده که واجد یک اتم نیتروژن به عنوان بخشی از سیستم هتروسایکلیک باشند که منشاء گیاهی دارد و واجد خواص دارویی نیز باشد اما بعدها مشاهده شد که برخی الکالوئید‌ها مثل کلشی سین یا مزکالین دارای نیتروژن به عنوان بخشی از سیستم هتروسایکلیک نیستند و بدین ترتیب تعریف جدیدی از الکالوئید ارائه شده که عبارتست از: ترکیبات آسیکلیکی که دارای نیتروژن در جایگاه اکسیداسیون منفی هستند و در تعدادی از ارگانیسم‌های زنده وجود دارند.

تعریف امروزی الکالوئید:

فرآوردهای ثانویه متابولیسم گیاهی هستند که موادی قلیایی، دارای یک یا چند اتم، نیتروژن در حلقه هتروسیکل می‌باشند و برخی به دلایل اثرات فیزیولوژیکی خود مصرف پزشکی دارند.

تکامل (دیدگاه فیلوژنی)

الکالوئید‌ها در گیاهان پست وجود ندارد. (تالوفیت ها) در قارچ‌ها الکالوئیدهای واجد سولفور و انواع الکالوئیدهای آنتی بیوتیکی شناخته شده است. در نهانزادان آوندی خصوصاً دم اسبیان و پنجه گرگیان الکالوئیدها وجود دارند. در بازدارندگان الکالوئید افدرین در گیاه ریش‌بزی و الکالوئید تاکسول در گیاه سرخدار وجود دارد. در نهاندانگان دو لپه تیره‌های خشخاش، آلاله، سیب زمینی و زرشک غنی از آلکالوئید هستند و در تک لپه ها تیره های آلاله و نرگس.

نقش الکالوئیدها در گیاه:

۱) بدلیل مزه تلخ و خاصیت سمی سبب محافظت گیاهان در برابر علفخوارها و پاتوژنها می‌شوند.

۲) دارای اثرات شبه هورمونی هستند و می‌توانند تنظیم کننده رشد گیاهان باشند. مثلاً‌ نوروهیوسیامین اثر شبه پروژسترونی دارد.

۳) با جانشینی بجای قلیاهای معدنی موجب توازن یونی شده و یا با جانشینی کاتیونهای خاک باعث جذب آنیونها می‌شوند.

۴) بعنوان منبع ذخیره نیتروژن هستند، اما هنوز اینکه در شرایط فقر نیتروژن خاک بتوانند وارد متابولیسم گیاه شوند ثابت نشده است.

۵) الکالوئیدها باعث از بین رفتن مواد زاید و ازت داری که محصولات جانبی متابولیسم گیاهان هستند و ممکنست مضر باشند می گردند.

۶) موجب غیر فعال شده رادیکال آزاد اکسیژن می‌گردند. (بروسین و استریکنین)

در نواحی با تابش بالای فرابنفش گیاهان تجمع بالایی از الکالوئیدها دارند.

۷) برخی از الکالوئیدها جزء رنگیزه‌ها هستند و در جذب حشرات به گرده افشانی کمک می‌کنند. (پتریدین و بتالین)

مکان بیوسنتر و ذخیره الکالوئیدها در گیاهان:

معمولاً الکالوئیدها در ریشه سنتز شده سپس به اندامهای هوایی منتقل می‌شوند و گاهی در جریان انتقال دچار تغییرات شیمیایی در ساختارشان می گردند. الکالوئیدها در واکوئل‌های بافت‌های جوان متمرکز می‌شوند و معمولاً‌ در سلولهای بسیار جوانی که هنوز واکوئلی نشده‌اند وجود ندارد. الکالوئیدها می‌توانند از غشاهای زیستی نفوذ کنند و انتقال آنها بدرون واکوئل از طریق انتشار است. الکالوئیدها ممکنست در اندامهای مختلف گیاه موجود باشند:

دانه (سورنجان)، میوه (فلفل سیاه)، برگ (تاتوره)، ریشه (اقونیطون)، پوست (انار)، ریزوم (بهارک)، ساقه (ویتاریا)، جوانه (بنگ دانه)، پوشینه (خشخاش).

اثر عوامل مختلف بر میزان الکالوئید:

تولید الکالوئیدها تحت تاثیر ۲ عامل اصلی قرار می گیرد: ۱. وراثت ۲. عوامل محیطی (زیستی و غیر زیستی) اثرات عوامل ژنتیکی هم بصورت کیفی می‌تواند باشد و هم کمی. یعنی هم مقدار سنتز الکالوئید و هم نوع الکالوئیدی که سنتز می‌شود تحت تاثیر وراثت است. اما اثر عوامل محیطی بیشتر کمی است مقدار تولید الکالوئید در گیاهان نواحی مرطوب بیشتر از نواحی خشک است، چون در خاک نواحی مرطوب درصد ازت بیشتر است.

بیوسنتز الکالوئیدهای بنزیل ایزوکوئینولین با بهم پیوستن دوپامین و ۴- هیدورکسی فنیل استالدهید صورت می‌گیرد.

که هر دو از تیروزین مشتق شده‌اند. و اولین حد واسط الکالوئیدی نورکوکلارین تشکیل می‌شود و بقیه الکالوئیدهای این گروه همگی از نورکوکلارین منشا می‌گیرند.

سنتز دوپامین یا نتیجه دکربوکسیلاسیون دی هیدروکسی فنیل آلانین است و یا از هیدروکسیداسیون تیرامین که محصول دکر بوکسیلاسیون تیروزین است نتیجه می‌شود ظرفیت تیروزین دی‌هیدروکسی فنیل آلانین دکربوکسیلاز برای دکربوکسلاسیون هم تیروزین و هم درهیدروکسی فنیل آلانین تقریباً‌ مساوی است و این پیشنهاد می‌کند که دوپامین از هر دو سنتزمی‌شود. ۴-هیدورکسی فنیل استالدهید یا نتیجه دکربوکسیلاسیون ۴-هیدورکسی فنیل پیرووات است و یا حاصل اکسیداسیون تیرامین. بنابراین تیروزین دی‌هیدروکسی فنیل آلانین دکربوکسیلاز احتمالاً در تشکیل هم دوپامین و هم ۴- هیدروکسی فنیل استالدهید شرکت می‌کند و نقش کلیدی در تنظیم بیوسنتز الکالوئیدهای بنزیل ایزوکوئینولین دارد.

گیاه پاپاورسامنیفروم از پاپاوراسه دارای مورفین و کدئین است که منابع نیز هست که منابع دارویی ضددرد هستند. همچنین دارای الکالوئیدهای بنزیل ایزوکوئینولین نیز هست که اهمیت دارویی دارند. از جمله پاپاورین و نوسکاپین که سست کننده عضلات هستند ریشه های این گیاه محل تجمع آنتی بیوتیک سانگوینارین است که پیش ساز آن دی‌هیدروسانگوینارین است. بیوسنتز مورفین و سانگوینارین بوسیله عوامل محیطی و هم عوامل نموی تنظیم می‌شود. بیوسنتز سانگونیارین فقط در ریشه هاست در حالیکه پاپاورین و نوسکاپین اغلب در اندام‌های هوایی سنتز می‌شود مورفین و کدئین در هردو قسمت یافت می‌شوند الکالوئیدهای این گیاه در وزیکولهایی از تیپ سلولی خاص به نام لاتیسیفر تجمع می‌یابد.

مقاله الکالوئید (گیاه شناسی)
فهرست مطالب

مقدمه……………………………………………………………………………………………………… ۱

تعریف امروزی الکالوئید…………………………………………………………………………… ۱

نقش های الکالوئید در گیاه………………………………………………………………………… ۲

محل بیوسنتز الکالوئیدها…………………………………………………………………………… ۳

عوامل موثر بر میزان الکالوئید…………………………………………………………………… ۳

طبقه بندی الکالوئیدها……………………………………………………………………………….. ۴

فاکتورهای موثر بر مقدار الکالوئید…………………………………………………………….. ۷

انتقال الکالوئیدها………………………………………………………………………………………. ۸

ویژگی های برخی از الکالوئیدها………………………………………………………………… ۹

بیوسنتز الکالوئیدهای تروپانی……………………………………………………………………. ۱۰

بیوسنتز الکالوئیدهای پیرولیزیدین………………………………………………………………. ۱۱

الکالوئیدهای ایزوکوئینولین……………………………………………………………………….. ۱۳

الکالوئیدهای پورینی…………………………………………………………………………………. ۱۸

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.