استفاده از دوغ کره، در تهیه نوشیدنیهای تخمیری


در حال بارگذاری
12 سپتامبر 2024
فایل ورد و پاورپوینت
2120
3 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 استفاده از دوغ کره، در تهیه نوشیدنیهای تخمیری دارای ۱۰۲ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد استفاده از دوغ کره، در تهیه نوشیدنیهای تخمیری  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز استفاده از دوغ کره، در تهیه نوشیدنیهای تخمیری۲ ارائه میگردد

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی استفاده از دوغ کره، در تهیه نوشیدنیهای تخمیری،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن استفاده از دوغ کره، در تهیه نوشیدنیهای تخمیری :

استفاده از دوغ کره، در تهیه نوشیدنیهای تخمیری

توجه :

شما می توانید با خرید این محصول فایل ” قلق های پایان نامه نویسی (از عنوان تا دفاع)” را به عنوان هدیه دریافت نمایید.

چکیده

دوغ کره محصول جانبی فرآیند کره زنی است که به دو صورت شیرین و ترش وجود دارد که از نظر ارزش غذایی و ترکیب شیمیایی، واجد کلیه مواد جامد شیر به استثناء چربی می باشد.

دراین تحقیق سعی برآن است که از دوغ کره، در تهیه نوشیدنیهای تخمیری استفاده گردد بنابر تحقیقات دانشمندان و محققین کشورهای پیشرفته، خصوصاً در دهه اخیر مبنی بر خواص غذایی و بویژه خصوصیات دارویی فراوانی که این فرآورده دارد و با توجه به اینکه تاکنون این فرآورده در صنایع لبنی ایران جایگاهی نداشته و در بین اکثریت مردم ایران ناشناخته می باشد و از طرفی به لحاظ وابستگی صنایع نوشابه سازی ایران به شرکت های نوشابه سازی خارجی و عدم وجود نوشابه مغذی و مطلوب داخلی می توان از دوغ کره به عنوان ماده ای جهت ساختن یک نوع نوشابه ایده آل استفاده نمود.

امید است که نتایج حاصل از این تحقیق بتواند محصولی مناسب و مغذی را به صنایع لبنیات و نوشابه سازی ایران مغرفی نموده تا پاسخگوی تأمین بخشی از نیازهای تغذیه ای بوده و همچنین در پیشگیری و درمان برخی از بیماریها در کشورمان مفید باشد.

مقدمه

شیر و فرآورده های آن از دیرباز جایگاه خاصی در فرهنگ غذایی اقوام و ملل مختلف داشته اند و در هر سرزمین به تناسب عادت ها و سنت های مردم آن، محصولات گوناگون و متنوعی از شیر تهیه شده که در اثر مرور زمان و روابط بین ملت ها به سایر نقاط گیتی گسترش یافته است. امروزه در میان دهها نوع فرآورده لبنی، کره از موقعیتی ویژه و استثنایی برخوردار است، و به عنوان یکی از مواد غذایی اصلی در رژیم غذایی انسان مطرح می باشد.

نگاهی گذرا به میزان تولید جهانی کره در فاصله سالهای ۸۶-۱۹۸۱ نشان می دهد که در سال ۱۹۸۱ تولید جهانی کره بالغ بر ۶/۶ میلیون تن بوده است، که نسبت به سال قبل از آن ۳/۲ درصد کاهش یافته است. این افت به علت کاهش قابل توجه تولید در کشورهای اروپایی که بزرگترین عرضه کنندگان کره در جهان محسوب می شوند می باشد. صرف نظر از نوسانات تولید در طی سالهای ۸۶-۱۹۸۰ تولید جهانی کره در سال ۱۹۸۶ با ۲/۲ درصد رشد نسبت به سال ماقبل به سطح ۸/۷ میلیون تن رسید، به گونه ای که متوسط تولید جهانی در فاصله زمانی مذکور معادل ۵/۷ میلیون تن بوده است. از این میان متوسط سهم گروه کشورهای پیشرفته سرمایه گذاری با ۵/۳ میلیون تولید، بالغ بر ۵/۴۶ درصد بوده است. از سوی دیگر متوسط کل مصرف جهانی کره در سالهای ۸۳-۱۹۸۱ ، بالغ بر ۸/۵ میلیون تن بوده است. در سال ۱۹۸۵، این رقم به حدود ۳/۶ میلیون تن افزایش یافته است. در سال ۱۹۸۶ نیز کل مصرف جهانی تقریباً در همین حد قرار داشته است. طی سالهای ۱۹۸۵ و ۱۹۸۶ ، مصرف جهانی کره در مقایسه با تولید جهانی آن کمتر بوده که این امر باعث افزایش بیش از پیش ذخایر گردیده است. به هر حال در اکثر کشورهای جهان، با بکارگیری تدابیری جهت افزایش مصرف، میزان مصرف کره تا حدودی در سال ۱۹۸۶ نسبت به سال ۱۹۸۵ افزایش یافت.

میزان تولید کره در ایران در سال ۱۳۶۰، بالغ بر ۶۹ هزار تن بوده است. در همین سال میزان کره پاستوریزه تولید شده در حدود ۱۱ هزار تن بوده است. در سال ۱۳۶۱ تولید کره با ۵/۱ درصد کاهش به ۶۸ هزار تن رسیده است. در سال های ۶۲ و ۶۳ تولید در سطح ۷۰ هزار تن باقی مانده است. طی سالهای مذکور میزان تولید کره پاستوریزه بالغ بر ۲۵ و ۲۱ هزار تن گردیده است. براساس آمار منتشر شده از سوی سازمان خواروبار کشاورزی ملل متحد میزان تولید کره در سال ۱۹۸۴ (۱۳۶۳) در حدود ۷۰ هزار تن بوده و پس از افزایش در سال ۱۹۸۵ (۱۳۶۴) به حدود ۷۱ هزرا تن رسید. در سال ۱۳۶۵ نیز تولید در همین سطح قرار داشته است. بر طبق آمار بازرگانی خارجی کشور(گمرک) در سال ۱۳۶۴ کل میزان واردات کره بالغ بر ۵۰ هزار تن بوده است، که از کشورهای آلمان شرقی، آلمان غربی، ایرلند، دانمارک، هلند، استرالیا، اروگوئه و زلاندنو صورت گرفته است. واردات کره طی سالهای ۱۳۶۴ تا ۱۳۶۷ نشان می دهد که از حدود ۱/۵۰ هزار تن در سال ۶۴ شدیداً به ۱۶ هزار تن کاهش و مجدداً به ۸/۶۰ هزار تن در سال ۱۳۶۶ افزایش یافته است. میزان مصرف ظاهری کره در سال ۱۳۶۰ بالغ بر ۰۰۰/۱۳۰ تن بوده است. در سال ۱۳۶۱ با ۱۰% کاهش به ۱۱۷ هزار تن رسیده است. طی سالهای ۱۳۶۲ و ۱۳۶۳ مصرف کره با رشدی به ترتیب معادل ۱/۱۷ و ۷/۰ درصد به ۱۳۷ و ۱۳۸ هزار تن بالغ گردیده است در سالهای بعد از میزان مصرف کاسته شده به طوری که نهایتاً‌در سال ۱۳۶۵ به ۹۳ هزار تن رسیده است.

متأسفانه از میزان واردات و مصرف کره در سالهای بعد تاکنون آمار دقیقی در دست نیست،‌ اما آنچه مسلم است این است که با توجه به روند روبه رشد جمعیت کشور و افزایش میزان تقاضا و مصرف کره، مقدار واردات آن نیز افزایش یافته است. اگر چه در سالهای اخیر کارخانجات لبنی متعدد احداث گردیده است،‌ولی احتمال می رود که میزان واردات کره همان روند صعودی خود را حفظ کرده باشد. در صورت قبول این فرض که نرخ رشد تولید کره در داخل کشور سیر ثابتی را طی کرده باشد، احتمال می رود که تولید فعلی آن در سال ۱۳۸۴ حدود ۱۰۰ هزار تن باشد. برای تولید این حجم کره معمولاً رقمی حدود ۲۴۰ هزار تن پساب کرده بدست می آید، که در اکثر واحدهای تلوید بدون هیچ استفاده ای وارد سیستم فاضلاب می شود. از آنجایی که BOD پساب کره معادل ۲/۷% یا ۰۰۰/۴۰ می باشد، روانه کردن آن به سیستم فاضلاب ضمن اینکه موجب به هدر رفتن یک فرآورده پروتئینی با ارزش می شود، آلودگی های زیست محیطی شدیدی را نیز به دنبال خواهد داشت.

امروزه در اغلب کشورهای دنیا تحقیقات کاربردی وسیعی در زمینه استفاده بهینه از دوغ کره به عمل آمده است، که در این میان می توان به تولید پودر پساب کره و نوشیدنی های تخمیری مختلف اشاره کرد. یکی از معروف ترین نوشیدنی های تخمیری که با پساب کره تولید می شود، دوغ کشت داده شده می باشد که در اروپا و امریکا در فصل تابستان طرفداران بسیار زیادی دارد. به عنوان مثال ۳% کل فروش شیر در امریکا بخصوص در ایالت های جنوبی آن به مصرف تولید دوغ کشت داده شده می رسد. با این وجود متأسفانه تاکنون جایگاه یان فرآورده با ارزش ناشناخته مانده است، و هیچ اقدامی در زمینه استفاده از آن به عمل نیامده است. با عنایت به این نکته که قیمت تمام شده نوشیدنی های تخمیری حاصل از دوغ کره به مراتب کمتر از فرآورده های مشابه (نوشیدنی های گازدار معمول) می باشد، تولید آن موجب سودآوری و ارزش افزوده کارخانجات لبنی می گردد.،‌ که از این رو انتظار می رود با حمایت دولت زمینه برای سرمایه گذاری و تشویق بخش های دولتی و خصوصی در جهت تولید این گونه محصولات فراهم گردد.

عناوین :

چکیده
مقدمه
فصل اول
دوغ کره
۱-۱ تعریف
۱-۲ ترکیبات دوغ کره
۱-۲-۱ پروتئین ها
۱-۲-۱-۱ کازئین
۱-۲-۱-۲ پروتئین های سرم
۱-۲-۱-۲-۱ β- لاکتوگلوبولین
۱-۲-۱-۲-۲ α- لاکتالبومین
۱-۲-۱-۲-۳ ایمونوگلوبولین ها
۱-۲-۱-۲-۴ پروتئوزپیتون
۱-۲-۳ چربی
۱-۲-۴ املاح
۱-۲-۵ ویتامین ها
۱-۲-۶- اسیدهای آلی
۱-۳ موارد کاربرد: دوغ کره
فصل دوّم
تهیه نوشیدنی تخمیری از دوغ کره
۲-۱ استارترهای لاکتیکی
۲-۱-۱ طبقه بندی
۲-۱-۱-۱ استارترهای مزوفیل
۲-۱-۱-۲ استارترهای ترموفیل
۲-۱-۲ تولید ترکیبات بازدارنده توسط اسید لاکتیک باکتری ها
۲-۱-۳ عوامل موثر بر فعالیت استارتر
۲-۱-۳-۱ محیط رشد
۲-۱-۳-۲ وجود ترکیبات بازدارنده در محیط
۲-۱-۳-۲-۱ بقایای آنتی بیوتیک ها
۲-۱-۳-۲-۲ باکتریوفاژها
۲-۱-۴ استارتر دوغ کشت داده شده
۲-۱-۵ ثبات اسید لاکتیک باکتری ها در فرآورده های لبنی تخمیری
فصل سوم
روند تخمیر ، توسعه طعم ، معایب طعم و بافت دوغ کشت داده شده
۳-۱ روند تخمیر و توسعه طعم در دوغ کشت داده شده
۳- ۲ معایب طعم دوغ کشت داده شده
۳-۳ بافت دوغ کشت داده شده
فصل چهارم
آزمایشات انجام شده برروی نوشیدنی دوغ کره
۴-۱ دوغ کره
۴-۱-۱ وزن مخصوص
۴-۱-۲ اسیدیته
۴-۱-۳ ماده خشک
۴-۱-۴ خاکستر
۴-۱-۵ چربی
۴-۱-۶ پروتئین
۴-۱-۷ لاکتوز
۴-۱-۸ کلسیم
۴-۱-۹ فسفر
۴-۱-۱۰ سدیم
۴-۱-۱۱ پتاسیم
۲-۴ تولید دوغ کشت داده شده
۴-۳ آزمایشات ارگانولپتیک دوغ کشت داده شده
۴-۵ آزمایشات فیزیکوشیمیایی دوغ کشت داده شده
۴-۵-۱ PH و اسید یته
۴-۵-۲- آب انداختن
۴-۶ آزمایشات میکروبی دوغ کشت داده شده
فصل پنجم
خواص درمانی نوشیدنی دوغ کره
۵-۱ کاهش شدت بیماری عدم تحمل لاکتوز
۵-۲ کاهش کلسترول پلاسما
۵-۳ فعالیت ضد توموری

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.